Edward af Sillén

Hans resa sträcker sig från Eurovisionens glittrande värld till biografernas mörka salonger, och genom åren har han cementerat sin plats som en av Sveriges mest framstående kreativa talanger. Den 23 december, kl. 19.30 i TV4, välkomnar vi Edward af Sillén till rimstugan i BingoLottos Uppesittarkväll!

Att Edward af Sillén är en mästare av att skapa magi på såväl den vita duken som i musikal- och teatersammanhang är ett som är säkert. Med ett bagage som rymmer regi till allt ifrån humoristiska succéföreställningar till några av våra mest älskade filmer har han i flera år lyckats fängsla publik och tittare samt framkallat oräkneliga gapskratt.

Melodifestivalen och Eurovision Song Contest

Eurovision Song Contest, ett evenemang som för många är synonymt med glädje, musik och spänning, har blivit ännu mer minnesvärt genom Edward af Silléns exceptionella bidrag. Med sin roll som kommentator för SVTs sändningar av Eurovision Song Contest har han gång på gång levererat skarpsinniga observationer i kombination med enastående humor, vilket han belönades stort för nyligen, då han tilldelades Melodifestivalklubbens hederspris 2023. Edward har, förutom sina insatser som kommentator, också skrivit manus för både Melodifestivalen och Eurovision vid flera tillfällen och var en stark bidragande faktor till att SVT belönades med Montreux Golden Rose för bästa underhållningsprogram 2016.

Filmer, föreställningar och galor

Listan över de omåttligt populära filmerna och föreställningarna där Edward ligger bakom manus och regi kan göras lång. Han har bland annat regisserat och skrivit manus till ”Pernilla Wahlgren har Hybris” och ”Tomten och Bocken” med Måns Zelmerlöw och Per Andersson. 2022 regisserade han den hyllade musikalkommedin "Tootsie" med Robert Gustafsson i huvudrollen och under 2019 var han verksam som regissör och översättare av komediföreställningen ”ART” med Johan Rheborg, Henrik Schyffert och Per Andersson. 2018 var han delaktig i manusförfattandet till musikalversionen av ”Så som i himmelen” och 2014 regisserade han pjäsen ”VD” av Stig Larsson. Samma år skapade han dessutom manus till filmen ”Medicinen” med Helena Bergström i huvudrollen. Samarbetet med Bergström fortsatte 2015 – då hon regisserade filmen ”En underbar jävla jul”, som Edward var med och skrev manus till. Edward har även regisserat och skrivit manus till flera storslagna galor, som exempelvis Guldbaggegalan, Grammisgalan och inte minst QX Gaygala. 

Ett sista race

I år är Edward åter aktuell med ett filmmanus – nämligen till den kommande action-komedin ”Ett sista race”, som han dessutom har regisserat. I denna förväntade storfilm ser vi flera namn från Sveriges humor- och skådespelarelit – som till exempel David Hellenius, Malin Åkerman, Johan Ulveson, Malte Gårdinger och Jonas Karlsson.

Strax innan premiären av "Ett sista race" kan vi med stor glädje presentera Edward af Sillén som gäst i rimstugan i BingoLottos Uppesittarkväll den 23 december 2023, klockan 19.30 i TV4!

Och du, du vet väl om att du kan se artistuppträdanden från programmet när du vill på BingoLottos YouTube-kanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt, så du kan återuppleva dina favoritframträdanden när du vill!

Relaterade gäster i BingoLotto

Måns Zelmerlöw | Per Andersson | Pia JohanssonAndreas Weise | Sanna Nielsen | Frida Öhrn | Annika Andersson | Johan Östling

Tillbaka till artistsidan

Köp Uppesittarlotter

Säkra din lott till hela Sveriges julmys!

KÖP LOTT