Alexandra Zazzi

Hon är den forna Robinson-vinnaren som sedermera tog klivet in i det gastronomiska finrummet. Idag är hon en flitigt anlitad TV-kock, föreläsare, kokboksförfattare och mer därtill! Den 23 december 2022, klockan 19:30 i TV4, kommer Alexandra Zazzi och lagar mat i BingoLottos Uppesittarkväll!

Alexandra Zazzi började med att servera hamburgare i Kungsträdgården i Stockholm, fortsatte på en krog i New York och har idag drivit den italienska restaurangen La Stazione och cateringföretaget tillika lunchrestaurangen Pasta Panini hemma i Göteborg. Utöver det är hon en flitigt anlitad tv-kock, matskribent, föreläsare, kokboksförfattare och seminariearrangör. Till hennes digra CV hör fyra kokböcker: ”Zazzis mat”, ”Sunt med Zazzi” och ”Zazzis pasta”. Hon är också en återkommande krönikör och matskribent i till exempel Matmagasinet och Göteborgs-Posten.

Därutöver har hon varit programledare för flera tv-program, bland andra ”Köket” i TV4, ”Meny” i Sveriges Radio P1 och varit reporter i ”Spårlöst försvunnen” på TV3.

Som konferencier och moderator kan man se henne på många olika scener med återkommande uppdrag på till exempel Bokmässan i Göteborg.

Alexandra är till hälften italienare och bär med sig två olika kulturer ”jag kan vara passionerat galen och samtidigt svenskt lugn”. Alexandra älskar att prata mat.
 
Den 23 december 2022, klockan 19:30 i TV4, gästar Alexandra BingoLottos Uppesittarkväll!

Här bjuder Alexandra på ett desserttips som du kan överraska vänner eller familj i sommar. Fler härliga recept från Alexandra hittar du på hennes Instagram

Tosca persika med lösvispad grädde

Ingredienser:
4 personer
4 persikor eller nektariner
50 g smör
1 dl mörk sirap
2 dl mandelspån
1 nypa salt

Att servera till:
2 dl lösvispad grädde eller glass

Gör gärna så här:
Smält smör och blanda i sirap. Låt sjuda 5 minuter, rör i mandelspån och en nypa salt.

vispa grädden

Skölj, dela och kärna ur frukten. Lägg med fruktsidan nedåt på grillgallret och grilla 5-7 minuter så att det får grillränder.

Vänd och klicka mandelknäcken i kärnhålet, låt ligga kvar på grillen några minuter och servera sedan varma med grädden.

tosca-persika.jpg

Relaterade gäster i BingoLotto

Louise Johansson | Tina Nordström | Zeina Mourtada | Andréa Brändström | Josefine Pagander | Wichudaporn | Catarina König

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Du missar väl inte söndagens program av BingoLottos Sommarkväll. Massa miljoner och nöje. Visst hänger du med?

Alexandra, Andreas & Lotta

Julstök under Uppesittaren