Malou Prytz

Smålandstjejen är Malou Prytz på många sätt en helt vanlig tonåring. Hon läser på gymnasiet och älskar musik, kläder och innebandy. En finalplats i mello, egna låtsläpp och drygt 300 000 lyssnare på Spotify varje månad innebär samtidigt ett ovanligt imponerande CV för en 16-åring. Söndagen den 3/11, kl.18 i TV4, förgyller hon Bingofesten med sin stjärnglans!

STJÄRNSKOTTET MALOU PRYTZ

Malou är uppvuxen i Ryd, en ort i Småland, tillsammans med sin familj. En familj i vilken musiken är ett uppenbart genomgående intresse. Sången har legat henne varmt om hjärtat ändå sedan hon vara blotta tre år gammal. Redan vid 9 års ålder började Malou uppvisa sin stora talang i offentliga sammanhang, då inte sällan i talangtävlingar av olika slag. Trots att hon i tidigare intervjuer har medgett att hon ser sig själv som ganska blyg privat, är närvaro och pondus på scen en av hennes absolut största kvalitéer. Det kommer naturligt, i ett rus av adrenalin, då musiken är något hon brinner för, menar Malou.

Att fortsätta trampa ut den redan inslagna vägen och att så småningom etablera sig på den svenska musikscenen, är en mångårig dröm för Malou. Arbetet mot att kunna leva på artistyrket, släppa ny musik allt oftare och därmed förverkliga denna dröm är i full gång, och med Dua Lipa, Zara Larsson och Mamma Camilla som stora kvinnliga inspiratörer och ser framtiden klart ljus ut.

MELODIFESTIVALEN

I februari 2019 tog Malou ett stort kliv i sin unga karriär. Ett kliv upp på scenen för melodifestivalens deltävling i Malmö, ett kliv in i tv-rutan och inte minst ett kliv in i svenska folkets medvetande. Väl där ställdes hon emot Andreas Jonsson, Hanna Ferm och Liamoo, Oscar Enestad, Jan Malmsjö, Vlad Reiser och Margaret. Med låten ”I do me” skördade hon stora framgångar och belönades med en plats i finalen – då som 15-åring! Låten har levt vidare långt efter Mello – dels i radiosammanahang, men framförallt på Spotify, där låten snabbt hamnade på tjänstens topp 10-lista och totalt har spelats drygt 6 miljoner gånger.

FORTSATT FRAMGÅNG

Kort därpå släpptes den 90-talsinfluerade singeln ”Left & Right”, som fick ett stort genomslag i musiksverige. Inte minst medialt, där Malou har liknats vid en ung Madonna. Med ett team kring sig, uteslutande bestående av starka och unga kvinnor, slog hon ett fantastiskt slag för ”girl power”-rörelsen. Lyckligtvis återfinns samma härliga budskap och uttryck i debut-EP:n ”Enter”, som släpptes i juni tidigare i år. Släppet följdes i somras av en 10 st livespelningar lång turné, runtom i Sverige.

Det senaste året har också inneburit ett internationellt uppsving för Malou. I somras släppte hon nämligen ett featuring-projekt tillsammans med artisten Millé från Tyskland. Debutsingeln heter ”All Good” och har idag spelats fler än 2 miljoner gånger på Spotify.

Den 3 november, kl. 18 i TV4, gästar Malou Prytz BingoLotto!

Vill du se Malou Prytz live i BingoLotto? Boka din plats i publiken här. 

Tillbaka till artistsidan

Dela inlägget med en vän

Malou Prytz

Left & Right