Dotter

Tidigare i år tog hon, med sin tokhyllade medverkan i Melodifestivalen, klivit in i den svenska artistelitens finrum. Den 23 december, kl. 19.30 i TV4, äntrar Dotter scenen i BingoLottos Uppesittarkväll!

Dotter

Melodifestivalen 2020 innebar ett stort genombrott för Johanna Maria Jansson, känd under artistnamnet Dotter. Med låten ”Bulletproof”, som i skrivande stund har spelats närmare 14 miljoner gånger på Spotify, slutade hon på andra plats i den svenska finalen. På vägen dit vann hon dessutom en självklar plats i den svenska publikens hjärtan.

Men faktum är att Dotter gjorde sig ett namn, såväl nationellt som internationellt, redan 2014. Debutsingel ”My Flower” från samma år hyllades flitigt i internationella medier och beskrevs som en fusion av Abba och Lana Del Rey.

År 2015 kom singeln ”Dive”, året därpå släpptes ”Creatures Of The Sun” som är den låt som spelats mest i Storbritannien och under 2017 släppte hon singlarna ”Evolution” och ”Rebellion”.

Under de senaste åren har fokus legat på att utvecklas som liveartist. Inte på bekostnad av nyskriven musik, dock. Dotter skriver mestadels till sig själv, men även till andra artister. Till cv:t hör bland andra låten ”I Cry” som återfinns på Sabina Ddumbas album ”Homeward Bound”.

Under 2018 släppte Dotter låtarna ”Heatwave” och ”Cry”. Den sistnämnda var också låten som Dotter debuterade med i Melodifestivalen.

2019 innebar ett nästa stort kliv i resan mot den svenska musikscenens finrum. Framgången stavades ”Walk With Me”. Tillsammans Måns Zelmerlöw, tog hon Sveriges med storm då låten premiärspelades i Melodifestivalens Andra Chansen. Hyllningarna haglade och låten har idag spelats närmare 20 miljoner gånger på Spotify.

I början av sommaren 2020 släpptes nya singeln ”Backfire”, med vilken hon figurerade frekvent i såväl TV som radio, och i höstas släpptes ”I’m Sorry”; en cover på Dilbas klassiska 90-tals hit.

”Vintern jag var sexton”

Den 30 oktober släppte Dotter jullåten ”Vintern jag var sexton”, där vi hör henne sjunga på svenska. Låten handlar om såret från en ungdomskärlek som rivs upp år efter år just i juletid.

- Jag sjunger om att se tillbaka på en relation man hade som ung, som tog slut i vintertid. Varje år vid samma tidpunkt, vid jul, blir man påmind om den här gamla relationen. Storyn handlar inte specifikt om mig, men jag har själv blivit lämnad som tonåring i vintertid så det finns hög igenkänning, berättar Dotter.

Låten handlar även om att det är många som inte mår bra i juletid, högtiden förknippas med glädje och gemenskap men många lider och har ångest just runt jul.

Den 23 december 2020, kl. 19.30, sprider Dotter sin stjärnglans från scenen i BingoLottos Uppesittarkväll!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Relaterade artister i BingoLotto

Mariette | Maia Hirasawa | Helena Josefsson | Clara Klingenström | Meja | Lisa Miskovsky | Andrea Hegard | Nina Söderquist | Anna Bergendahl | Rockabilly Fabulous | Jenny Silver | Little Jinder | Jasmine Kara | Linda Sundblad

 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

På lördag den 11 februari har vi laddat upp för ännu en kväll med BingoLotto Lördag Live. Spela till dig en bil, drömresan eller kanske en hög med kontanter! Blir det din tur på lördag?

Dotter

New Year