Torsson

45 år har gått sedan de debuterade på scen – då inför endast tre personer. Detta hindrade inte bandet från att spela vidare och med sin karaktäristiska framtoning och särpräglade texter lyckades de med tiden charma en betydligt större publik. Den 17 oktober, kl. 18.00 i TV4, får vi njuta av Torssons musik i BingoLotto!

Torsson

Det var den 26 november 1976 som man från Lilla teatern i Lund fick höra tonerna av Torssons egenartade musik för första gången. Ursprungsmedlemmarna i bandet bestod av Christer Lundahl på trumpet, Hans Dalén på trummor, Olle Bop och Sven-Åke Svenningsson på gitarr samt Bo Åkerström, som än idag är medlem i bandet, på sång och gitarr. Trots att spelningen endast lyckades locka tre personer bestämde sig vännerna för att inte ge upp och med låtar som ”Klippans centrum” och ”Det spelades bättre boll” fick de sitt genomslag ett par år senare. De fick i samma veva smeknamnet ”Det fjärde bästa bandet i Lund”, vilket de än idag ofta benämns som.

Bandmedlemmar  

När Bo Åkerström inte syns som frontman för Torsson verkar han som professor i medicinsk kemi på Lunds universitet. Just nu är han dessutom aktuell med sin första soloplatta vid namn ”Remington”. Förutom Åkerström utgörs Torssons nutida bandkonstellation av Dan Persson på sång och bas, Michael Sellers på sång och gitarr, Rikard Swärdh på trummor och Thomas Holst på keyboard, gitarr och sång.

En unik stil 

Med influenser av progg, pop, country och folkparksrock kan Torssons musik som sagt definitivt beskrivas som egenartad. Texterna handlar mestadels om reflektioner kring vardagen vilket med åren har kommit att bli ett signum för bandet. Bland deras många album hittar man låttitlar som ”Blodomloppet”, ”Jag minns en gammal bil”, ”Lingonplockning” och ”Basistens klagan”. Deras största låt, ”Det spelades bättre boll”, har idag nått över 1,6 miljoner spelningar på Spotify!

2020 släppte Torsson sitt nionde studioalbum med namnet ”Sol och måne”. Albumet, som innehåller 12 låtar om livet i stort och smått, är alla i sann ”Torssonanda”. För närvarande är bandet dessutom aktuellt med ett flertal spelningar på såväl större som mindre orter runt om i landet. Den 17 oktober, kl. 18.00 i TV4, bjuder de på musikglädje från BingoLottos scen! 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Relaterade artister i BingoLotto

Roger Pontare | Drängarna | Svenne Rubins | Thomas Järvheden | Anders & Putte | Brandsta City Släckers | Markoolio | Nordman

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Du missar väl inte söndagens program av BingoLottos Sommarkväll. Massa miljoner och nöje. Visst hänger du med?

Torsson

Det Spelades Bättre Boll