Tess Merkel

I mer än 20 år har denna discodrottning, själv och i olika konstellationer, spridit dansfeber bland sin publik med sina fartfyllda melodier. Den 16 maj, kl. 18.00 i TV4, äntrar Tess Merkel BingoLottos scen!

Tess Merkel

Therese ”Tess” Merkel Solomons är sångerskan, kreatören och artisten känd som Tess Merkel. Redan i ung ålder stod det klart att scenen var där Nyköpingsdottern Tess hörde hemma. Musikal-, teater- och dansframträdanden avlöste varandra och så småningom kunde Tess titulera sig som en av de första showartisterna på Wallmans Salonger – något skulle visa sig bli en språngbräda mot nya framgångar.

Alcazar

År 1998 fick Tess ett erbjudande om att bli medlem i musikgruppen som skulle bli Alcazar. Det stora genombrottet på den svenska musikscenen var härmed ett faktum. Med tre album och 13 singlar upplevde Merkel stora framgångar med Alcazar i både Sverige och övriga Europa, med en stark övertygelse om att förena alla människor under ett regnbågsfärgat paraply där alla är välkomna att delta i festen. Till gruppens otroligt gedigna låtskatt hör hits som ”Crying at the discoteque”, ”Stay the night” och ”Blame it on the disco”, som alla, individuellt har spelats fler än 10 miljoner gånger på Spotify.

I början av 2018 stod det klart att bandet skulle ha sin sista turné som de valde att kalla ”20 years of disco – mission completed”.

Melodifestivalen

Tess Merkel är minst sagt en sann veteran i Melodifestivalen-sammanhang. Totalt har hon, i olika roller, varit med otroliga 15 gånger. Dels som producent, dels som bakgrundsdansare och främst som en del i Alcazar. Tidigare i år var tiden dock inne för en efterlängtad solodebut med bidraget ”Good Life”. Låten handlar om att livet alltid kan vara värt att hylla, oavsett vem du är, var du än är i livet och hur tufft det än må vara. Man skulle kunna se den som ett manifest för viljan att kunna bryta sig ut ur givna konventioner, normer och led. I skrivande stund har den spelats över en miljon gånger på Spotify!

Multibegåvning

Det alla kanske inte vet om Tess är att hon även är en framgångsrik koreograf/regissör/showproducent. Till cv:t hör flertalet framträdanden i musikaler, barnteatrar, poddar och andra program i tv och radio. Tess Merkel är en multibegåvad kreatör och artist, och har sedan många år tillbaka vuxit in i rollen som förebild för kvinnor i landet.

Under 2005 var Merkel med i programmet Pokermiljonen i TV4 vilket skapade ett stort intresse för poker. I september 2006 deltog hon i European Poker Tour, EPT, i Barcelona och i april 2007 deltog hon i Poker-SM i Tallinn. Hennes största pokervinst är när hon vann 500 000 kr i Pokermiljonen online.

Den 16 maj, kl. 18.00 i TV4, tar hon plats i rutan och bjuder på show från scenen i BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Relaterade artister i BingoLotto

Arrival | Linda Bengtzing | Shirley Clamp | Sarah Dawn Finer | Jessica Andersson | The Mamas | Carola | Magnus Carlsson | Charlotte Perrelli | Kim Kärnfalk | Barbados | Lena Philipsson | Sanna Nielsen | Grönwall & Hedlund

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Nu laddar vi upp för hela Sveriges Midsommarfest - BingoLottos MidsommarBingo! Kvällen kryddas med fyra bingospel och vinster för 13 somriga miljoner! Vi ses den 21 juni, klockan 20.00 i TV4!