Årskrönikan – Så var Bingolottoåret 2020!

BingoLottos BingoBloggare Fredrik BingoFredrik 2020-12-25

Så återstår bara några få dagar av 2020, då klappar har öppnats och raketer ska avfyras. Sedan välkomnar vi 2021 in i våra liv. Men innan dess, hur var året som gick egentligen? BingoBloggen har blickat bakåt och plockat fram de bästa minnena, roligaste ögonblicken och gladaste vinnarna!

Januari – "Lycko-Lotta" delade ut storvinsterna.

Knappt hade vi hunnit ställa ner champagneglasen innan det var dags för säsongspremiär igen av BingoLotto. Rickard hade till premiären bjudit in de härliga grabbarna Peter Johansson, David Lindgren, Bruno Mitsogiannis & Robert Rydberg som bjöd på strålande musik med sina sprakande medleyn från kommande showen ”Oh what a night”.

Men det var inte bara storslagen musik under januari månad, utan även storslagna vinster. Mest minnesvärt får nog ändå månadsfinalen den 27 januari ses som, då ingen mindre än Lotta Engberg hade klivit in som vikarie. Lotta var på sitt allra givmildaste humör! Först ut var Helena från Sala, som var så chockad över att hon kommit fram till programmet och inte till en telefonsvarare, som vann 1 miljon på andra paret ut. Sedan när Lotta ändå var igång så snurrade hon även ut en halv miljon kr till i Hjulia, till vad jag vill minnas var årets lyckligaste vinnare, Paula från Stockholm. Under januari månad arbetades det, likt varje år, dessutom febrilt med att hantera alla vinster från Uppesittarkvällen och Nyårsbingo i BingoLottos drömfabrik!

BingoLottos Finalspel
Lotta Engberg vikarierade i januari och var på sitt givmildaste humör.

Februari - Årets modigaste drag gav årets största vinst!

Årets kortaste månad visade trots sin längd att liten är naggande god! Musikmässigt fick vi en superb mix av lösgodis, allt från sött till salt, då vi bland annat bjöds på ett dansbandsmedley med Scotts, vi fick en försmak av kommande Mello då vi gästades av Frida Öhrn och Anna Bergendahl, och för nostalgikerna var det lilla julafton då Janne Lucas var på plats och framförde sin odödliga dunderhit Växeln hallå”.

Vacker musik till trots, februari blev ändå månaden som gick i vinnarnas tecken! Den 9 februari var nämligen Valentina från Norsborg på plats för att spela Finalspelet. Valentina använde sig av en ovanlig strategi då hon satte upp sin extramiljon på tremiljonersfältet. Valentina berättade själv i programmet att hennes inställning var ”Allt eller 100 000 kr!” Och nog blev det allt alltid, för hjulet stannade perfekt och Valentina kunde på plats med sin familj fira årets enskilt största bingolottovinst – 4 miljoner kr!

Mars – ett annorlunda BingoLotto tar vid!

Mars 2020 kommer nog för oss alla bli ihågkommen som månaden då saker och ting förändrades på riktigt och det genomvidriga Covid-19 la sig som ett täcke över vårt land. Om BingoLotto tänkte lägga sig ner och se sig besegrade? Absolut inte! Med kreativa lösningar och Sveriges förmodligen mest drivne applådör såg vi till att den välbekanta söndagskänslan fick bestå trots pandemins intåg.

Och visst bjöds vi även på några otroligt härliga vinnare denna månad! Och ibland landar även vinsterna helt rätt. För när det kändes som att den svenska vården stod som mest på knäna, så belönades åtminstone undersköterskan Lena, då hon plockade hem miljonen i Färgfemman

April - Tack för denna tid Rickard!

Arvingarna sjöng -  ”Min bästa vän” Jenny Silver – ”Lyfter från marken, och Brandsta City Släckers framförde sin klassiska dänga -  ”Kom och ta mig långt härifrån. Kanske symboliserade dessa låtar kaptenen för BingoLottoskutan, Rickard Olsson, som brottades med sjukdom under april månad och därefter således valde att lämna sitt uppdrag som programledare för BingoLotto för att fokusera på sin hälsa. En snöplig sorti, men vi minns med värme allt du gjorde för BingoLotto och svenskt föreningsliv Rickard! In som ersättare klev ingen mindre än Lotta Engberg!

Och det tog inte lång tid innan Lotta fick vara med om ett minnesvärt vinnarögonblick! För du kommer väl ihåg när Lotta ringde upp och överraskade Extrachansen-vinnaren Erica? Förmodligen, året mest chockade vinnare!

Maj – Dansbandsmånad i Bingolotto

Våren började anlända till stora delar av landet och likaså i BingoLottostudion. För när värmen kommer så vill man bara ut och dansa, vilket vi tog fasta på då maj månad var vår dansbandsmånad. Dansband i programmet varje vecka! Lars-Krizterz, Framed, Barbados, Martinez och Streaplers intog alla scenen och bjöd på ett maj som det onekligen svängde om!

Med sådan härlig musik, så måste det ju givetvis också delas ut härliga vinster. Och så var självfallet även fallet denna månad. Mest minnesvärt torde vara då Lotta fick assistans vid Finalspelet av ingen mindre än Kalle Moraeus, som vars insats vid Finalspelet bidrog till att Gunvor blev miljonär!

Juni – Säsongsavslutning med revolutionerande nyhet!

Hur härligt det än är med sommaren, så är det alltid lite vemod i juni månad då man vet att det säsongens sista BingoLotto kommer gå av stapeln innan ett sommarlov tar vid. Men denna säsongsavslutning var det nog mer spänning än vemod som väntade då höstens nya programledare skulle presenteras! Spekulationerna hade varit många, men vi var nog många som drog på smilbanden när Lotta förkunnade att multi-entartainern, magikern och talkshowvärden Stefan Odelberg skulle axla manteln.

En stor lycka blev sedan total när Stefan å sin sida avslöjade att han skulle komma att dela programledarskapet med Lotta kommande säsong! Det blev verkligen som att både få ha kakan och äta den, eller hur!

Nu har jag inte ens nämnt något från all bra musik vi bjöds på i juni-programmen, men om jag bara får välja en…Utan tvekan den härliga duetten mellan våra egna Lotta Engberg & André Nylén

Och vet ni vad förresten! I juni månad fick vi dessutom se årets största jackpott delas ut i vår spelhall! Den 18 juni vann nämligen ”flipflop” 16 128 kr i vårt Variantbingo!

BingoLotto intervju med André Nylén
André Nylén har växt fram till en riktig publikfavorit!

Juli – Sommaren är kort…

Inget BingoLotto under juli månad, men det betyder ju inte att det inte var något BingoLotto under juli månad! För vi Bingobloggare tar aldrig sommarlov, utan bjöd på härlig sommarläsning. Bland annat tipsade vi om sommarens bästa picknicktips & Saker att göra om det regnar på campingen (Något som väl kan vara applicerbart även en regnig jul?)

Dessutom så bjöd vi på flera spännande sommartävlingar i våra sociala kanaler, och mindes tillbaka på de bästa höjdpunkterna på vår Youtubekanal. Du följer väl oss förresten? Genom att följa oss på våra sociala kanaler är du ju alltid först med att veta det senaste som händer kring BingoLotto följ oss här:

HÄR FINNS VI!

Facebooks Logotyp
Instagrams logotyp.
Youtubes ikon
BingoLottos Spotify-kanal med samlad musik från programmet!

Augusti – Äntligen dags för magisk säsongspremiär!

Efter många långa veckor så var det då äntligen dags för säsongspremiär! Den 23 augusti stod Lotta 5 Stefan redo att ta emot oss, och ville självklart börja med ett riktigt pangprogram! Plats på scen för Sven-Ingvars!

Vi var nog många som satt och väntade på att få se Stefan bjuda på ett trolleritrick också? Men istället blev vi ännu mer överraskade då den som faktiskt trollade detta premiärprogram var ingen mindre än Lotta!

September – Överraskningar och storvinster

September är den där härliga månaden då allt känns som vanligt igen. BingoLotto varje söndag, precis som det ska vara. Men denna september kan varit bland det bästa någonsin. Lotta och Stefan turades om att bjuda på strålande underhållning, vi bjöds på härlig musik från bland andra Nanne Grönwall, Emil Assergård och Linda Bengtzing.

Dessutom gästades vi av komikern Daniel Norberg som visade prov på sina makalösa imitationer, och som tack bjöd Stefan Daniel på en rejäl överraskning!

Bland månadens vinnare så stack onekligen familjen Torstensson ut som den 7 september bjöd på ett riktigt vinstjubel efter att man snurrat hem 1 miljon kronor på Finalspelet!

BingoLotto framträdande av Linda Bengtzing
Linda Bengtzing är en av alla härliga artister som gästat Bingolotto under året.

Oktober – Gunilla och Gunni glänser & Stefan bjuder på paj

Oktoberfest må vara störst i Tyskland men BingoLotto gav onekligen sina kusiner i söder en rejäl match då det bjöds på massor av härliga program i oktober månad. Började ens namn dessutom på G-U-N så var det en extra härlig månad dessutom. Den 11 oktober spelade Gunilla Finalspelet och placerade taktiskt sin extramiljon på ett 100 000-kronorsfält. Och fru Fortuna var på Gunillas sida, som tack vare sitt drag vann 1,1 miljoner kronor!

Och Gunni var inte mycket sämre hon, När hon den 25 okober fick chans att spela Hjulia med Lotta blev det full pott och jackpott, vilket gav 500 000 kr till Gunni!

Sen var det detta med Stefan och pajen? För när Stefan Bjöd Josefin Johansson på hemlagad äppelpaj, så var det ju inte sitt eget hem han syftade på till allas stora förvåning och förtjusning!

November - Bingofesten delade ut bilar och miljoner

Vintern knackar på dörren och mörkret lägger sig över oss. Vad passar då bättre än att bjuda in till fest med extra mycket Bingo? Traditionsenligt var det dags för Bingofest under två veckors tid, med spel på den jättestora bingolotten! Det var två veckor där vi fick se ett vinstregn över det vanliga!

Dessutom gästade vi dessa veckor av strålande artister. Först ut var Anna Bergendahl, Artisten som även studerar till läkare, och verkligen fått befinna sig nära rådande pandemi. Något hon berättade om när hon intervjuades av Bingobloggen

Festvecka två var det Per Andersson & Måns Zelmerlöw som gästade programmet och uppträdde tillsammans. Och när en av Sveriges bästa artister slår sig samman med Sveriges galnaste komiker, ja då blir det inte annat än succé!

Stefan Odelberg programledare i BingoLotto
Stefan fick dela ut mängder med vinster under sin första Bingofest

December – En magisk kväll har just avslutats, nu firar vi tillsammans!

December månad bjuder på många härliga program, men handen på hjärtat så är det ju egentligen en lång väntan till den 23 december och BingoLottos uppesittarkväll. Programmet som finns representerat på Nordiska museet och som blivit så otroligt traditionsbunden för så många miljoner svenskar.

Nu var det bara två dagar sedan årets uppesittarkväll gick av stapeln så jag har ännu inte hunnit samla alla intryck fullt ut ännu. Men för att hålla det kort. Det blev en magisk kväll för alla tittare, men framförallt för svenskt föreningsliv, som för vissa kan leva och frodas tack vare denna enskilda kväll! Så till alla er som var med oss, stort tack!

Nu återstår ett program innan vi säger tack och hej till 2020. Tillsammans ska vi fira in 2021 genom BingoLottos Nyårsbingo. En sista magisk kväll som leds av Lotta Engberg och Casper Janebrink. Detta vill du inte missa!  Och om du mot all förmodan inte säkrat din lott ännu så kan du fortfarande köpa din nyårslott här

Med det sagt vill bara jag tillsammans med mina bloggarkompisar önska er alla en riktigt god fortsättning! Så ses vi till säsongspremiären den 10 januari!

God Fortsättning!

 

BingoFredrik signatur för BingoBloggen.

TILLBAKA TILL BLOGGEN


Arkiv