Zeina Mourtada

Att hon har etablerats som en av Sveriges största matprofiler är fullt förståeligt. Hennes stora matpassion uppenbaras i allt hon tar sig för - vare sig det handlar om färgglada recepttips i hennes kokböcker och i den prisade matbloggen, medverkanden i olika TV-program eller hennes populära matlagningskurser. Den 31 december, kl. 20.00 i TV4, delar hon med sig av sin matlagningsglädje i BingoLottos Nyårsbingo!

Zeina Mourtada

Att få människor från världens alla hörn att glatt utbrista ”det smakar precis som när min mamma lagade det!” är få förunnat. Heter man Zeina Mourtada är det däremot inga konstigheter. Med en expertis som sträcker sig genom en mängd olika kök och ett aldrig sinande intresse för att utveckla intressanta, autentiska och framför allt goda rätter lyckas hon gång på gång imponera på sin enorma följarskara. Förutom att driva en av Sveriges största matbloggar inspirerar Zeina dagligen över 400 000 följare på Facebook och Instagram med underbara tips och recept från större delar av världen. Det färgstarka flödet får genast munnen att vattnas!

Matbloggen som blev en succé

Att Zeinas matblogg skulle växa till den grad att den blivit utsedd till en av Sveriges bästa matbloggar var inte något hon kunde föreställa sig när hon startade upp den som ”en rolig grej” 2014. Detta till trots fick Zeinas Kitchen, som bloggen heter, ett kolossalt genomslag. Redan året därpå, 2015, vann hon med rekordmånga röster Matbloggspriset i kategorin ”Folkets val”. 2016 utsåg Mitt kök henne till en av Sveriges bästa matbloggare och 2018 blev hon tilldelad Allt om Mats stora matpris.

Zeinas kokböcker

Zeina har hittills släppt tre kokböcker – ”Zeinas Kitchen”, ”Zeinas green kitchen” och ”Veckans matsedel”. Den förstnämnda bjuder på 80 läckra recept från Mellanöstern, medan ”Zeinas green kitchen” innehåller en gedigen samling med grön och skön mat från flera olika världsdelar. I ”Veckans matsedel”, som är hennes senast utgivna kokbok, får man ta del av ny och spännande vardagsmat som är optimal när tiden är knapp och fantasin tryter. Sedan i fjol hittar man dessutom Zeinas egna produkter så som hummus och baklava i flera matvarubutiker.

Digitala matlagningskurser

För den som vill fördjupa sig ordentligt i Zeinas matlagning erbjuder hon löpande digitala matlagningskurser på köket.se. Tidigare har hon även hållit i matlagningskurser för ungdomar på Fryshuset i Stockholm. Därtill är hon verksam som TV-kock i Nyhetsmorgon flera gånger i månaden och har medverkat i matlagningsprogram som Timjan, Tupp och Tårta.

Den 31 december 2021, kl. 20.00 i TV4, visar Zeina Mourtada upp sina fantastiska matlagningsskills i BingoLottos Nyårsbingo!  

 

Du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Relaterade gäster i BingoLotto

Louise Johansson | Alexandra Zazzi | Tina Nordström | Andréa Brändström | Josefine Pagander | Wichudaporn | Catarina König

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Nu laddar vi upp för hela Sveriges Midsommarfest - BingoLottos MidsommarBingo! Kvällen kryddas med fyra bingospel och vinster för 13 somriga miljoner! Vi ses den 21 juni, klockan 20.00 i TV4!