Schlager + BingoLotto = Sant

BingoLottos BingoBloggare Fredrik BingoFredrik 2019-02-23

Ladda upp med massor av Mello inför finalen – Eurovision Song Contest i Tel Aviv den 18 maj. Vilken vår vi har att se fram emot! BingoLotto varje söndag, och Melodifestivalen varje lördag. För Mello och BingoLotto hör ju minst sagt ihop. Varje år har vi flera kända aktuella artister från Melodifestivalen på Bingolottoscenen. Men vet du egentligen hur många utav våra programledare som har en koppling till Mello? Vi ger dig svaret! Här har du sex anledningar till varför Mellofans gillar BingoLotto!

Lotta Engberg - BingoLottoLotta Engberg

Vår Bingodrottning Lotta, har medverkat i Melodifestivalen hela sju gånger och vann dessutom år 1987 med Fyra bugg och en Coca Cola. Detta räckte i slutändan till en tolfteplats i Eurovision då låten på grund av reklamregler fått byta namn till ”Boogaloo dansa rock'n'rolla".


Forna programledaren  i BingoLotto, Lasse Kronér.Lasse Kronér

Ytterligare en av våra programledare som medverkat i Mello. Lasse var med år 1996 tillsammans med Peter Lundblad, Nick Borgen, Janne Bark och Lennart Grahn med låten "Gör någon glad". Det blev tyvärr ingen seger men kanske var det tack vare detta som Lasse sedermera blev Lokets arvtagare då han tog över BingoLotto 1999.

BingoLottos programledare Rickard OlssonRickard Olsson

Vår käre Rickard har förutom att vara världens bästa programledare för BingoLotto även hunnit med att göra det mesta inom TV. Så även att leda Melodifestivalen, vilket han gjorde 2011. Med tanke på att Rickard nu även visat prov på att vara en utmärkt rappare (Kolla in BingoLottos FB-sida) så dröjer det nog inte länge innan även han är med i Mello fast som artist.

Marie Serneholt - BingoLottoMarie Serneholt

Vet ni vem Rickard Olsson ledde BingoLotto tillsammans med 2011? Jo det var med vår egna Marie Serneholt. Marie har dessutom själv deltagit som artist i Melodifestivalen vid två tillfällen, både 2009 och 2012.



Bubblare:

Casper Janebrink

Casper Jarnebrink

BingoLottos tidigare Onlineambassadör som också varit programledare för BingoLotto vid ett tillfälle, är även en schlagerkung. Tillsammans med Arvingarna vann Casper Melodifestivalen 1993 med låten ”Eloise”. Men vad som är viktigare är att Casper och Arvingarna deltar den 23/2 i Melodifestivalen igen, så där tycker jag att vi håller tummarna lite extra hårt!

 

Jessica Andersson - BingoLottoJessica Andersson

Likt Casper har Jessica även fått möjlighet att leda BingoLotto vid ett tillfälle, och precis som Arvingarna har även Jessica vunnit Melodifestivalen. Detta gjorde hon i gruppen Fame tillsammans med Magnus Bäcklund och låten ”Give me your love” år 2003.



ARTISTER I MELLO OCH BINGOLOTTO

Här kommer fler välkända artister som gjort succé både i BingoLotto och i Melodifestivalen!

John Lundvik

John Lundvik



Martin Stenmarck

Martin Stenmarck


Arvingarna



Arvingarna


Anna Bergendahl



Anna Bergendahl


Sanna Nielsen i BingoLotto

Sanna Nielsen

Precis som jag började detta blogginlägg, BingoLotto plus schlager är lika med sant. Så gör som jag nu och ha en riktigt härlig TV-helg, där ni inleder med Mello på lördag, för att sedan avsluta helgen på bästa möjliga sätt med BingoLotto på söndag! Men vill du ha något att stilla begäret med tills dess? Kolla in om just din favoritartist är på väg till BingoLotto i vår!

Artister i BingoLotto våren 2019

 

BingoFredrik signatur för BingoBloggen.

TILLBAKA TILL BLOGGEN

Publicerat: 2019-02-23

Tips på vidare läsning

Ett annorlunda Eurovision | Rickard Olsson "En fantastisk resa" | Midsommarspecial | Sommar med Lotta Engberg | Bevakning av Melodifestivalen 2020


Arkiv