Alexandra Zazzi

Hon är den forna Robinson-vinnaren som sedermera tog klivit in i det gastronomiska finrummet. Den 25 juni, kl. 20.00 i TV4, bjuder Alexandra Zazzi på godsaker i BingoLottos Midsommarbingo!

Alexandra Zazzi

Alexandra Zazzi började med att servera hamburgare i Kungsträdgården i Stockholm, fortsatte på en krog i New York och driver numera restaurangen La Stazione hemma i Göteborg. Hon är en flitigt anlitad tv-kock, matskribent, föreläsare, kokboksförfattare och seminariearrangör.
Till hennes digra CV hör fyra kokböcker: ”Zazzis mat”, ”Sunt med Zazzi” och ”Zazzis pasta”. Hon är också en återkommande krönikör och matskribent i till exempel Matmagasinet och Göteborgs Posten.

Därutöver har hon varit programledare för flera tv-program, bland andra ”Köket” i TV4, ”Meny” i Sveriges Radio P1 och varit reporter i ”Spårlöst försvunnen” på TV3.

Som konferencier och moderator kan man se henne på många olika scener med återkommande uppdrag på till exempel Bokmässan i Göteborg.

Alexandra är till hälften italienare och bär med sig två olika kulturer ”jag kan vara passionerat galen och samtidigt svenskt lugn”. Alexandra älskar att prata mat.
 
Den 25 juni, kl. 20.00 i TV4, gästar hon i BingoLottos Midsommarbingo!

Här bjuder Alexandra på ett desserttips som du kan överraska vänner eller familj i sommar. Fler härliga recept från Alexandra hittar du på hennes Instagram

Tosca persika med lösvispad grädde

Ingredienser:
4 personer
4 persikor eller nektariner
50 g smör
1 dl mörk sirap
2 dl mandelspån
1 nypa salt

Att servera till:
2 dl lösvispad grädde eller glass

Gör gärna så här:
Smält smör och blanda i sirap. Låt sjuda 5 minuter, rör i mandelspån och en nypa salt.

vispa grädden

Skölj, dela och kärna ur frukten. Lägg med fruktsidan nedåt på grillgallret och grilla 5-7 minuter så att det får grillränder.

Vänd och klicka mandelknäcken i kärnhålet, låt ligga kvar på grillen några minuter och servera sedan varma med grädden.

tosca-persika.jpg

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 19 september bjuder vi in till ytterligare en himmelsk bingokväll – med vinster, nöje, musik och MAGI! Ja, du läste rätt. Spelar du i appen så kan du välja om lotten ska autoduttas, eller om du vill dutta själv. Du kan också spela på vår digitala X4-lott, som fyrdubblar din vinst!