Liamoo

Ända sedan han slog igenom som vinnare av Idol 2016 har han visat prov på sina musikaliska begåvningar gång på gång. Med miljontals lyssningar på Spotify och tre bidrag till Melodifestivalen är han idag att betrakta som en av Sveriges främsta stjärnor. Den 31 december 2023, kl. 20.00 i TV4, kommer Liamoo till BingoLottos Nyårsbingo!

LIAMOO

Efter att ha vunnit svenska folkets hjärtan och kammat hem vinsten av Idol 2016 har framgångssagan bara fortsatt för Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen. Debutsingeln tillika vinnarlåten ”Playing With Fire” har idag spelats över 8 miljoner gånger på Spotify. Att Liamoo är en artist med flera ess rockärmen är ett faktum och han har sedan genomslaget släppt låtar inom ett flertal olika genrer så som pop, hiphop och R&B. 2018 släpptes hans första EP, som han både skrivit och producerat själv med stöd av bland andra Anton Malmberg Hård Af Segerstad. Samma år gästade han dessutom DJ-stjärnan John De Sohns stora hitlåt ”Forever Young”, som i dagsläget har svindlande 134 miljoner spelningar på Spotify!

Framgångarna i Melodifestivalen

Att 2018 var ett riktigt guldår för Liamoo råder det inga tvivel om. Utöver den egenskrivna EPn och det minst sagt lyckade samarbetet med John De Sohn var detta även det första året som Liamoo var med och tävlade i Melodifestivalen. Från deltävlingen i Göteborg tog han sig direkt vidare till final med låten ”Last Breath”, som han själv varit med och skrivit. Det hela slutade med en sjätteplats följt av hela 12 miljoner spelningar på Spotify och stora radioframgångar. Året därpå, 2019, återvände han till Melloscenen tillsammans med artisten Hanna Ferm. ”Hold You”, som är namnet på duettlåten, blev en riktig succé som slutligen hamnade på en ärofylld tredjeplats i finalen.”Hold You” har idag nått över 21 miljoner spelningar på Spotify. 

"Bluffin"

Även fjolårets Mello-omgång blev en succé för Liamoo, då hans bidrag "Bluffin" slutade på en fjärde plats i finalen. Utöver Dino Medanhodzic och Jimmy "Joker" Thörnfeldt är låten skriven av Ali Jammali och Sami Rekik. De sistnämnda utgör duon Medina, som själva tävlade i årets melodifestival. "Bluffin" har idag nått över 8 miljoner spelningar på Spotify. 

"Two Christmas Hearts"

Den 17 november släpptes Liamoos senaste tillskott i låtskatten - julsingeln "Two Christmas Hearts". Låten är skriven av Marcus Winther-John och Jimmy Jansson, som bland annat skrivit Loreens "Tattoo". Låten, med sina magiska toner och hjärtevärmande melodier, bjuder in lyssnarna till en förtrollande värld där julvärme och kärlek dansar i harmoni.

 

Senaste gången Liamoo besökte BingoLotto var under Midsommarbingo 2022. Nu är det äntligen dags att fira en högtid tillsammans med Liamoo igen – denna gång i BingoLottos Nyårsbingo! Bänka dig framför BingoLotto i TV4 den 31 december klockan 20.00 för att höra Liamoos otroliga stämma!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt!

Relaterade artister i BingoLotto

Ben Mitkus | Frans | Omar Rudberg | Tusse | Emil Assergård | Boris René | Anton Hagman

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Liamoo

Never Lie To You