Linnea Henriksson

Halmstadsdottern Linnea Henriksson har tagit klivet, om och om igen, från Småstjärnorna in i den svenska artistelitens absoluta finrum. Med en röst som förtrollar och en karaktär vars värme tränger igenom var och varannan skärm ute i stugorna, lyser Linnea klart i allt hon tar sig för. Den 23 december 2019, kl. 19.30 i TV4, gästar hon BingoLottos Uppesittarkväll!

LINNEA HENRIKSSON

Med tre soloalbum i ryggen och en jul-EP som hyllats av både publik och kritiker, är Linnea ständigt aktuell. Redan som 10 åring äntrade Linnea Henriksson scenen för första gången, då hon deltog i Småstjärnorna som den spanska artisten Princessa. Redan då stod det klart att Linnea förfogade över en oerhörd begåvning. Det stora genombrottet kom 2010, då Linnea medverkade i Idol. Segern uteblev, men framtiden skulle sedermera utvisa att hon vann en definitiv plats i publikens hjärtan. Med 755 132 lyssnare per månad på Spotify och med moderna klassiker som ”Lyckligare nu” (över 23 miljoner spelningar på Spotify) råder det inga tvivel kring Linnea Henrikssons stjärnglans på den svenska musikhimlen.

UTMÄRKELSER

Hon har prisats på P3 Guld-galan (Årets artist 2013 & Årets Pop 2019), tagit emot Grammis-nomineringar (Årets pop och Årets artist, 2018) och tilldelats prestigefyllda utmärkelser som Alice Babs Jazz-stipendium 2015 och Ulla Billquist-stipendium 2016.

SAMHÄLLSENGAGEMANG

Vid sidan av sin framgångsrika artistkarriär har Linnea gjort sig populär bland folket som programledare för bland annat Musikhjälpen (2014, 2015 och som resande reporter 2017).

PROFILEN LINNEA HENRIKSSON

Linnea bloggar på elle.se, har programlett ”Hallå P3” och 2020 axlar hon rollen som programledare för Melodifestivalen. Hon har även gästat Allsång på Skansen, men framförallt vann hon svenska folkets ovillkorliga kärlek när hon 2018 medverkade i den nionde säsongen av TV4:s tv-produktion Så mycket bättre. Hennes tolkning av Charlotte Perellis "Hero" placerade sig på Svensktoppen den 25 november 2018. Vidare placerade sig hennes tolkning av "Den stora dagen" på Svensktoppen 3 februari 2019.

"TILL____ FRÅN____"

Linnea är i skrivande stund, rykande aktuell med den nya jul-EP:n ”TILL__FRÅN__”, i vilken låten ”Fira jul med mig” redan har över 670 000 lyssningar på Spotify. Den 5 december tar hon plats på scen i Slagthusets Teater för en intim julkonsert tillsammans med sitt hyllade band. Därefter följer fler uppträdanden i andra städer.


Måndagen den 23 december 2019, kl. 19.30 i TV4, förgyller hon tillvaron i BingoLottos Uppesittarkväll! 

Vill du se Linnea Henriksson live i BingoLotto? Boka din plats i publiken här.  

Tillbaka till artistsidan

Dela inlägget med en vän