Annica Svensson

Annica Svensson är sångerskan som arbetat bakom stora artister så som Thomas Ledin och Lasse Kronér. Men nu ställer sig Annica längst fram på scen som programledare för BingoLotto Express.

annica-svensson-programledare-2021-bingolotto-express-450x300.jpg

Annica Svensson föddes den 28 augusti 1973 i Tynnered i Göteborg. Merparten av Annicas uppväxt skedde dock i Nödinge, det var också där hon upptäckte sitt stora intresse för musik och sin egen musikaliska talang. En talang som bland annat gav Annica till en plats i Cabaret Lorensberg och utöver det en rad andra spännande musikaliska uppdrag. Men kanske bjuds nu Annica på en av sina mest spännande utmaningar som programledare för BingoLotto Express.

SVERIGES 39 SEXIGASTE KVINNA – UTAN ATT SYNAS

Mellan åren 2000-2002 var Annica bosatt i London, då hon arbetade som programhallåa för svenska Viasat och TV3. Så vi är säkerligen många som har hört Annicas röst sedan tidigare, dock syntes hon inte i bild. Trots detta så listade tidskriften Café Annica på plats 39 över Sveriges 69 sexigaste kvinnor 2002, utan att hon själv hade synts överhuvudtaget under denna period. Då kanske ni själva förstår vilken vacker röst Annica besitter!

Har arbetat tillsammans med både Ledin & Kronér

Men det är som sångerska och underhållare Annica trivs som allra bäst. På meritlistan finns bland annat Thomas Ledins krogshow på Rondo där hon arbetade under tre års tid, inklusive turné. Dessutom är hon en stående körsångerska i SVT:s program Doobidioo och arbetar med tillsammans med den tidigare programledaren för BingoLotto – Lasse Kronér. Utöver detta driver Annica sitt eget produktionsbolag, Appearance tillsammans med sin sambo Lars.

12 SNABBA FRÅGOR MED BINGOLOTTO EXPRESS PROGRAMLEDARE Annica Svensson


1. Hur känns det att leda BingoLottos nya storsatsning BingoLotto Express? 
Det känns jättekul, och som ett privilegium! Personligen ska det bli roligt att få jobba med mina nya programkedarkollegor André och Fredrik som är jättefina. Hela resan med BingoLotto Express ska bli väldigt rolig!

2. Vem skulle vara din önskegäst i programmet?
Jag skulle vilja ha med mig ”Babsan” i programmet, haha. Jag tycker att hon är en väldigt älskvärd, generös och framförallt en rolig figur! (Och naturligtvis är även Lars-Åke väldigt trevlig).

3. Vem är du som programledare?
Jag är en göteborgstös som tycker om att underhålla, och som ser det som ett väldigt roligt ansvar att få leda Expresspubliken! Att få ha ett samspel, och få en möjlighet att integrera med våra spelare. Att få ha en sådan här typ av publikkontakt tycker jag är mycket roligt.

4. Vad är det värsta som kan hända dig under en sändning?
Det värsta som kan hända är förmodligen det bästa som kan hända, tänker jag. För det är ju live detta, och då kan ju verkligen allt hända. Det är ju något som både är läskigt och fruktansvärt spännande.

5. Vi vill bjuda dig på middag, hur vinner vi ditt hjärta?
Löjrom, råbiff och en helstekt oxe, haha! Jag äter fyra stora mål mat om dagen, annars fungerar jag inte. Det bästa som finns i livet är att äta tycker jag. Gärna mycket smör, grädde och stora portioner!

6. Hur är du själv i köket?
Jag tycker jag är ganska bra. Jag har ju en kräsen 13-åring där hemma och en finsmakare till man att utfodra. Och jag lyckas med detta nio gånger av tio.

7. Har du någon koppling till föreningslivet?
Jag har min son som spelat fotboll i Fässberg tidigare, men som bytte bollen mot CK Masters i Delsjön och enduro och mountainbike. Men genomgående fascineras jag av alla fantastiska ledare som ställer upp på sin fritid och tar hand om våra barn. Föreningslivet är fantastiskt, så hatten av för det!

8. Du får bara välja en serie, vilken får vi inte missa?
Då säger jag Hawaii Five-O, jag gillar den! Den avrundar varenda kväll för mig. Jag kommer i ett bra ”sov-mode” samtidigt som den innehåller lite chramig spänning. Det är skönt med såna serier där man vet att allt kommer att lösa sig till slut.

9. Det bästa du vet med BingoLotto?
Det bästa med BingoLotto är att det är familjärt. Det är ett roligt spel som alla kan ta del av, både gammal och ung. Det innehåller spänning, underhållning och bra snack. Sedan är det inspirerande att överskottet går till en så pass bra sak med. Många föreningar är ju beroende av dessa pengar för att överleva. Jag har alltid varit ett stort fan av BingoLotto och spelade det redan med farmor när jag var yngre.

10. Vad skulle du förgylla din tid med om du var tvungen att leva själv på en öde ö?
Detta låter helt sinnessjukt kanske, men jag hade nog tränat ihjäl mig. Jag hade sprungit, stretchat, yogat, ätit och kanske tagit en simtur. Det hade inte gått någon nöd på mig, haha

11. När du är ledig, vad gör du då?
Då hänger jag med familjen så mycket jag bara kan, och med vår hund Sixten som är en Bichon Havanais. Jag träffar gärna vänner och bekanta med. Annars så blir det mycket tid i vår sommarstuga i Torslanda, eller vårt lilla torp i Härnösand.

12. Sist men inte minst, vad har du själv för lyckonummer?
Jag har två lyckonummer faktiskt och det är 13 och 19. Nummer 13 har jag haft sedan jag var liten. Jag har alltid vunnit på 13 när jag spelat på hjulen på Liseberg. Sedan är det 19 för att min son föddes 19 juni. När jag gjorde audition för att jobba med Thomas Ledin hade jag nummer 19, och jag ansökte till Cabaret Lorensberg den 19 januari. 19 är så himla bra!

Tillbaka till BingoLottos programledare