Roliga och unika hotell du måste uppleva

BingoBloggens Malin! BingoMalin 2022-11-07

Att bo på ett speciellt eller roligt hotell kan verkligen vara en upplevelse i sig och kanske till och med målet med hela resan. Och det finns faktiskt massor av roliga hotell i Sverige, väl värda ett besök. Här under listar jag några av dem!

Ishotellet i Jukkasjärvi

Vi börjar med ett av Sveriges mest berömda hotell; ishotellet i Jukkasjärvi. Strax utanför Kiruna ligger detta unika hotell som faktiskt smälter och byggs upp på nytt varje år. Isen skördas från Torne älv, som rinner precis utanför hotellet, och hotellet och dess rum är sig aldrig helt likt från år till år. Alla rummen är unika och utsmyckade på olika sätt och det är en otrolig upplevelse att tillbringa en natt på ishotellet. Inomhustemperaturen ligger på mellan -5 och -7 grader, så klä dig varmt!

Bild från insidan av ishotellet med inredning helt i is och snö

Bo bland trädkronorna på Treehotel i Harads

Vi stannar kvar uppe i norr. Här hittar vi nämligen också Treehotel i Harads, ett par mil utanför Luleå, som erbjuder ett alldeles unikt hotellkoncept. Här bor du i fantasifullt designade kojor högt uppe bland trädkronorna. Vad sägs om rum med namn som Bird’s nest, UFO:t, Mirrorcube eller Dragonfly? Inget rum är det andra likt och här bor du avskilt från världen och omgiven av skogens lugn. Ett riktigt bucket list-hotell om du frågar mig!

En kvinna sitter på en säng i ett rum med panoramafönster och träd utanför fönstrena

Upplev fjällen i en Igloo i Åre

Sugen på ett speciellt boende till skidsemestern? Då vill jag tipsa om Igloo Åre där du kan bo i en igloo på Årefjället, bara ett stenkast från skidbacken! Igloon är helt byggd i snö, och så även sängen. Här, uppe på fjället precis vid trädgränsen, får du en storslagen naturupplevelse och på morgonen vaknar du upp till den vidunderliga utsikten över Åresjön och fjälltopparna som sträcker sig så långt ögat kan nå.

Utsikten från Åreskutan över Åresjön och fjälltoppar

Bo på räls på Tågvagnshotellet vid Silleruds Station

Vid Silleruds Station, en bit utanför värmländska Årjäng, ligger ett speciellt hotell – nämligen en gammal tågvagn! Här kan du övernatta i en äkta tågvagn av modell WL5DE, som innan den gick i pension och blev hotell tjänstgjorde som sovvagn på de svenska järnvägarna. Här sover du i första- eller andraklasskupéer med de värmländska skogarna runt knuten, garanterat en speciell hotellupplevelse!

Sov bland molnen hos Jumbo Stay

Undrar du kanske vilka andra transportmedel man kan bygga om till hotell? Många, verkar det som! Ett av de mer spektakulära måste vara Jumbo Stay precis vid Arlanda flygplats, där du kan bo i en ombyggd Boeing 747 Jumbojet. Hotellet erbjuder flera olika rumstyper, men den mest spännande måste onekligen vara ”Cockpit”. Cockpit-sviten ligger i just flygplanets cockpit och är inredd med dubbelsäng och eget badrum. Inredningen med spakar och reglage har lämnats kvar, så du kommer garanterat få flygplanskänsla när du bor här!

Ett stort flygplan på marken, blå himmel i bakgrunden

Bo under vattenytan på Utter Inn

I Västeråsfjärden utanför just Västerås ligger ett märkligt litet hotell. En liten röd stuga på en flytbrygga är allt som syns, men under ytan döljer sig ett sovrum med panoramafönster åt alla håll. Perfekt för dig som vill ägna dig åt lite fiskskådning och som inte lider av klaustrofobi. Här bor du i lugn och ro mitt ute på vattnet och kan njuta av bad och solnedgångar precis utanför dörren!

Prova på livet som troll hos Norrqvarn Svampar och trollstubbar

Om du vill prova på hur det är att bo som ett litet troll ska du styra kosan mot Norrqvarn utanför Lyrestad mellan Vänern och Vättern. Här har du nämligen chansen att bo i en mysig liten svamp eller stubbe! De små stugorna i form av svampar och stubbar rymmer 3–8 personer och ser ut att vara tagna direkt ur en sagobok. En rolig hotellupplevelse som passar både stora och små!

Vidunderlig utsikt från Falknästet på Kullaberg

På Kullaberg i nordvästra Skåne har du chansen att övernatta i Falknästet, ett litet hus högt uppe på klipporna bredvid Kullens Fyr med en otrolig utsikt över Kullabergs spets och Kattegatts vågor. Här sover man i en rund säng som hänger i kedjor från taket och har perfekt utsikt över solnedgången. På kvällen kan du se upp till Kullens Fyr, som faktiskt är Skandinaviens ljusstarkaste, och fascineras av dess ljus. Att övernatta här är en alldeles unik upplevelse som du garanterat kommer minnas länge!

Flygbild över Kullaberg och Kullens fyr

Jag hoppas att det här inlägget kanske kan hjälpa dig att hitta ett nytt favorithotell att testa. Trevlig resa!

malin-signatur-bingobloggen-412x195.jpg

Tillbaka till bloggen

Tips på vidare läsning

Sommarens härligaste resmål | Så gör du Kikki Danielssons julgrupp | Eldsjälen bakom årets eldsjäl | Rickard Olsson fick draghjälp av Loket | En chock för Jan Bylund | Bakom kulisserna 2016


Arkiv