Omar Rudberg

Tillsammans med popbandet FO&O blev han flickidol som 15-åring. Tack vare sin insats i succéserien Young Royals tidigare i år har han nu dessutom etablerats som en världskänd skådespelare med över en miljon följare på Instagram. Den 31 december 2021, kl. 20.00 i TV4, medverkar Omar Rudberg i BingoLottos Nyårsbingo!

Omar Rudberg

Med miljontals lyssningar på Spotify och ett hav av fans världen över har han hyllats inom flera områden – som en älskad bandmedlem, en framstående soloartist och en högt begåvad skådespelare. Omar Rudberg är utan tvekan en av Sveriges mest aktuella stjärnor inom flera kategorier – och med en plats i Melodifestivalen 2022 och en ny säsong av Young Royals framför sig är detta garanterat bara startskottet för 23-åringen. 

FO&O

Det var under våren 2013 som det svenska pojkbandet sattes ihop av Artist House Stockholm. Efter att de agerat förband på Justin Biebers konserter i Globen samma vår var kändisskapet ett faktum för gruppen, som då bestod av Omar, Felix Sandman, Oscar Enestad och Oscar Molander. Molander lämnade bandet 2016, medan de övriga stannade kvar fram tills 2017 då alla tre ville satsa på egna solokarriärer.

Under FO&Os fyraåriga livslängd hann man onekligen med en hel del. Bandet, som från början kallades ”The Fooo”, bytte 2014 namn till ”The Fooo Conspiracy”. I februari 2017 bytte de återigen namn till det slutliga namnet ”FO&O”. Bland bandets historik finner man bland annat TV-framträdanden som i finalen av Idol 2013, Musikhjälpen, Sommarkrysset och Världens barn-galan. 2017 var de dessutom med och tävlade i Melodifestivalen med låten "Gotta Thing About You". Låten tog sig till final och har idag närmare 15 miljoner streams på Spotify. FO&O har även mottagit musikpris inom en rad ärofyllda kategorier. 2014 blev de tilldelade en Grammis i kategorin ”Årets innovatör” och vid Rockbjörnen samma år blev bandet prisade i kategorierna ”Årets fans”, ”Årets genombrott” och ”Årets livegrupp”. 2014 och 2016 vann de dessutom pris för "Best Swedish Act" under MTV Europe Music Awards.

Solokarriären

Redan som 11-åring stod Omar på scen i TV för första gången – närmare bestämt i Talang 2010 där han imponerade på både Bert Karlsson och Charlotte Perrelli med sin imitation av Ricky Martin. De senaste åren har han släppt ett flertal singlar, varav vissa är egenskrivna och andra är covers av artister som Zara Larsson och The Ark – och med miljontals lyssningar på Spotify ser solokarriären fortsatt bländande ljus ut för Omar. 2019 ställde han upp i Melodifestivalen med låten ”Om om och om igen”. 2022 är det dags att åter äntra Melodifestivalens stora scen. Låten heter ”Move like that” och beskrivs av Omar själv som dansvänlig, glad, somrig och ”catchy”.

Young Royals

Med en av huvudrollerna i den svenska dramaserien och sommarens stora snackis ”Young Royals”, som hade premiär på Netflix den 1 juli 2021, har Omar även kommit att bli ett namn på den internationella stjärnhimlen. Serien fick ett enormt genomslag i flera delar av världen och till fansens stora förtjusning är det sedan i höstas bekräftat att en andra säsong är att vänta under 2022.

Den 31 december 2021, kl. 20.00 i TV4, gör vi plats i rutan för fantastiska Omar Rudberg i BingoLottos Nyårsbingo! 

 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Relaterade artister i BingoLotto

Ben Mitkus | Frans | Liamoo | Tusse | Emil Assergård | Boris René | Anton Hagman 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 21 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Omar Rudberg

Happy New Year