Liamoo

Ända sedan han slog igenom som vinnare av Idol 2016 har han visat prov på sina musikaliska begåvningar gång på gång. Med miljontals lyssningar på Spotify och tre bidrag till Melodifestivalen är han idag att betrakta som en av Sveriges främsta stjärnor. Den 24 juni 2022, kl. 20.00 i TV4, kommer Liamoo till BingoLottos Midsommarbingo!

LIAMOO

Efter att ha vunnit svenska folkets hjärtan och kammat hem vinsten av Idol 2016 har framgångssagan bara fortsatt för Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen. Debutsingeln tillika vinnarlåten ”Playing With Fire” har idag spelats över 8 miljoner gånger på Spotify. Att Liamoo är en artist med flera ess rockärmen är ett faktum och han har sedan genomslaget släppt låtar inom ett flertal olika genrer så som pop, hiphop och R&B. 2018 släpptes hans första EP, som han både skrivit och producerat själv med stöd av bland andra Anton Malmberg Hård Af Segerstad. Samma år gästade han dessutom DJ-stjärnan John De Sohns stora hitlåt ”Forever Young”, som i dagsläget har svindlande 93 miljoner spelningar på Spotify!

Framgångarna i Melodifestivalen

Att 2018 var ett riktigt guldår för Liamoo råder det inga tvivel om. Utöver den egenskrivna EPn och det minst sagt lyckade samarbetet med John De Sohn var detta även det första året som Liamoo var med och tävlade i Melodifestivalen. Från deltävlingen i Göteborg tog han sig direkt vidare till final med låten ”Last Breath”, som han själv varit med och skrivit. Det hela slutade med en sjätteplats följt av hela 12 miljoner spelningar på Spotify och stora radioframgångar. Året därpå, 2019, återvände han till Melloscenen tillsammans med artisten Hanna Ferm. ”Hold You”, som är namnet på duettlåten, blev en riktig succé som slutligen hamnade på en ärofylld tredjeplats i finalen.”Hold You” har idag nått över 19 miljoner spelningar på Spotify. 

"Bluffin"

Även årets Mello-omgång blev en succé för Liamoo, då hans bidrag "Bluffin" slutade på en fjärde plats i finalen. Utöver Dino Medanhodzic och Jimmy "Joker" Thörnfeldt är låten skriven av Ali Jammali och Sami Rekik. De sistnämnda utgör duon Medina, som själva tävlade i årets melodifestival. "Bluffin" har idag nått över 5 miljoner spelningar på Spotify. 

Senaste gången Liamoo besökte BingoLotto var under Uppesittaren 2021, då han tillsammans med Klara Hammarström framförde den gemensamma jullåten "Make a Wish". Den 24 juni 2022, kl. 20.00 i TV4, får vi åter njuta av Liamoos otroliga röst när han gästar BingoLottos Midsommarbingo!

 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt!

Relaterade artister i BingoLotto

Ben Mitkus | Frans | Omar Rudberg | Tusse | Emil Assergård | Boris René | Anton Hagman | Theoz

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

På lördag den 3 juni, klockan 20:00 i Sjuan, väntar ännu en afton med BingoLotto! Spela till dig en bil, drömresan eller en hög med kontanter! Du sitter väl inte lottlös på lördag?

Liamoo

Never Lie To You