Shirley Clamp

Snart sju gånger har hon tävlat i melodifestivalen. Åtta gånger har hennes låtar belönats med placeringar på Svensktoppen. Den 6 februari, kl. 18.00 i TV4, är det dags för den omåttligt hyllade sångaren och låtskrivaren Shirley Clamp att äntra BingoLottos scen. Missa inte detta!

SHIRLEY CLAMP

Shirley Clamp är en klart väletablerad stjärna på den svenska musikhimlen och har en unikt smyckad meritlista. Hon har medverkat i otaliga tv-produktioner och hennes musik har ekat i stugorna i snart två decennier. Hon har bland annat figurerat i produktioner som Rhapsody in Rock, Melodifestivalen, Allsång på Skansen, Lotta på Liseberg och Sikta mot stjärnorna. Hon har dessutom lett programmet Folktoppen och varit Sveriges kommentator i Eurovision Song Contest.

Hela åtta gånger har hennes låtar belönats med placeringar på Svensktoppen och hitlåtarna ”Min kärlek” och ”Du är allt” har tillsammans fler än 10 miljoner spelningar på Spotify. Karriären har också spetsats med flertalet musiksamarbeten, med artister som Markoolio, A-teens, Ace of Base, Sanna Nielsen och Sonja Aldén med flera.

MELODIFESTIVALEN OCH EUROVISION SONG CONTEST

Totalt kan Shirley tillräkna sig hela 6 tävlingsbidrag i Melodifestivalen – ett facit som få kan mäta sig med. År 2003 var året då hon för första gången som soloartist tog klivet upp på melodifestivalens scen. Då med låten "Mr. Memory". Bidraget blev utslaget i sin delfinal och framgången skulle därmed dröja något.

Året därpå ställde hon återigen upp som soloartist med bidraget "Min kärlek", som slutade på en andraplats i den svenska finalen. Låten visade sig också bli Shirleys stora genombrott på den svenska musikscenen och är än idag en frekvent spelad klassiker. Efter detta följde hennes debutalbum, med titeln ”Den långsamma blomman”.

2005 var det åter dags. Denna gången med låten "Att älska dig”. Bidraget mottogs varmt och belönades med en direktplats till finalen, i vilken den slutade på en fjärde plats. Samma vår släppte Shirley sitt andra album, med titeln ”Lever mina drömmar”.

Även 2009, 2011 och 2014 äntrade Shirley schlagersveriges finrum, då med bidragen "Med hjärtat fyllt av ljus", "I Thought It Was Forever" och ”Burning Alive”.

I fjol axlade Shirley dessutom programledarrollen i "Andra chansen" tillsammans med Christer Björkman.

LET THERE BE ANGELS

Åtta år har gått sedan hon stod på Melodifestivalens scen. I år är hon tillbaka i tävlingen med sitt sjunde bidrag. Låten heter "Let There Be Angels" och är en stor ballad som Shirley skrivit tillsammans med Mats Tärnfors, Pelle Nylén och Jakob Skarin. 

”NÄSTAN 20 ÅR PÅ SCEN OM MAN AVRUNDAR UPPÅT”

2020 bjöd Shirley in till showen ”Shirley Clamp – nästan 20 år på scen om man avrundar uppåt”. Showen ägde rum på Maximteatern och var, i egen utsago, en helt egen kväll med Shirley Clamp och hennes låtskatt, och tvivel, och allt hon velat göra på företagsgig men inte fått för att folk har varit för fulla. Det är var också en berättelse om en människa med en stor röst och ett svajigt självförtroende, som efter att blivit bortvald av sin pappa ger sig in i en bransch som går ut på att bli vald. För regin stod komikgeniet William Spetz.

"Vill göra allting nu"

I januari 2021 utkom Shirley med en efterlängtad singel. "Vill göra allting nu" är en vacker och personlig tonsättning, som handlar om att våga släppa kontrollen och bara följa med.

“Jag hade turen att hitta kärleken mitt i en skör tid. Tacksamheten över det födde låten. Jag blev också påmind om begreppet: 'Varför vänta'?”, säger Shirley.

Den 6 februari, 2022 kl. 18.00 i TV4, gästar Shirley Clamp BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt.

Relaterade artister i BingoLotto

Arrival | Gladys del Pilar | Sarah Dawn Finer | Jessica Andersson | The Mamas | Carola | Magnus Carlsson | Charlotte Perrelli | Tess Merkel | Kim Kärnfalk | Barbados | Lena Philipsson | Sanna Nielsen | Grönwall & Hedlund

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Nu laddar vi upp för hela Sveriges Midsommarfest - BingoLottos MidsommarBingo! Kvällen kryddas med fyra bingospel och vinster för 13 somriga miljoner! Vi ses den 21 juni, klockan 20.00 i TV4!

Shirley Clamp

Vill göra allting nu