Julens bästa filmer och serier 2022

BingoBloggens Malin! BingoMalin 2022-12-27

Äntligen är mellandagarna här, kanske den mysigaste veckan på året. Kanske också den enda veckan som man kan gå runt i pyjamas hela dagarna, får äta godis när man vill och kan känna sig nöjd för dagen om man lyckats ta sig ut på en promenad runt kvarteret. Det är också den perfekta tiden att passa på att bädda ner sig i soffan och se så många filmer och serier man hinner med. Därför kommer här en lista med tips på filmer och serier du inte får missa julen 2022!

Länge leve bonusfamiljen

Succéserien Bonusfamiljen är tillbaka – men nu som långfilm! I fyra säsonger har vi fått följa de olika familjemedlemmarna i bonusfamiljen när de försöker få livspusslet att gå ihop, något som inte alltid är helt lätt i en stor bonusfamilj med många starka viljor. I filmen, som är en fortsättning på TV-serien, får vi följa med bonusfamiljen när de åker på semester till fjällen, närmare bestämt Dalarna, för att fira nyår.

Länge leve bonusfamiljen hade premiär på bio den 2 december, så passa på att lyxa till det med ett biobesök och se den i mellandagarna!

Scrooge: en julsaga

Den klassiska romanen En Julsaga av Charles Dickens har redan filmatiserats otaliga gånger, och nu har ännu en tolkning haft premiär. Den här gången är det Netflix som har gjort en animerad version av historien. Känner du inte till den sedan tidigare kommer här en kort sammanfattning; Ebenezer Scrooge är en tjurig man som hatar julen och allt som hör den till. Han är girig och grinig, och på julaftonsnatten får han besök av tre spöken som ska lära honom en läxa och visa vad som händer om han fortsätter bete sig som han gör.

Den här versionen av En Julsaga är en film för hela familjen. Spökhistorien har tonats ner medan dans- och musikalnummer får desto mer plats. Scrooge: en julsaga har redan haft premiär och du hittar den på Netflix!

Personer ligger på täcken på golvet och ser film på en stor duk på väggen

Håkan Bråkan

Här kommer ännu en julfilm som passar hela familjen! Håkan, lillebror till Sune i de klassiska Sune-filmerna, är tillbaka med en egen film. Här får vi följa Håkan som sitter fast med världens tråkigaste barnvakt och blir tvungen att rymma för att kunna vara med i årets viktigaste dataspelstävling. Dock hamnar han på kollisionskurs med en inbrottsliga som härjar i kvarteret och blir tvungen att använda sig av sina kunskaper från dataspelet för att kunna besegra tjuvarna och rädda grannskapet.

Håkan Bråkan har premiär på juldagen, så det passar perfekt att ta med familjen och gå och se den i mellandagarna!

A Christmas Story Christmas

A Christmas Story Christmas, eller En Julig Julhistoria som är den svenska titeln, är en uppföljare på den klassiska julfilmen A Christmas Story från 1983. I uppföljaren får vi följa Ralphie som nu har blivit vuxen och återvänder till sitt barndomshem på Cleveland Street för att ge sina barn en lika magisk jul som de han själv hade när han var liten i samma hus.

A Christmas Story Christmas hittar du på HBO Max.

Ett par fötter i strumpor med juligt motiv framför en tv-skärm som visar en julfilm

The Santa Clauses

Här kommer ännu en uppföljare på en klassisk julfilm! Miniserien The Santa Clauses, eller Nu är det jul (igen) på svenska, är fortsättningen på The Santa Clause-filmerna som kom under mitten av nittiotalet och tidigt 2000-tal. De handlar om den ensamstående pappan Scott Calvin som råkar ha ihjäl självaste tomten på julafton. Han och hans son transporteras på något magiskt vis till Nordpolen där tomtenissarna förklarar att Scott nu måsta ta tomtens plats till nästa jul. Scott tror att allt är en dröm, men under de följande månaderna börjar han gå upp i vikt och plötsligt får han ett vitt skägg. När Scott förstår att det är på riktigt tar han på sig sin nya roll som tomten.

I uppföljaren, som kommer i form av en miniserie, får vi åter följa Scott Calvin som nu börjar närma sig pensionsålder och inser att han inte kommer kunna vara tomte för alltid. Därför börjar han leta efter en ersättare och förbereda sin familj på att flytta från Nordpolen.

Du hittar alla avsnitten av The Santa Clauses på Disney+.

Vy över hustak där tomtens renar och släde åker framför månen

Falling for Christmas

I en av Netflix nyaste julfilmer gör Lindsay Lohan comeback på filmduken när hon spelar arvtagerskan Sierra som precis efter att ha förlovat sig råkar ut för en skidolycka och faller ner för berget. Hon slår i huvudet och drabbas av minnesförlust men hittas av den ensamstående pappan Jake, som driver ett litet pensionat på andra sidan berget från hotellet som Sierras pappa äger. Jake tar hand om Sierra medan de väntar på att hennes minne ska komma tillbaka, och under tiden fattar de två tycke för varandra. Falling for Christmas är en lättsam och lättsmält film som garanterat lockar fram julkänslorna.

Falling for Christmas har redan haft premiär och vill du se den gör du det på Netflix.

Tack för senast!

Tack för senast! är en romantisk komedi som handlar om ett kompisgäng där Klara står i centrum av handlingen. Hon är den eviga singeltjejen som längtar så mycket efter kärleken att hon nästan går sönder. Handlingen utspelar sig i nio olika kapitel i form av fester vid olika högtider, allt från midsommar till nyår, och vi får följa gänget och Klara på hennes jakt efter den stora kärleken.

Tack för senast! hade biopremiär den 30 november och släpps för streaming på Viaplay den 26 december, så även här har vi en film som är perfekt att se i mellandagarna.

Två händer håller en kopp varm choklad med marshmallows på toppen. I bakgrunden en datorskärm med julfilm.

Julstormen

Den här julserien utspelar sig på Oslos flygplats dagen innan julafton. En snöstorm slår till och en grupp människor blir strandsatta på flygplatsen. Somliga har tagit sig dit för att resa bort över jul medan andra är där för att välkomna sina nära och kära, men alla tvingas ställa om sina planer med mindre än 24 timmar kvar till julafton.

Julstormen, som består av sex avsnitt som är runt 30 minuter vardera, hade premiär på Netflix den 16 december och är en perfekt serie att plöja i mellandagarna.

Vill du ha mer tips på serier och filmer? Då ska du spana in höstens bästa film- och serietips! 

Jag hoppas att du har hittat några nya favoritfilmer eller serier att slappna av med i jul och mellandagarna. God fortsättning!

malin-signatur-bingobloggen-412x195.jpg

Tillbaka till bloggen

Tips på vidare läsning

Överskott 2018 | BingoLotto firar 25 år | Trendiga juloutfits 2022 | Unika hotell värda ett besök | Barnkalas som inte kostar en förmögenhet 


Arkiv