Upptäck dina drömmars hobbyutbildning!

BingoLottos BingoBloggare Märta BingoMärta 2022-01-18

Skulle du vilja öka din kreativitet, bli mer spontan eller känna en bubblande gemenskap ihop med andra? Lockas du av att få utmanas i något du aldrig tidigare testat eller söker du en grym gruppaktivitet till kick-offen? Efter en djupdykning i det enorma utbudet har jag plockat ut några spännande kursvarianter som jag hoppas ska väcka just ditt intresse!

Vad är din grej? Hitta en kurs eller kortare utbildning som passar just dig!

Har du gått i tankarna om att det hade varit kul att testa en ny hobby – men är osäker på vilken inriktning du ska välja? Utbudet av hobbyutbildningar är enormt och det finns en hel del spännande ämnen som du faktiskt kanske aldrig har tänkt på, men som skulle kunna ge dig helt nya insikter och användbara kunskaper! Kanske gömmer sig till och med din nya drömhobby bland nedanstående tips?

Omvandla gammalt till nytt genom en kurs i återbruk

Hur schysst skulle det inte vara att kunna ge nytt liv åt gamla plagg och prylar som du tröttnat på? Att minska sin konsumtion är inte bara en viktig miljöfråga, utan kan också mynna ut i unika kreationer som du kan ha nytta av i många extra år!

Person som syr om ett par gamla jeans

Upplev musikalisk eufori tillsammans med en kör

Inte nog med att du får utveckla din röst – att släppa loss och stämma upp i sång tillsammans med andra kan vara otroligt befriande och sammansvetsande! I dagsläget finns en hel uppsjö av körer som riktar in sig på olika teman. Vill du ägna ditt körande åt modern popmusik, klassiska visor, gospel eller punk? Har du någon musikalisk erfarenhet sedan tidigare eller är du helt grön när det kommer till sång? Oavsett utgångspunkt finns det garanterat något som matchar dina preferenser. Att sång bland annat minskar stress, ökar produktivitet och frigör oxytocin är dessutom bevisat – så om du letar efter en företagsaktivitet till kick-offen eller teambuildingen som passar alla åldrar och som kommer att tanka gruppen med energi och stärka er gemenskap kan körsång helt klart vara ett alternativ! Lutar du mer åt att testa en musikalisk hobby i form av ett instrument? Den bästa vägledningen får du i så fall av Bingo-Joels tips för hur du tar dig an musikens värld!

Sjungande kör med unga personer

Njut av egenodlade örter, blommor och grönsaker med hjälp av en trädgårdskurs

Avis på alla med gröna fingrar? Vissa tycks bara ha det i sig, men för alla är det inte lika självklart med en prunkande trädgård, en egen örtagård på balkongen eller frodiga växter i fönstren. Jag ska villigt erkänna att jag många gånger tänkt att jag kanske borde nöja mig med ett gäng kaktusar hemma i lägenheten när ännu en vacker växt säckat ihop, men med rätt kunskap och teknik är jag övertygad om att till och med jag kommer att kunna njuta av mina egna odlingar en vacker dag! Är du nyfiken på odling, trädgårdsdesign eller att skapa magiska blomsterdekorationer finns massor av kurser där du lär dig att förverkliga dina mål och visioner. Vill du börja med några gratistips för hur du kan optimera din trädgård? Läs Bingo-Annes trädgårdsråd! Drömmer du om ett eget orangeri? Då bör du spana in Bingo-Johannas tips för hur du odlar och inreder i ett växthus!

Plantering av växter i trädgård

Bli en hejare på simhopp eller crawl

Trivs du i vatten och tycker om gymnastik skulle simhopp kunna vara den rätta hobbyutbildningen för dig! Låt inte de höga höjderna hindra dig – som nybörjade får du alltid börja på marknivå och utvecklas i din egen takt. Med simhopp kommer en rad fördelar. Du får en starkare kropp, du utvecklar din koordinationsförmåga och lär dig att gå utanför din komfortzoon. Om du gillar att simma men tycker att tanken på att hoppa från en hög höjd inte känns alls frestande kanske crawl kan vara det du ska ägna dig åt. Här får du med instruktörernas hjälp lära dig rätt teknik, att hantera andning och balans i vattnet, frånskjut och vändningar under vattnet. Många städer erbjuder såväl kurser i crawl som konstsim för vuxna och det finns ofta både nybörjarkurser och fortsättningskurser för de med tidigare erfarenhet.

Två kvinnor gör likadana volter från trampoliner i simhall

Bemästra en roll utan manus med improvisationsteater

Med en kurs i improvisationsteater får du lära dig att skapa teater utan manus eller förberedelser – utan endast med hjälp av din egen kreativitet, spontanitet och fantasi! Efter avslutad kurs kommer du ha utvecklat din förmåga att samspela med andra och att snabbt kunna anpassa dig till nya situationer. Du kommer dessutom att ha ökat din koncentrationsförmåga och ha lättare för att våga uttrycka dig.

Sittande man i röd soffa och stående kvinna som pratar med höjd hand på teaterscen

Vässa dina frilufts- och överlevarskills med en kurs i det vilda

För den äventyrslystne som vill uppleva naturen på riktigt nära håll finns ett brett utbud av utmanande och lärorika kurser där teori blandas med praktik. Vad sägs om en friluftskurs med läran om första hjälpen eller ett överlevnadsdygn i skogen där du får veta allt om hur man bygger en bivack, gör upp en eld och håller den vid liv, renar vatten och hanterar en nödsituation? Eller en flerdagarskurs på västkusten där du får utbildning kring hur du handskas med svåra utmaningar som kan uppstå vid en kustnära miljö? Lockas du mer av ett vintrigt fjällandskap där du får lära dig att hantera prövningar som extrem kyla är en vinterutbildning i fjällmiljö definitivt något för dig!

Person gör upp en eld med hjälp av pinnar en höstdag

Full fokus på ditt inre med Qigong

Trots att ordet eventuellt är nytt för dig så är Qigong en träningsmetod med tusentals år på nacken. Metoden har sitt ursprung i kinesisk medicin och kan utövas på över tvåtusen olika sätt, men syftar alla till att träna både kropp och själ. Under denna typ av kurs får du öva på att komma i kontakt med ditt inre genom medveten andning, olika kroppsrörelser och mental koncentration.

Grupp med människor som utövar qigong utomhus

Så – vilken inriktning tror du skulle berika ditt liv mest? Kan det vara att ge nytt liv åt gamla plagg eller att få njuta av dina egenodlade grönsaker? Talar din äventyrliga ådra för en spännande utmaning i naturen eller är det kanske simhopp som du brinner för, utan att du riktigt vet om det än? Ja, att på förhand veta vilken hobby hjärtat klappar för är då inte helt lätt, men att testa – det skadar aldrig! Behöver du mer kött på benen innan det är dags för kursanmälan? Läs Bingo-Annes blogginlägg med tips på vad som är bra att tänka på i valet och kvalet av hobbyutbildning!

Märta - Bloggare på BingoLotto

Tillbaka till bloggen


Arkiv