Rockmusikalen Noice

Som en hyllning till ett av Sveriges mest ikoniska band genom tiderna sätts nu rockmusikalen Noice – Du lever bara en gång” upp på Lilla Cirkus i Stockholm. Med låtar som fick enorma genomslag och en oerhört stark historia kommer denna rockmusikal garanterat träffa såväl gamla som nya fans i hjärtat. Den 7 november, kl. 18.00 i TV4, får vi ett smakprov av musikalen när huvudaktörerna och den före detta gruppmedlemmen Peo Thyrén besöker BingoLotto!

Rockmusikalen Noice 

Den senaste tiden är det som att Noice har fått nytt liv. Förra året släpptes en Noice-dokumentär, i somras slog en utställning om gruppen upp portarna i Gamla Stan i Stockholm och nu är det alltså dags för den efterlängtade rockmusikalen att kicka igång. De gamla bandmedlemmarna kommer att gestaltas av Charlie Gustafsson, Charlie Grönwall, Einar-Hugo Strömberg, Jakob Wallgård, Isac Aspberg och Andreas Palm. 

Att Noice får sin historia återberättad är enligt många definitivt på tiden. Den dramatiska skildringen innehåller såväl inspiration som tragik, liksom kärlek och missförstånd.

Bandets genombrott  

Det var i föräldrarnas garage i Gustavsberg år 1977 den musikaliska magin började ta form för de 14 till 17-åriga barndomsvännerna. Hasse Carlsson på sång, Peo Thyrén på bas, Freddie Hansson på keyboard och Robert Klasen på trummor. Detbutskivan "Tonårsdrömmar" släpptes 1979, men det riktigt stora genombrottet kom 1980, då bandet medverkade i tv-programmet ”Måndagsbörsen”. Debutskivan sålde i och med detta guld och under hösten samma år släpptes platta nummer två – ”Bedårande barn av sin tid” – som sålde platina.

Noice genomgick såväl pauser som byten av bandmedlemmar under årens lopp, men fyra ytterligare studioalbum, ett flertal live- och samlingsalbum samt en uppsjö av singlar blev det. Rockmusikalen, som skildrar bandets början och genomslag, kommer att porträttera en av musiksveriges starkaste historier.

Den 7 november, kl. 18.00 i TV4, gästas BingoLotto av Rockmusikalen Noice och Peo Thyrén.

 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Relaterade artister i BingoLotto

Beata Ernman | Adrian MacéusAnnika Herlitz | Grease med Lotta Engberg | Loa Falkman | Tuva B Larsen | David & Kristina Lindgren | Jersey BoysAnders EkborgEmmi Christensson | Gunilla Backman | Tommy Körberg | Ernman & Jalmelid

Tillbaka till artistsidan