Uppskattade julklappar som inte kostar skjortan

BingoBloggens Malin! BingoMalin 2023-12-11

Julafton närmar sig med stormsteg, och med det även julklappsutdelningen. Och visst kan det vara lite knepigt att komma på bra julklappar ibland? Somliga önskar sig ingenting, eller så tycks de redan ha allt. I det här inlägget ska vi prata julklappar och tips på uppskattade julklappar som dessutom inte kostar alltför mycket!

En av de första frågorna du bör ställa dig själv när du ska köpa en julklapp till någon är vad personen i fråga behöver och hade uppskattat. Vi har nog alla någon gång fått något som vi i ärlighetens namn varken behöver eller vill ha, och då känns det ju onödigt att ge bort något över huvud taget. Så tänk lite praktiskt – vad behöver din vän du vill ge en julklapp? Vad hade hon eller han uppskattat? Här kommer ett par små tips på saker att ge bort i julklapp som jag tror hade kunnat uppskattas av mottagaren och som inte behöver kosta alltför mycket!

Presentkort

Tänker kanske du, precis som jag gör ibland, att det är lite tråkigt och fantasilöst att ge bort ett presentkort? Dags att tänka om! Ett presentkort är på sätt och vis den perfekta julklappen att ge bort – din vän får själv välja något som den behöver eller vill ha och du väljer själv hur stor summa du vill spendera. Och det finns ju massor av olika presentkort att välja mellan. Du kan köpa ett presentkort i en butik som du vet att din vän tycker om och på vis vara säker på att hon eller han kommer få en julklapp som hen verkligen vill ha. Vill du vara lite praktisk kanske ett presentkort hos en butik som Clas Ohlson kan vara bra. Där finns massor av hemelektronik och prylar till alla delar av hemmet att välja mellan och din vän kommer garanterat hitta något hon eller han behöver.

Ett annat tips är att ge bort ett presentkort på ett café och låta din vän unna sig lite finkaffe då och då. Välj till exempel ett ställe som ligger nära eller på väg till din väns jobb eller skola så kan hon eller han köpa sig lite extra gott kaffe eller fika när det behövs, vilket garanterat kommer pigga upp tråkiga dagar!

Ett par händer som håller i en mintfärgad kopp med kaffe i

Vill du lägga lite mer pengar är presentkort på spa ett hett tips från mig. Jag tror det är få presenter som hade gjort mig lika glad som att få ett presentkort på spa. Unna din vän ett par timmar av avkoppling och lugn, jag lovar att det kommer bli uppskattat!

Två kvinnor i morgonrockar sitter vid kanten av en pool i ett spa

Skäm bort dina nära och kära med något gott

Något som jag själv tycker är perfekt att ge bort, och som även är väldigt trevligt att få, är godsaker. Det finns garanterat något som passar alla och eftersom man äter upp det kommer det inte ligga och samla damm på en hylla någonstans, som en del julklappar ibland kan göra.

Nu till jul finns det massor av fina presentaskar med praliner, karameller och allt man kan tänka sig i butikerna. Men det måste ju såklart inte vara godis. Om personen i fråga gillar kaffe kan du köpa något extra fint kaffe, eller något lyxigt te om det passar bättre. Tycker personen om ost och chark? Köp då det! Eller varför inte någon glögg, kanske årets nya smak? Att ge bort något gott att äta i julklapp, vad det än må vara, kommer absolut uppskattas av mottagaren.

Praliner av olika slag ligger prydligt uppradade på ett bord

Ge bort lugn och ro med en bra bok

Det kanske inte känns som det mest festliga i världen att ge bort en bok i julklapp, men egentligen är det ju en superbra present! Finns det någon som inte älskar när man hittar en riktigt bra bok som man knappt kan lägga ifrån sig? Att läsa böcker motverkar dessutom stress och får oss att varva ner, något som de flesta nog hade mått bra av ibland. Om din vän är mer digitalt lagd kanske det kan vara en idé att ge bort en prenumeration på en ljudboksservice, då ger du plötsligt bort inte bara en, utan tusentals, böcker. Dessutom visar det stor omtanke att välja ut och ge bort en bok som du tror att just din vän skulle uppskatta, så fler böcker i paketen i jul!

En kvinna sitter i en soffa och läser bok med en tekopp i handen

Ge ett sällskapsspel i julklapp

Det kanske inte är alltför ofta vi kommer oss för att spela sällskapsspel, men hur trevligt är det inte när vi väl gör det? Att ta fram ett sällskapsspel är ett perfekt sätt att umgås med familjen eller vänner istället för att sitta framför Tv:n som man annars lätt gör. Det finns otroligt många olika varianter av sällskapsspel, så det finns säkert något som passar alla. Välj ett spel med frågesport som passar de flesta, eller kanske ett taktikspel till den som gillar att sitta och klura länge på saker och ting. Eller varför inte något roligt partyspel som passar till fest? Ett sällskapsspel är enligt mig en jättebra julklapp som kommer leva med i många år och kan användas om och om igen.

Tre personer sitter runt ett bord och spelar ett brädspel

När vi ändå är inne på sällskapsspel vill jag slå ett slag för pusslet! Under coronapandemin började vi pussla som aldrig förr för att fördriva tiden, men det är inget som säger att vi måste sluta med det nu. Precis som böcker får pussel oss att varva ner och det är svårt att fokusera på annat än just pusslet när man håller på, vilket är toppen när man behöver slappna av och leva i nuet. Med ett pussel som julklapp kommer din vän garanterat ha något att göra i mellandagarna!

Saker till hemmet

Finns det något din vän behöver till sitt hem? I så fall kan det vara en perfekt sak att ge bort i julklapp. Kanske något till köket som bubbelglas, salladsbestick eller en bra stekpanna som håller i många år? Sådant som personen egentligen behöver men inte kommer sig för att skaffa. Just det här tipset kanske passar bäst för yngre personer som inte bott själva så länge och därför inte hunnit samla på sig allt man behöver än, men det finns alltid prylar som folk inte har men hade behövt. Det är bara fantasin som sätter gränser!

Jag hoppas du har fått lite inspiration till julklappar och att du hittar något fint till dina nära och kära. God jul!

malin-signatur-bingobloggen-412x195.jpg

Tillbaka till bloggen

Tips på vidare läsning 

BingoBloggarnas bästa julklappstips | Billiga julklappar du kan göra själv | Roliga lekar i jul | Ordspråk du trodde du hade koll på | Klä din julgran som ett proffs 


Arkiv