Frida Green

Efter stora framgångar i TV4-produktionen Talang 2018 har stjärnskottet Frida Green tagit stora kliv mot underhållningsbranschens största scener. Den 31 december, kl. 20.00 i TV4, tar hon plats på scen i BingoLottos Nyårsbingo!

Frida Green

Sången har alltid varit en röd tråd för Frida Green från Österlen. Hon gick estetisk linje/musik på gymnasiet i Ystad och sedan en folkhögskola med musikinriktning på Gotland. Hon sjöng i kyrkokör och i olika band, tills hon tillslut landade i en önskan om att testa vingarna på egen hand. Med en ambition om att förmedla känslor och att gå sin egen väg, är Frida fast besluten om att inte fastna i en bestämd genre. Med stämband av guld tar hon sig mer än gärna an allt mellan pop, rock, ballader och soul.

Talang 2018

Årets var 2018 då Frida Green för första gången gjorde sig ett namn för svenska folket, då hon med sin tolkning av Sias ”Chandelier” gjorde ett bejublat framträdande i den första deltävlingen av Talang 2018. Prestationen fick såväl juryn som publiken att häpna av fascination. Succén var ett faktum.

Inför semifinalen lade Frida Green gitarren åt sidan för att koncentrera sig på sången till fullo. Med låten ”Take Me Home” upprepade hon föregående bragd.

Jurymedlemmen Bianca Ingrosso var först med att utbrista: ”My god, jag vet att man inte får slänga med det här ordet så där bara, men – du är världsklass! Du var så perfekt bra, jag får panik!! I love you!”

Jurymedlemmen LaGaylia sa: ”I don’t know what that extra thing is, that makes a star – but you have it!”

Och tv-publiken som fick rösta tyckte likadant. Frida Green fick flest röster och gick som etta i semifinalen vidare till finalen.

”Beat ´Em Up”

Strax efter framgången i Talang följde ett efterlängtat skivkontrakt. Debutsingeln ”Beat ´Em Up” blev snabbt en stor succé och har i skrivande stund spelats hela 2,5 miljoner gånger på Spotify. Trots titeln handlar låten om att vända andra kinden till. I och med låten har Frida jämförts flitigt med den brittiska megastjärnan Adele.

Den 31 december 2020, kl. 20.00 i TV4, välkomnar vi Frida Green till BingoLottos Nyårsbingo!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Relaterade artister i BingoLotto

Saga Ludvigsson | Rebecka Karlsson | Malou Prytz | Camilla Hedström | Klara Hammarström | Eva Jumatate

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 14 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Frida Green

Beat em up