Malou Prytz

Smålandstjejen Malou Prytz har trots sin ringa ålder på 18 jordsnurr redan hunnit tävla i Melodifestivalen tre gånger, blivit jämförd med en ung Madonna och har varje månad dryga 370 000 lyssnare på Spotify! Söndagen den 17 april 2022, kl. 18.00 i TV4, förgyller Malou BingoLottos Påskbingo med sin stjärnglans!

STJÄRNSKOTTET MALOU PRYTZ

Malou är uppvuxen i Ryd, en ort i Småland, tillsammans med sin familj. En familj i vilken musiken är ett uppenbart genomgående intresse. Sången har legat henne varmt om hjärtat ända sedan hon var tre år gammal. Redan vid 9 års ålder började Malou uppvisa sin stora talang i offentliga sammanhang, då inte sällan i talangtävlingar av olika slag. Trots att hon i tidigare intervjuer har medgett att hon ser sig själv som ganska blyg privat, är närvaro och pondus på scen en av hennes absolut största kvalitéer. Det kommer naturligt, i ett rus av adrenalin, då musiken är något hon brinner för, menar Malou.

Att fortsätta trampa ut den redan inslagna vägen och att så småningom etablera sig på den svenska musikscenen, har varit en mångårig dröm för Malou som nu har tagit fart ordentligt. Arbetet mot att kunna leva på artistyrket, släppa ny musik allt oftare och därmed förverkliga denna dröm är i full gång, och med Dua Lipa, Zara Larsson och Mamma Camilla som stora kvinnliga inspiratörer och ser framtiden klart ljus ut.

MELODIFESTIVALEN

I februari 2019 tog Malou ett stort kliv i sin unga karriär. Ett kliv upp på scenen för melodifestivalens deltävling i Malmö, ett kliv in i tv-rutan och inte minst ett kliv in i svenska folkets medvetande. Väl där ställdes hon emot Andreas Jonsson, Hanna Ferm och Liamoo, Oscar Enestad, Jan Malmsjö, Vlad Reiser och Margaret. Med låten ”I Do Me” skördade hon stora framgångar och belönades med en plats i finalen – då som 15-åring! Låten har levt vidare långt efter Mello – dels i radiosammanahang, men framförallt på Spotify, där låten snabbt hamnade på tjänstens topp 10-lista och totalt har spelats drygt 8 miljoner gånger.

Idag har Malou hunnit medverka i Melodifestivalen ytterligare två gånger. Dels 2020 med låten "Ballerina", dels i årets upplaga med låten "Bananas". 

FORTSATT FRAMGÅNG

Kort efter Malous premiärmedverkan i Melodifestivalen 2019 släpptes den 90-talsinfluerade singeln ”Left & Right”, som fick ett stort genomslag i musiksverige. Inte minst medialt, där Malou har liknats vid en ung Madonna. Med ett team kring sig, uteslutande bestående av starka och unga kvinnor, slog hon ett fantastiskt slag för ”girl power”-rörelsen. Lyckligtvis återfinns samma härliga budskap och uttryck i debut-EP:n ”Enter”, som släpptes i juni samma år. 

De senaste åren har också inneburit ett internationellt uppsving för Malou. Hon har bland annat släppt ett featuring-projekt tillsammans med artisten Millé från Tyskland. Singeln heter ”All Good” och har idag spelats fler än 5 miljoner gånger på Spotify.

Den 17 april, kl. 18.00 i TV4, gästar Malou Prytz BingoLottos Påskbingo!

 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Relaterade artister i BingoLotto

Saga Ludvigsson | Rebecka Karlsson | Frida GreenCamilla Hedström | Klara Hammarström | Eva Jumatate

Tillbaka till artistsidan

Malou Prytz

Left & Right

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?