Drängarna

I år har det gått 25 år sedan kultbandet Drängarna tog hela Sverige med storm då de 1995 slog igenom rejält med hitlåten ”Vill du bli min fru”. Låten, och många fler därtill, har ekat i etern sedan dess. Jubileet till ära tog man tidigare i år även plats på Melodifestivalens scen och mottog mängder av kärlek. Den 19 april, kl. 18.00 i TV4, gästar de BingoLotto!

Drängarna

1995 gjorde man sig ett namn för hela svenska folket, då hitlåten “Vill du bli min fru” för första gången dönade ur förstärkare, högtalare och radioapparater runtom i landet. Att tala om en omedelbar succé vore nästintill en underdrift.  Singeln sålde runt 35 000 exemplar, och det senare albumet ”I afton logdans” sålde cirka 100 000 exemplar. Idag har låten spelats uppemot 10 miljoner gånger på Spotify.

Med efterkommande hitlåtar som ”Varför vill du inte ha mig”, ”Iskall öl och Captain Morgan”, ”Raggaren”, ”Bärsärkagång”, ”Jösses lilla flicka” och ”Efterfest” turnerar bandet idag, i fullt tempo, land och rike runt.  

Med bejublade framträdanden i Allsång på Skansen, Allsang på Grensen och nu senast i Melodifestivalen har man etablerat sig som en av de absolut största inom genren.

Med uppemot 800 000 lyssnare på Spotify per månad är det enkelt att förstå varför bandets publik tycks vallfärda till de dryga 70 spelningar som bandet gör per år.

Melodifestivalen

I år äntrade bandet Melodifestivalens scen för första gången, och detta med bravur. Med låten ”Piga och dräng” väckte man liv i en hel nation. Hyllningarna har haglat.

Drängarnas måtto sägs vara fullt ös, party och glädje. Alltid glimten i ögat! Därför kan vi förmoda att det blir precis just detta som vi bjuds på då de kommer på besök i programmet. Detta vill ni inte missa!

Söndagen den 19 april 2020, kl. 18.00, välkomnar vi Drängarna till BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Relaterade artister i BingoLotto

Roger Pontare | Svenne Rubins | Thomas Järvheden | Anders & Putte | Torsson | Brandsta City Släckers | Markoolio | Nordman

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 21 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Drängarna

Piga & Dräng