Gustaf & Viktor Norén

Få saker ter sig mer naturligt i världen än att bröderna Gustaf och Viktor Norén alltid varit ämnade att göra musik tillsammans. Nu, äntligen, är brödraduon aktuell med ett nytt album. Den 25 oktober, kl. 18.00 i TV4, bjuder de på hoppfulla och harmonierande toner i BingoLotto!

Gustaf & Viktor Norén

Gustaf Norén, före detta medlem i det ikoniska bandet Mando Diao, och Viktor Norén, tidigare i Sugarplum Fairy och State Of Sound, är två av de starkaste rösterna och klarast lysande stjärnorna i på den svenska artisthimlen. På varsitt håll har de försett den svenska publiken med en ovärderlig  låtskatt, efter många år i popmusikens trogna tjänst.

Nu har bröderna äntligen valt att slå sina musikaliska förmågor samman, till allas förtjusning. Något de inte gjort sedan barnsben. På den tiden föll det gemensamma musikskapandet sig minst sagt naturligt. Viktor har beskrivet processen enligt följande: ”Det var som när Daniel och Henrik Sedin spelade hockey”. Organiskt, flytande & genialt.

I mars debuterade bröderna som en duo inför offentligheten med singeln ”Rise Again”. Låten blev snabbt en favorit på svensk radio, snurrade på en A-lista på Sveriges Radio P4 i 14 hela veckor och hittills spelats hela uppemot en miljon gånger på Spotify. Strax innan sommaren presenterade bröderna en ytterligare singel från det nya albumet. ”Walk With You”, som singeln heter, handlar om familj, livslång vänskap och om att aldrig tappa hoppet om framtiden. Om att dela bördan genom hårda tider, fortsätta tro att inga hinder är för stora och ingen utmaning för krävande, så länge vi vandrar vägen tillsammans.

”Hymns to The Rising Sun”

Nu får världen ta del av det sensationella slutresultatet på nya albumet ”Hymns to The Rising Sun” – brödraduons första gemensamma album, skrivet ihop med brödernas nära vän Björn Olsson (hyllad producent åt bland andra Håkan Hellström, Mando Diao och The Soundtrack of Our Lives). Albumet är inspelat med vad de beskriver som ”Borlänges allra bästa musiker” och jazzikonen Jan Johanssons son Anders Johansson på trummor i sägenomspunna RMV Studios på Skeppsholmen i Stockholm.

Med finstämd och stämningsfull instrumentering och tänkvärda texter bjuder man med ”Hymns to The Rising Sun” sin publik på ett alster att minnas.

Söndagen den 25 oktober 2020, kl. 18.00, ser vi brödraduon i BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

Bingofest!

Den 18 april fortsätter bingofesten – och du är bjuden! Vi spelar fyra bingospel, tar emot fantastiska gäster och spelar på världens största BingoLotto-bricka. Succé är ordet. Säkra din lott nu!

Gustaf & Victor Norén

Walk with you