Molly Hammar

Den makalöst begåvade jazzdottern Molly Hammar är en kvinna med otrolig elegans och pondus, som tänker på Zlatan innan hon går upp på scen. Hon drömmer om att, med sin otroligt vackra soulröst, slå igenom i England, där hon precis har gjort en storsatsning. Den 23 december 2019, kl. 19.30 i TV4, gästar hon BingoLottos Uppesittarkväll!

MOLLY HAMMAR – FÖDD IN I JAZZVÄRLDEN

Som dotter till de etablerade jazzmusikerna Mimmi Hammar och Andreas Pettersson var tanken på en framtida musikkarriär aldrig främmande för Molly. Som väntat dröjde det inte länge innan Molly tog kliv efter kliv, för att så småningom etablera sitt namn på den svenska musikscenen. Molly har redan flera meriter att tillräkna sig. Bland annat axlade hon tidigare i år det ärofyllda uppdraget att sjunga såväl den svenska som den amerikanska nationalsången under NHL Global Series 2019 i Globen, Stockholm. Med lite drygt 215 000 lyssnare på Spotify varje månad har Molly byggt upp en stor skara hängivna fans.

FRÅN IDOL TILL MELODIFESTIVALEN

Det uppenbara startskottet för Mollys karriär var hennes medverkan i musikprogrammet Idol, där hon 2011 slutade på en fjärdeplats. Fyra år senare valde Molly 2015 att för första gången äntra Melodifestivalens scen. Då med bidraget "I'll Be Fine". 2016 var det återigen dags, med låten ”Hunger”. 

DROG SIG TILLBAKA – KOM TILLBAKA PÅ NY MARK

Efter Melodifestivalen drog sig Molly tillbaka på svensk mark. Istället storsatsade hon i England och har nu senast släppt singeln ”Blossom” och en ytterligare EP. En stor dröm är att bli störst i Sverige på liveakter. Allt för att hålla sin musik levande och fräsch. 

ANDRA MEDVERKANDEN

Under hösten återvände Molly till Idol-scenen där allting en gång började, och framförde sin låt ”Shortcuts (I can't wait)!. Molly har även hunnit med att gästa Allsång på Skansen, Nyhetsmorgon, Guldtuben 2016 och Lotta på Liserberg. Dessutom sjunger hon tillsammans med John Lundvik, Björn Gustafsson och Linus Eklund Adolphsson i låten ”Känn en doft av kärleken” från nyproduktionen av Lejonkungen.

Framtidsplanerna är stora och Molly siktar högt, med ambitionen att bli en lika framstående sångikon som Whitney Houston. Förutsättningarna, kan vi konstatera, är goda! 

Måndagen den 23 december 2019, kl. 19.30 i TV4, gästar hon BingoLottos Uppesittarkväll! 

Vill du se Molly Hammar live i BingoLotto? Boka din plats i publiken här.

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna på Spotify nu!

Relaterade artister i BingoLotto

Mollie Minott | Rigmor Gustafsson | Linnea Henriksson | Peter JöbackAnna Stadling | Sonja Aldén | Robin Stjernberg | Sarah Dawn Finer | Klara HammarströmPernilla Andersson | Lisa Nilsson | Lisa Ekdahl | Clara Klingenström

Tillbaka till artistsidan

Molly Hammar

Shortcuts (I can´t wait)