De trendigaste stilarna för julens alla firanden

BingoBloggens Malin! BingoMalin 2022-11-21

Julen är på ingång och med den kommer också en hel drös sociala tillställningar så som glöggmingel, adventsfika, julbord och inte minst själva julafton. Och då vill man ju såklart klä upp sig lite extra, högtiden till ära. Därför ska vi nu prata julmode och kika lite på några av julens modetrender!

Vi ser ofta att samma trender återkommer kring jul år efter år. Det är ofta mycket stilrena toner i rött, grönt, svart och kanske också lite glitter här och där. Handlar det om klänningar är det ofta enkla modeller utan för mycket krusiduller som gäller. I juletider gillar vi att gå tillbaka till det enkla och stilrena helt enkelt, och så verkar det bli även i år.

Årets stora trendfärg – rött

Föga förvånande kanske, men julens trendfärg på kläder spås bli rött! Dock kommer ju rött i många olika nyanser så det finns absolut utrymme för variation här. En tidlös mörkröd eller vinröd ton, eller en mer klarröd nyans som sticker ut – det är helt upp till dig! Satsa på en klänning med klassisk siluett som du kan använda i många år. I år ser vi många klänningar med voluminösa, puffiga ärmar och smickrande siluetter i både långa och korta modeller.

Är du sugen på något annat än en klänning till jul? Satsa då på ett matchande set med byxa och kavaj, både trendigt och otroligt snyggt!

En kvinna i rödrutig klänning står bredvid en julgran och håller i ett inslaget paket

Skönt med grönt

En annan färg som gärna återkommer varje jul är grönt, både när det kommer till inredning och kläder. Kanske kommer inspirationen från julgranen och allt granris som vi brukar dekorera våra hem med i juletider. Grönt har dessutom varit väldigt populärt inom modebranschen hela det senaste året och det finns ingen anledning att tro att det är en trend som kommer avta till jul.

Även här finns det massor av fina klänningar och set att välja mellan i en rad olika nyanser och material. En klänning i en härligt mörkgrön nyans i sammet eller kanske siden är ett säkert kort som garanterat kommer funka till alla julens tillställningar.

Glitter och paljetter

En trend som nästan alltid gör comeback den här tiden på året är glitter och paljetter. Kanske är det för att vi vill lysa upp vintermörkret med lite glitter eller bara festa till det lite extra under årets största högtid. Hur som helst är paljetter och glitter alltid ett stilsäkert kort inför jul och nyår. Det är ju trots allt den festligaste tiden på året, så varför inte ta tillfället i akt och klä upp sig lite extra!

Glittriga klänningar hänger på en klädställning

Ugly Christmas Sweater

Är klänningar och glitter inte helt din melodi? Då finns det ett alternativ som varken är klänning eller glittrigt (oftast) – nämligen jultröjan!

Den klassiska jultröjan har länge varit ett stående inslag på julfirandet i kanske främst England och USA. Jultröjan är oftast stickad, kanske till och med hemmastickad, med något juligt motiv på. Jultröjan kallas på engelska ”Christmas sweater” eller ibland ”ugly Christmas sweater” eftersom de ibland kan vara i grälla färger eller ha väldigt iögonfallande motiv. Motiven kan innehålla allt från tomtar och granar till snögubbar och renar, bara det är juligt går det bra!

Nu har dock trenden med jultröjor hittat till Sverige och inför varje jul brukar det gå att hitta ett stort urval av jultröjor i butikerna. Både fina och fula och med hur många olika motiv som helst, så det är bara att välja och vraka. En jultröja är ett säkert kort på alla julfiranden, så känner du inte för att klä upp dig så mycket kan du alltid slänga på dig jultröjan och ändå vara perfekt klädd för tillfället!

En skrattande kvinna i stickad tröja och tomteluva på huvudet

Jag hoppas att de här små tipsen kan hjälpa dig att hitta den perfekta outfiten till jul. Och kom ihåg, det funkar alltid med jultröja på vilken tillställning som helst under december månad!

malin-signatur-bingobloggen-412x195.jpg

Tillbaka till bloggen

Tips på vidare läsning

BingoLotto är en ära för Serneholt | Ingvar Oldsberg är loket på spåret | Tänk på detta innan du köper hundvalp | Guide för dig som vill börja rida | 10 appar du inte visste att du behövde


Arkiv