Svenne Rubins

I hela 4 decennier har detta glädjespridande liveband skrivit hitlåtar och spelat på scener från Ystad till Haparanda. I vår är de äntligen aktuella med ett nytt album och i sommar blir det 40-årsturné för hela slanten! Den 3 april 2022, kl. 18.00 i TV4, har vi äran att presentera Svenne Rubins som gästband i BingoLotto.

Svenne Rubins

Genom åren har Svenne Rubins onekligen kommit att bli ett älskat liveband landet runt. Till deras imponerande historik hör bland annat omkring tvåhundra egenkomponerade låtar, eller sanningar som bandet själv valt att kalla dem, närmare 3000 spelningar, två låtar med med placeringar på Svensktoppen 30 veckor i följd samt en maratonspelning på 12 timmar som gett dem en plats i Guinness Rekordbok. Bandet har dessutom producerat och medverkat i TV-serien Förmannen som försvann och filmen En handelsresandes nöd.

Det stora genomslaget

Det var med låtarna ”Långa bollar på Bengt” och ”Folköl och Dunkadunka” som Svenne Rubins slog igenom med buller och bång 1992. Det var dessa två låtar som sammanlagt hade en placering på Svensktoppen 30 veckor på raken. ”Folköl och Dunkadunka” låg dessutom på första plats i tre veckor. Albumet som låtarna medverkar på, med titeln "Sex män i skor", sålde guld.

Året därpå släpptes nästa stora hit – ”En gammal Amazon”. Låten har kommit att bli en riktig klassiker och har idag spelats över 11 miljoner gånger på Spotify!

Svenne Rubins bandmedlemmar

Sven Rubin på sång
Pär LePort på bas
Hockey-Bockey Bengt Benkt på keyboard och dragspel
Flaco Kronquist på gitarr
Billi Buick på gitarr
Hosianne Davidsson på trummor

Nytt album och sommarturné

Under det senaste året har Svenne Rubins släppt ett flertal singlar. Av dessa samt tre helt nya sanningar och en riktigt gammal raritet håller det just nu på att bli ett helt nytt album som förväntas släppas i april! Namnet på albumet blir detsamma som på den kommande turnén: SVENNE RUBINS I FRITT FALL – UPPÅT.

När det kommer till turnén är bandets längtan enorm. I två år har de stått otåligt sparkande i spiltorna för att få fira sitt 40-årsjubileum på riktigt: LIVE! Än så länge är ett tjugotal spelningar inbokade – och fler tillkommer.

Men först och främst – den 3 april, kl. 18.00 i TV4, gör vi plats på vår scen då Svenne Rubins gästar BingoLotto!

 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Relaterade artister i BingoLotto

Roger Pontare | Drängarna | Thomas Järvheden | Anders & Putte | Torsson | Brandsta City Släckers | Markoolio | Nordman

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Nu laddar vi upp för hela Sveriges Midsommarfest - BingoLottos MidsommarBingo! Kvällen kryddas med fyra bingospel och vinster för 13 somriga miljoner! Vi ses den 21 juni, klockan 20.00 i TV4!

Svenne Rubins

Han har bytt relä