Frans

Från tidigare mello-vinnare till en av landets mest lovande artister. Den 25 oktober, kl. 18.00 i TV4, tar albumaktuella Frans plats på scenen i BingoLotto!

Frans

Som 7-åring blev Frans Jeppsson Wall nationellt känd när han inför fotbolls-VM 2006 sjöng ledsången på gruppen Elias låt "Who's da Man" – en hyllningssång till Zlatan Ibrahimović!

Jeppson Wall deltog i Melodifestivalen 2016 med låten "If I Were Sorry" som tog sig direkt till final från den fjärde deltävlingen. Väl i finalen fick Ystadsonens bidrag flest poäng (88 poäng från den internationella juryn och 68 poäng (14,4 %) från folket)! Frans blev därmed, som 17-åring, den yngste att få representera Sverige i Eurovision Song Contest sedan Carola Häggkvists vinst i Melodifestivalen 1983. I Eurovisionsfinalen, i Sverige, placerade sig Frans på en hedersam femteplats med 261 poäng.

Låten ”If i were sorry” blev snabbt en stor succé och har idag spelats otroliga 93 miljoner gånger på Spotify. En makalös bedrift.

”Present”

Att en vinst i Melodifestivalen följs upp av ett album ter sig vara en mångårig trend. Varför? Det handlar såklart om att rida på framgångsvågen. Frans, å sin sida, har inte haft bråttom. Efter succén med ”If I were sorry” har han spenderat mycket tid i studion, för att vidare utforska sin musikalitet, med ambitionen att och vinna ett större spektrum till sitt sound. Har han lyckats? Minst sagt!

Med sitt senaste album ”Present” bjuder 21-åringen på avslappnad och utvuxen soulpop. Med ett eget sound, inspirerat av nutida brittisk pop, där upprymda visslingar, akustiska gitarrer och gladlynta pianotoner möter stundvis mörka elektroniska inslag, innebär albumet ett stort kliv i karriären.

Söndagen den 25 oktober 2020, kl. 18.00, välkomnar vi Frans till BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Relaterade artister i BingoLotto

Ben Mitkus | Liamoo | Omar Rudberg | Tusse | Emil Assergård | Boris René | Anton Hagman | 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 21 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Frans

On a wave