Py Bäckman

Py Bäckman är utan tvekan en av Sveriges mest talangfulla artister och låtskrivare. För att inte tala om framgångsrika. Den 30 maj, kl. 18.00 i TV4, äntrar hon scenen i BingoLotto!

Py Bäckman

Få är de som kan stoltsera med att de är födda på ett slott och att de gjort TV-debut hos Lennart Hyland. Eller att de rönt stora framgångar, både som artist och låtskrivare. Eller att de vunnit Melodifestivalen (som låtskrivare) och bemästrar nästan alla de stora musikstilarna. Men det finns faktiskt en person som kan och har gjort allt detta – Py Bäckman. Nu besöker hon Göteborg och BingoLotto för att träffa Lotta Engberg – en av alla de artister som hon skrivit låtar till.

Under 2020 och 2021 har en ny generation artister uppmärksammat hennes musik och spelat in bl.a. ”Stad i Ljus” som Imana Silvan i Så Mycket Bättre och Oskar Zia med Anis Don Demina i Melodifestivalen 2021 samt ”Gabriellas sång” som Jakob Hellman framförde på nytt igen i förra årets ”Så Mycket Bättre”!

Ett händelserikt 2021 väntar

Under sommaren, i juli månad, medverkar Py i ett större sommarprogram och till hösten är hon aktuell med ett album med helt nyskriven musik av Py själv. För ett par veckor sedan släppte Py sin första låt på åtta år, med titeln ”Vägen Hem”, som tagits emot varmt av en hängiven publik. Fler är dessutom att vänta, när ett nytt kapitel i framgångssagan om Py Bäckman tar form.

Den 30 maj, kl. 18.00 i TV4, äntrar hon scenen i BingoLotto!
Läs Py's medverkan med bandet Woodstock.

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Relaterade artister i BingoLotto

Dan Hylander | Sven-Bertil Taube | Lasse Berghagen | Hasse Andersson | Ingela Pling Forsman | Anne-Lie Rydé | Lena AnderssonJinder & WiderbergKikki Danielsson | Mikael Wiehe | Claes-Göran Hederström

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 21 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?