Grease med Lotta Engberg

Den 29 september gör vi återigen en tidsresa i BingoLotto. Denna gång tillbaka till Rydell High i musikalen Grease. Med oss i programmet har vi Anton Hagman, Caroline Johansson Kuhminen och vår kära Lotta Engberg.

GREASE

Det är över 40 år sedan filmpremiären av historiens kanske mest älskade musikal – Grease. En klassisk kärlekshistoria i rockig tappning med låtar som "You're the one that I want", "Greased Lightnin'" och "Hopelessly devoted to you". Så samla era Pink Ladies och T-birds, för från och med den 3 oktober 2019 ges ni möjligheten att återuppleva denna tidlösa musikal på Nöjesteatern i Malmö. 

LOTTA ENGBERG

Redan som sexåring slog hon an de första ackorden och tog ton framför pianot i barndomshemmet. Vad ingen då visste var att dessa toner skulle visa sig eka in i framtiden – och så småningom in i den svenska folksjälen. Lotta Engberg är idag omåttligt meriterad i sin yrkesroll som både artist och programledare. I fyra decennier har hon, med sin bländade karaktär och sångröst, varit en etablerad stjärna på den svenska musikscenen. Hon har medverkat i inte mindre än sju Melodifestivaler med låtar som "Fyra bugg och en Coca Cola", "En gång till" och "Vem é dé du vill ha".

Hon har även varit en del av ett flertal hyllade dansband och därtill belönats med en mängd Grammisar, bland annat för "Årets Dansband". Utöver all framgång på den svenska musikscenen har Lotta vuxit fram som en TV-personlighet av rang, inte minst i BingoLotto-sammanhang. Hon har medverkat i otaliga TV-produktioner, inte sällan som programledare. På CV:t hittar vi några av Sveriges mest populära program, däribland ”Söndagsöppet”, ”Kär & Galen”, ”BingoLotto” och ”Lotta på Liseberg”.

Det råder inga tvivel om Lottas rutin på såväl den svenska musikscenen som i TV-rutan. För drygt 20 år sedan spelade Lotta rollen som Grace Farrel i musikalen ”Annie” på Göta Lejon i Stockholm. Nu är det åter dags att ta klivet upp på musikalscenen – denna gången i rollen som Rektor Lynch i en nyproduktion av den odödliga klassikern ”Grease”, och aldrig har nog en rektor rockat med så sköna toner som nu! Läs mer om våra musikaltips här!

ANTON HAGMAN

Han är Västerås-sonen som skapade sig ett namn redan vid 12 års ålder, då han gjorde stor succé på Youtube. Sedan dess har Anton tagit stora kliv för att etablera sig på såväl den svenska som den internationella musikscenen – och detta med stor framgång. Trots en stark kärlek till hemstaden Västerås har Anton de senaste åren turnerat land och rike runt och på sin resa tagit plats många stora scener. Hans musik har strömmats miljontals gånger och år 2017 innebar ett klart uppsving i Anton karriär, då han äntrade Melodifestivalens scen med låten ”Kiss You Goodbye” – ett framträdande som belönade honom med en plats i finalen. 

Nu väljer Anton att axla rollen som Danny i musikalklassikern ”Grease” och tar därmed ytterligare ett stort steg för att bredda sin redan oerhörda kompetens i underhållningsbranschen. 

CAROLINE JOHANSSON KUHMUNEN

Caroline deltog under 2005 i musiktävlingen Idol, och juryn plockade upp på hennes fallenhet för musikal redan då. Hennes debut på musikalscenen ägde dock rum först tre år senare, då hon som 19 åring spelade huvudrollen Gabriella i den samtida klassikern ”High School Musical” tillsammans med bland annat David Lindgren och Kevin Borg. Sedan dess har Caroline slagit rot i den svenska underhållningsbranschen och krönt sitt CV med flertalet vida uppskattade storproduktioner. Hon har bland annat medverkat i teaterföreställningar som ”Anne Frank” och ”Sugar – I hetaste laget”, men även i hyllade TV- och filmproduktioner som ”Jakten på Julia”, ”Allsång på Skansen” och ”Jägarna”. Härnäst kommer Caroline att gestalta rollen som Sandy – och som vi längtar efter att få se Caroline förvalta sin enorma begåvning i detta klassiska verk!

Musikalen Grease spelas på Nöjesteatern i Malmö och har premiär den 3 oktober 2019. Men du har alltså chansen att se några av stjärnorna från musikalen redan nu.

Den 29 september, kl. 18 i TV4, gästar Anton, Caroline och Lotta BingoLotto!

Vill du se Grease med Lotta Engberg live i BingoLotto? Boka plats i BingoLottos publik här.

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna på Spotify nu!

Relaterade artister i BingoLotto

Adrian Macéus | Beata Ernman | Loa Falkman | Tuva B Larsen | David & Kristina Lindgren | Rockmusikalen Noice | Emmi Christensson | Gunilla Backman | Tommy Körberg | Ernman & Jalmelid

Tillbaka till artistsidan

Grease

Du är den jag vill ha