Josefine Pagander

Sveriges nykrönta konditor-drottning Josefine Pagander har verkligen etablerat sig som en kolhydratkonstnär av rang de senaste åren då hon gång på gång visat prov på sin talang och skicklighet. Den 18 december 2022, klockan 18:00 i Sjuan, kommer hon till BingoLotto och bjuder på sina utsökta mästerverk!

Josefine Pagander

24-åriga Josefine Pagander utbildade sig på bageri- och konditoriprogrammet på Agnebergsgymnasiet i Uddevalla. Med en uppenbar kreativ ådra, en makalös hantverksskicklighet och spetsig känsla för såväl smak som form, är Josefine redan en av Sveriges absolut främsta inom branschen. 2020 vann hon SM för unga bagare och tidigare i år var hon en del av det svenska konditorlandslaget till EM som avgjordes i Paris. Det svenska laget bakade sig hela vägen till en andraplats och kvalificerade sig därmed till VM 2023.

Årets Konditor 2022

Josefine vann i november 2022 tävlingen "Årets Konditor" och utsågs därmed till Sveriges bästa konditor i år. Temat för tävlingen var "idoler" och Josefine valde då att skapa bakverk inspirerade av förebilden Carl von Linné. Det var Josefines morfar som först berättade för henne om Carl von Linné och sedan dess har ett stort intresse för vetenskapsmannen och hans verk växt fram. 

Det här känns helt fantastiskt! Jag har tränat så oerhört mycket inför den här dagen och det betalade sig verkligen. Jag tror att mitt enhetliga koncept och min smaksäkerhet tog mig hela vägen till guldet. Temat idoler var roligt att tolka och det känns fint att få introducera Linné och det min morfar lärde i mina bakelser, säger Josefine Pagander efter vinsten.

Förutom att vinna "Årets Konditor 2022" har Josefine nyligen tagit ett stort steg i karriären och fått jobbet som Head Pastry Chef på Gothia Towers i Göteborg. 

Söndagen den 18 december, klockan 18:00 i Sjuan, gästar Josefine Pagander BingoLotto och bjuder på smarrig bakning. Missa inte det!

Du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt! 

Relaterade gäster i BingoLotto

Louise Johansson | Alexandra Zazzi | Tina Nordström | Zeina Mourtada | Andréa Brändström | Wichudaporn | Catarina König

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?