Anna Stadling

Med en förtrollande stämma har sundsvallsdottern Anna Stadling tjusat den svenska publiken drygt 20 år. Den 22 oktober 2023, klockan 18:30 i Sjuan och på TV4 Play, välkomnar vi Anna Stadling upp på BingoLottos scen!

ANNA STADLING

År 2003 handplockades Anna Stadling av Lars Winnerbäck till att ingå i den kompgrupp som sedermera skulle komma att titulera sig som Hovet. I denna konstellation stod Anna för innerlig körsång och gitarrkomp. Därefter följde flertalet framgångsrika samarbeten för Anna. Däribland tre utgivna album tillsammans med Idde Schultz, men karriären har även inneburit samarbeten med andra stora namn inom den svenska artisteliten. Lisa Nilsson, Annifrid Lyngstad, Uno Svenningsson, Helen Sjöholm, Tommy Nilsson, Louise Hoffsten, Pernilla Andersson och Staffan Hellstrand har alla gemensamt att de tagit ton tillsammans med Anna.

Som soloartist har Anna släppt flera album. Debutalbumet med titeln ”Det känns” utkom år 1999. Därefter följde ”E4 mot norr” från 2010, ”Stadling/Cash” från 2013, ”Av timmarna som gick utan dig minns jag nästan ingenting” från 2014 och ”American Tunes for Christmas” från 2016.

Albumet ”Stadling/Cash” från 2013 var resultatet av ett bejublat projekt tillsammans med musikerna och vännerna Andreas Nordell och Pecka Hammarstedt. Med albumet, där Anna precis som titeln antyder tolkar Johnny Cash, följde flertalet konserter. Hyllningarna från både press och publik haglade in. I tidningarna kunde man läsa utrop som ”Sveriges bästa country-sångerska!” (Expressen), ”en röst som både smeker och klöser” (Östgöta Correspondenten) och ” en mäktig musikalisk upplevelse” (Norran).

Till Annas långa meritlista hör även att hon var förband till de amerikanska countrystjärnorna i gruppen Dixie Chicks då dom spelade i Sverige 2014. Ett självklart val då Anna både av media och publik inte sällan har kallats för ”Sveriges svar på Emmylou Harris”.

Anna var dessutom den första att tilldelas ”Marie Bergman-stipendiet” år 2011, med motiveringen: ”En röst som präglas av integritet, livserfarenhet och vision och en förmåga att på ett självklart vis genom den beröra”.

Anna var initiativtagare och exekutiv producent till Frälsningsarméns skiva "Det kunde lika gärna varit jag - en salig samling sångerskor" som släpptes i dec 2012. Skivan gavs ut av Warner Music och blev en storsäljare som drog in massor av pengar till Frälsningsarméns sociala verksamhet. Bland sångerskorna på skivan finns namn som Helen Sjöholm, Sofia Karlsson, Louise Hoffsten, Sonja Aldén, Rigmor Gustafsson och givetvis Anna själv.

TV-FRAMTRÄDANDEN

Anna har även figurerat en hel del i tv-rutan under sin långa karriär, bland annat som gäst i såväl Nyhetsmorgon som i Allsång på Skansen. Hon har även hunnit med att äntra BingoLottos scen ett par gånger.

På Nobeldagen den 10 december 2020 såg vi Anna tillsammans med sin barndomsvän sångerskan Helen Sjöholm sjunga ”När allt det här är över” i direktsända ”En kväll för Nobel” i SVT från Stockholms Stadshus.

Anna fick också det ärofyllda uppdraget att inför en miljonpublik sjunga in 2020 i SVT ”Tolvslaget på Skansen” i duett med Stina Wollter.

"Långt ifrån ensam"

I oktober 2023 släpper Anna Stadling sitt sjätte soloalbum vid namn "Långt ifrån ensam". Låtarna på albumet innehåller både ljus och mörker, kärlek och hopp och ger lyssnaren en inblick i personliga utmaningar. Albumet speglar Annas erfarenheter kring livets gång, och utforskar det spektrum av känslor och upplevelser som vi alla delar. 

Om albumet säger Anna själv: "För mig är det här albumet en hyllning till romantiken och drömmarna mitt i vår vardag. Det handlar om våra barn, som är konstant närvarande och som färgar och förgyller våra liv.Om förlusten av en älskad förälder och hur deras minne lever vidare i allt vi gör. Om att se tillbaka på svåra stunder i livet, när vi tröstade oss med orden 'det kommer ordna sig'. Det handlar om lyckan i att ha någon som alltid finns där, och önskan att alla skulle få uppleva det.Det är om de små sakerna i livet som tar upp så mycket av vår tid – det lilla i det stora, som egentligen utgör våra liv och våra dagar."

Söndagen den 22 oktober, klockan 18:30 i Sjuan och på TV4 Play, gästar Anna Stadling BingoLotto och ger ett smakprov på sitt nya album, missa inte det!

Och du, du vet väl om att du kan se artistuppträdanden från programmet när du vill på BingoLottos YouTube-kanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt, så du kan återuppleva dina favoritframträdanden när du vill!

Relaterade artister i BingoLotto

Lena Andersson | Molly Hammar | Mollie Minott | Rigmor Gustafsson | Arja Saijonmaa | Linnea Henriksson | Jinder & Widerberg | Thomas Di Leva | Sonja Aldén | Gustaf & Viktor Norén | Timo Räisänen | Pernilla Andersson | Lisa Nilsson | Lisa EkdahlCaroline af Ugglas | Louise Hoffsten | Bo Kaspers Orkester

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Nu laddar vi upp för hela Sveriges Midsommarfest - BingoLottos MidsommarBingo! Kvällen kryddas med fyra bingospel och vinster för 13 somriga miljoner! Vi ses den 21 juni, klockan 20.00 i TV4!

Anna Stadling

Nu kan jag se