Saker att göra om det regnar på campingen

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2023-07-31

Vi som älskar camping och som samlat på oss en del campingerfarenhet vet att det tyvärr är rimligt att förvänta sig lite regn, för då slipper man bli tagen på sängen när dropparna väl börjar smattra på husvagnstaket.

Faktum är att det är mer regn under sommarmånaderna än under någon annan tid på året, vilket innebär att vi kan konstatera att det säkerligen kommer att bli en del dagar under campingsemestern som blir regniga.

Därför gäller det ju att ha rätt förberedelser inför dina dagar på campingen, där några säkert kommer att bli regnfyllda. Det första du behöver göra är att packa med kläder som faktiskt tål regn. Men det är också bra att ha ett par ess i rockärmen när det kommer till underhållning och saker att göra som inte nödvändigtvis kräver fint väder. Här kommer därför ett gäng vattentäta aktiviteter att sysselsätta sig med på campingen när det regnar!

Läs en god bok

Koppla bort skärmberoendet en stund och njut av det stillsamma i att läsa en god bok samtidigt som regnet smattrar på husvagnsfönstren. Hur klyschigt det än må låta så glider verkligen bokläsning in som solklar etta på vår topplista över saker att göra när det regnar på campingen!

Sök upp en plats med sämre väder

Gå igenom livekameror som sänder från olika delar av jorden och se om det inte finns någonstans där det är liiite sämre väder än hos dig just nu. Gotta dig sedan i att det i alla fall inte är värst där du befinner dig!

Promenera i regnet

Trotsa vädret! På med regnjackan & ta en härlig promenad i regnet. Få saker är så terapeutiska som att promenera när ingen annan vågat sig ut. Och du, med bra kläder på sig är det faktiskt inte några större problem alls.

En person som promenerar i en regnig skog

Besök ett utav världens mest kända museum

Känner du att du vill fylla din regniga dag med lite mer kultur? Besök några utav världens mest berömda museum utan att lämna campingen! Det är nämligen så att Google Maps har sett till att du kan besöka över 500 museum och utställningar världen över, helt virtuellt. Uppdatera din Google Maps-app och besök några av de häftigaste museumen världen har att erbjuda direkt från husvagnen! Här kommer våra bästa tips:

  1. Guggenheim Museum, New York
  2. Pergamon Museum, Berlin
  3. Van Gogh, Amsterdam
  4. British Museum, London
  5. Musée d’Orsay, Paris

British museum

Pröva på fiskelyckan

På med vadarbyxor och regnjacka, greppa fiskespöt och gå och fiska! När det regnar sägs det att fisken nappar bättre. Det är ju helt och hållet upp till dig att avgöra hur mycket regn som är för mycket, men faktum är att klär man bara på sig ordentligt kan det vara en riktigt mysig upplevelse att fiska i regnet. Här hittar du toppenbra fisketips om du är ny på fiske. 

Fiskare i regnkläder

Spela sällskapsspel

Oavsett om du är en tänkare som föredrar poker eller schack eller om du är mer för charader eller ”Med andra ord” så är sällskapsspel verkligen något som kan liva upp en regnfylld dag på campingen. I goda vänners lag och med ett brädspel dödar man enkelt ett par timmar i regnoväder!

Spela brädspel på campingen när det regnar

Anordna ett musikquiz

Vad kan väl vara mer uppiggande än en rolig musiktävling? Ett musikquiz är enkelt att rodda och kommer garanterat få sällskapet att vakna till liv från sin regndvala – speciellt om du använder någon av BingoLottos listor på Spotify, där vi har samlat alla låtar från programmet!

Åk på utflykt med barnen

Att sitta instängd i en liten husvagn eller stuga tillsammans med barn som har benen fulla av spring är ingen höjdare. Ett tips för att råda bot på detta, som i alla fall kan rädda upp en regnig dag, är att åka iväg på en liten utflykt, gärna till något som går att göra inomhus. En snabb googling kan öppna dörrarna till massa roliga aktiviteter i närheten. Kanske finns det något roligt och barnvänligt museum att besöka? Om ni kan hitta ett inomhusvattenland eller bara ett vanligt badhus kan det bli succé, eller kanske någon djurpark eller rolig lekplats om ni klär på er galoscherna. Och om inget av ovan lockar finns det bara en sak att ta till - en tur till valfritt lekland där kidsen kan springa av sig all överskottsenergi!

Jag hoppas att något av våra tips kan rädda er från tristess och ge inspiration till vad man kan göra när det regnar och man är ute och campar!

BingoAnnes signatur för BingoBloggen.

Ps. Behöver du fler tips på vad du kan göra under din hemester? Spana in våra inlägg om saker att göra i Göteborg, sommaraktiviteter i Stockholm, kul saker att göra i Malmö och vad man kan hitta på i Umeå!


Arkiv