Magnus Carlsson

Magnus Carlsson är idag en av våra allra mest uppskattade artister! Efter stora framgångar som soloartist, men även som medlem i dansbandet Barbados och i popgruppen Alcazar, har Magnus etablerat sig som en av Sveriges främsta inom sin genre. Den 26 april, kl. 18.00 i TV4, gästar han BingoLotto!

MAGNUS CARLSSON

1992 startade Magnus, tillsammans med några klasskamrater, dansbandet Barbados. Med bandet nådde han stora framgångar och de levererade hits som "Hold me", "Kom hem" och "Rosalita". 

Efter tio framgångsrika år och 12 album bestämde sig Magnus för att lämna Barbados för att bli en ny, fjärde medlem i popgruppen Alcazar. Under Magnus tid i Alcazar nådde bandet internationella framgångar, framförallt med låtarna "Crying at the discotheque" och "This is the world we live in". Hösten 2005 bestämde sig dock bandet för att ta en paus, och Magnus inledde därmed sin solokarriär. 

Med uppemåt 40 st guld- och platinaskivor, tre grammisar och en mängd andra utmärkelser, programledarjobb och musikalroller är det idag få inom nöjesindustrin som kan mäta sig med Magnus Carlssons folklighet ooh storhet på den svenska scenen. 

MELODIFESTIVALEN

Under sin tid i Barbados var Magnus med i Melodifestivalen tre gånger. Då med bidragen "Se mig" och "Allt som jag ser" som båda slutade på en andraplats. Bidraget "Världen utanför" slutade på en tredjeplats. År 2003 och 2005 deltog även Alcazar i Mello med hitlåtarna "Not a sinner nor a saint" och "Alcastar" som båda slutade på en tredjeplats. 

Under hösten 2019 satte Magnus upp showen "Från Barbados till Gamla Stan" på Lilla Cirkus i Stockholm och under vintern 2019 deltog han i den kritikerrosade julturnén "Änglarnas tid". 

I år beger han sig återigen ut i Sverige med den hyllade showen "Från Barbados till Gamla Stan". Turnén avslutas på Lisebergsteatern i Göteborg, och kommer att bjuda på en hitkavalkad utan dess like, med låtar från såväl Barbados som Alcazar – och självklart även nyare hits från hans enorma låtskatt.

Den 26 april, kl. 18.00 i TV4, gästar Magnus Carlsson BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

Vi samlar Sverige!

Den 29 mars bjuder vi in till stor månadsfinal – med hela 6,6 miljoner kr i potten! Med oss på scen har vi dansbandsgiganterna Donnez och de evigt glödheta Brandsta City Släckers! Du sitter väl inte lottlös? Upplev hela Sveriges gemenskap!

Magnus Carlsson

Se mig