Emmi Christensson

Med en vacker och kristallklar röst lämnar hon ingen oberörd. Emmi Christensson är onekligen en av Sveriges mest ikoniska musikalartister och vad hon än tar sig för lyckas hon alltid fånga sin publik. Torsdag den 23 december 2021, kl. 19.30 i TV4, kliver hon upp på scen och bjuder på en ljuvlig show i BingoLottos Uppesittarkväll!

EMMI CHRISTENSSON

Som huvudrollsinnehavare i en uppsjö av legendariska musikaler har Emmi Christensson gått från klarhet till klarhet på såväl svenska som internationella scener. Vägen in till det internationella strålkastarljuset tog vid under uppsättningen av ”Les Misérables”, då hon spelade rollen som ”Cosette”. I publiken satt ingen mindre än Peter Jöback, som blev så tagen av Christenssons begåvning att han presenterade henne för stjärnmusikalproducenten Sir Cameron Mackintosh. Kort därefter, i september 2014, debuterade hon på Her Majesty’s Theatre i London med drömrollen som ”Christine” i ”The Phantom of the Opera”.

The Phantom of the Opera på Cirkus

Drömscenariot växlades upp ytterligare när hon 2016 och 2017 fick spela rollen som ”Christine” i den svenska uppsättningen av ”The Phantom of the Opera” på Cirkus i Stockholm mot Peter Jöback. Uppsättningen kom att bli en fullträff även på hemmaplan och Christensson rosades av såväl kritiker som publik för sin rollprestation.  

En rollhistorik av rang

Fler musikalsammanhang där Emmi haft såväl huvudroller som andra betydande medverkanden är bland annat ”West side story”, ”Sound of Music” och ”I Love Musicals”. Sommaren 2017 gästade hon ”I Love Musicals Allstars”, världens största musikalkonsert, på ett fullsatt Ullevi. Året därpå tog hon sig dessutom an sin första musikalkomedi i form av ”Gentlemannen” på Oscarsteatern i Stockholm, där hon spelade mot humorikoner som Suzanne Reuter och Henrik Dorsin.

Den 23 december, kl. 19.30 i TV4, får vi höra Emmi Christenssons änglalika röst då hon kommer till BingoLottos Uppesittarkväll!

SOMMARKVÄLL!

Söndagen den 3 juli klockan 19.30 är det äntligen premiär för BingoLottos Sommarkväll! Ett somrigt bingo direkt från Askims camping med underhållning, musik i världsklass och så klart massor av bingo!

Emmi Christensson

O helga natt