Helena Josefsson

I många år har Helena Josefsson, såväl på egna ben som i konstellation med andra storheter, spridit glädje och värme med sin sång. Den 25 juli, kl. 20.00 i TV4, gästar hon i BingoLottos Sommarkväll!

Helena Josefsson

Sångerska, låtskrivaren och musikproducenten Helena Josefsson hörs och ses sedan många år tillbaka på såväl lokala som internationella scener med Per Gessle. Hon har även rönt stora framgångar med Sandy Mouche, Mono Mind samt Arash featuring Helena. Till Helenas digra CV hör även framgångsrik solokarriär, med ett flertal egna kompositioner.

Som liten visste hon tidigt att hon ville bli antingen artist eller troll. I egen utsago blev hon både och! En musiker och konstnär som skapar fritt från normer och trender, med tydliga referenser till naturen.

Nu i sommar är hon aktuell med musiken till den kommande dokumentären "Drömprins" i regi av Jessica Nettelbladt, med premiär i Sverige den 13/8. Filmen kommer att visas på flera internationella filmfestivaler runt hela världen. 

Under hösten 2021 väntar också ny musik från Helena. Inspirerad av filmmusiken hon skrev, så handlar det nu om drömsk musik, ofta med inspiration från hennes favoritfilmer. Så som "Det stora blå" och "Amélie från Montmartre".

I våras producerade hon sin egen tolkning av John Lennon´s "Imagine" och hyllningarna har hopat sig.

Den 25 juli, kl. 20.00 i TV4, äntrar hon scenen i BingoLottos Sommarkväll!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

SOMMARKVÄLL!

Söndagen den 3 juli klockan 19.30 är det äntligen premiär för BingoLottos Sommarkväll! Ett somrigt bingo direkt från Askims camping med underhållning, musik i världsklass och så klart massor av bingo!