Bakom kulisserna på BingoLottos julkalender

BingoBloggens Malin! BingoMalin 2022-12-05

Nu är det äntligen dags för BingoLottos julkalender, som i år dessutom är större än någonsin! Vi har lyssnat på er, våra kära följare och vänner, som kommit att älska vår tidigare kalender Julkampen. I år vill vi ge er mer av Lotta och Stefan, och det gör vi hela vägen fram till BingoLottos uppesittarkväll 2022!

BingoLottos julkalender är äntligen tillbaka! Efter ett par år med Julkampen kommer nu vår julkalender i en ny tappning. Årets julkalender blir härlig och fartfylld med massor av gissningar, roliga inslag och finfina vinster!

Vi kommer att ta dig med på en resa där du får klura massor och hoppas att just du kommer att hjälpa oss att knäcka den svåra nöten – vem är det som är vår hemliga tomte?

Så här går det till

Vi träffar en ny tomte varje vecka fram till jul. Och gissar du rätt - ja då har du chans att vinna härliga presentkort till dig själv eller som den perfekta julklappen till någon du tycker om!

Allt du behöver göra är att följa oss på Instagram för att inte missa BingoLottos digitala julkalender och kommentera när du tror att du har rätt tomte! Och glöm inte att kommentera varför just du ska vinna. Varje dag kommer en ny ledtråd som leder dig närmare veckans tomte, så det kommer fler chanser om du tar den på första ledtråden.

När den första hemliga tomten är knäckt gäller det att vara redo för nästa! Då kommer nya kluriga ledtrådar och nya chanser att vinna.

Så kom julkalendern till

Markus, som jobbar som kreativ ledare på Folkspel, har tillsammans med studion och den digitala avdelningen jobbat med att skapa BingoLottos digitala julkalender. Han berättar för BingoBloggen att det hela började med en idé om att göra någon sorts kändisjakt där följarna med hjälp av olika ledtrådar ska lista ut vem det är som gömmer sig bakom en förklädnad. Julkampen, som har varit BingoLottos julkalender tidigare år, har varit väldigt populär och nu var det dags att försöka göra något ännu bättre.

– De första idéerna vi hade var lite för stora för att hinna med att göra, så vi fick skala ner det hela en del, berättar Markus.

Det hela kokades till slut ner till ett programledarformat där våra kära programledare från BingoLotto, Lotta Engberg och Stefan Odelberg, presenterar tävlingen, ledtrådarna och de andra inslagen som är med.

– När vi frågade Lotta och Stefan om de ville vara med nappade de direkt på idén, så det kändes väldigt roligt, fortsätter Markus. När vi hade fått klartecken där kunde vi börja skriva manus och bestämma innehåll närmare.

Lotta Engberg och Stefan Odelberg sitter i en vit fåtölj i en studio med gröna väggar

Koppling till föreningslivet i varje avsnitt

Markus berättar att det kändes viktigt att ha med en koppling till föreningslivet i varje avsnitt eftersom det är just för föreningarnas skull som BingoLotto finns till. Föreningskopplingen tar sig lite olika skepnader i avsnitten, men är ofta i form av en föreningsprofil som presenterar dagens ledtråd eller någon annan typ av hälsning under avsnittets gång.

I många av avsnitten får vi också små påminnelser och om Uppesittarkvällen eftersom det är BingoLottos stora höjdpunkt på året och faktiskt det som julkalendern räknar ned till.

Vi får också hänga med programledarna ut på stan när de testar ledtrådarna på vanliga göteborgare och ser om de kan lista ut vem veckans hemliga tomte är. Dessutom serveras vi små inslag med våra programledare, Lotta och Stefan, och får se hur de förbereder sig inför julen, Stefan som trollar och massa annat kul! Fokus ligger dock på tomtejakten och alla ledtrådar som ligger till grund för tävlingen.

Lotta och Stefans delar av julkalendern spelades in i studion på Folkspels kontor och Markus berättar att det gick som på räls! Programledarna var i toppform och alla tagningarna hanns med under samma dag, och vi vågar utlova en riktigt klurig och spännande julkalender med finfina vinster i potten.

Fyra datorskärmar i studion

BingoLottos digitala julkalender hittar du på vår Instagram, så in och följ direkt så du inte missar några ledtrådar. Var med och räkna ner dagarna till Uppesittaren med oss samtidigt som du har chans på fina vinster. Lycka till med tomtejakten och god jul!

malin-signatur-bingobloggen-412x195.jpg

Tillbaka till bloggen

Tips på vidare läsning

Spara till din dröm | Tips på hur du kan stötta Sveriges föreningar | Den maskerade rosen | Så gör du det perfekta julbaket | Låna bingolotter och tjäna pengar


Arkiv