Lena Philipsson

På stadiga ben sticker Lena Philipsson, som den odödliga ikon hon är, ut hakan och gör ny musik om sina många livserfarenheter och sina mer eller mindre lyckade förhållanden. Nu är hon aktuell med singlarna "Du ljuger" & ”Maria Magdalena” och den 23 december 2019, kl. 19.30 i TV4, gästar hon BingoLottos Uppesittarkväll!

SCHLAGER- OCH POPDROTTNINGEN LENA PHILIPSSON

Med 22 placeringar på Svensktoppen och hela 13 medverkanden i Melodifestivalen, som såväl artist som programledare, har Lena onekligen etablerat sig som en utav de största på den svenska musikscenen. Med tidlösa klassiker såsom ”Kärleken är evig”, ”Dansa i neon” och ”Om igen” har hon sjungit sin väg in i den svenska folksjälen, om och om igen.  

MULTITALANGEN MED MÅNGA NAMN

Lena PH, Lena Philipsson eller Lea. Kär artist har många namn, inte sant? Lena föddes 1966 i Vetlanda och heter egentligen Maria Magdalena (som sin senaste singel) Filipsson. Det dröjde inte många år innan det stod klart att Lena förfogade över kvalitéer, fina som få. Med en gedigen meritlista i ryggen, kan man klart konstatera att det rör sig om en sann multitalang. 

2015 släppte Lena Philipsson sitt tolfte studioalbum, "Jag är ingen älskling”, och hennes senaste turnéshow 2016–2017 med samma namn hyllades flitigt i media.

Sommaren 2018 var det åter dags för Lena Philipsson att bege sig ut på vägarna och möta Sveriges sommarpublik. Samma år medverkade hon dessutom i Julkalendern “Storm på Lugna gatan”. 

LÅTSKRIVARE TILL STORA NAMN

Lena har skapat låtar till stora namn inom den svenska artisteliten. Arvingarna kom på tredje plats i Melodifestivalen 1999 när dom framförde "Det svär jag på" (skrevs av Lena tillsammans med Torgny Söderberg). Även låten "Tvillingsjäl" som framfördes av Pernilla Wahlgren i Melodifestivalen 1991, skall tillskrivas till Lenas låtskrivar-cv. Lena står, tillsammans med Torgny, även bakom låten "Kärleksikonen", som framfördes av Regina Lund i filmen ”Livet är en schlager”. 

FARTFYLLD OCH STÄNDIGT AKTUELL

Med en energi som är få förunnad bistår hon sina 125 000 följare på Instagram med en livligare vardag. Med 331 519 lyssnare per månad på Spotify bistår hon sin övriga publik med precis samma sak. Under hösten släpper Lena mer musik och tanken är att möta publiken på livescenerna längre fram. 

Måndagen den 23 december 2019, kl. 19.30 i TV4, gästar hon BingoLottos Uppesittarkväll! 

Vill du se Lena Philipsson live i BingoLotto? Boka din plats i publiken här.  

Tillbaka till artistsidan

Dela inlägget med en vän