Sonja Aldén

Folkkära Sonja Aldén kommer till BingoLotto den 26 maj! Efter genombrottet i Melodifestivalen 2007 har hon sjungit sig rakt in i hjärtat på svenska folket och vi ser fram emot hennes medverkan i BingoLottos MajFinal.

Sonja Aldén 

Sonja medverkade i Melodifestivalen 2007 med låten ”För att du finns”, vilken slutade på sjätte plats, och även om detta räknas som hennes stora genombrott var det inte hennes första medverkan i tävlingen. Redan 2005 framfördes bidraget "Att älska dig" av Shirley Clamp, som Shirley skrivit tillsammans med Sonja. Dessutom var hon med i Eurovision Song Contest samma år, då som kör bakom det litauiska bidraget "Little by Little".

EFTER MELODIFESTIVALEN

Efter genombrottet i Mello släppte Sonja albumet "Till dig" som sålde guld och belönades med flera Grammisnomineringar. Hon utsågs även till Årets Nykomling på Svensktoppen, där hennes låt "För att du finns" blev utsedd till Årets Låt. Sedan dess har Sonja hunnit ge ut fem album, deltagit i tv-produktioner som Körslaget och genomfört ett flertal sverigeturnéer. 

Två år efter hennes senaste succéalbum, ”Meningen med livet”släpper hon äntligen ny musik! Första singeln är skriven av Moa Lignell och heter ”Vi har varit här förut”, och det kanske är just den vi får höra i BingoLotto.

Den 26 maj, kl. 18 i TV4, gästar Sonja Aldén  BingoLotto!

Vill du se Sonja Aldén live i BingoLotto? Boka din plats i publiken här. 

Tillbaka till artistsidan

Dela inlägget med en vän

Sonja Aldén

Vi har varit här förut