Pia Johansson

Med en bred repertoar inom flera av Sveriges mest hyllade TV-serier och humorprogram har hon med åren etablerats som en av våra mest folkkära TV-personligheter. Den 24 juni 2022, kl. 20.00 i TV4, gästar Pia Johansson BingoLottos Midsommarbingo!

Pia Johansson

Folkkära Pia Johansson, för många känd som rösten i ”Halv 8 hos mig” då hon agerade kommentator i programmet mellan 2014 och 2017, kan helt klart titulera sig som en person med många ess i rockärmen. Utöver TV- och radiounderhållare är hon även verksam som skådespelare, komiker, programledare, föreläsare och moderator. Hon föreläser regelbundet inom retorik, kreativitet och kroppsspråk och fick 2011 ta emot Stora retorikpriset. Dessutom är hon utbildad intuitionsbaserad terapeut.

Pias medverkanden i kända filmer och TV-program

Listan över de filmer och TV-produktioner som Pia har medverkat i är både lång och imponerande. Hon har bland annat varit programledare för dokumentärserien ”Barn till varje pris?” och matlagningsprogrammet ”Här är ditt kylskåp” och haft rollen som Madame Maximes röst i den svenskdubbade versionen av ”Harry Potter och den flammande bägaren”. Pia har även medverkat i populära TV-program som ”Parlamentet”, ”Bäst i test”, ”Stjärnor hos Babben” och Let’s Dance 2016, där hon slutade på en sjunde plats. Hon har dessutom en mängd olika film- och serieroller på sitt CV. ”Fröken Frimans krig”, ”Lasse-Majas detektivbyrå”, ”Rederiet”, ”Lilla Jönssonligan på kollo” och ”Hälsoresan” är bara några exempel. Under våren har Pia dessutom varit aktuell som tävlande i ”Alla mot alla med Filip och Fredrik” tillsammans med den goda vännen Mark Levengood.

Idag är det alltså främst TV som gäller för Pia, men innan hon började frilansa verkade hon på Stockhoms Stadsteater i hela 30 år! Under denna tid medverkade hon i allt ifrån dramauppsättningar till farser och musikaler – allt i teaterns kostcirkel. 

Den 24 juni 2022, kl. 20.00 i TV4, förgyller Pia Johansson BingoLottos Midsommarbingo då hon tillsammans med Annika Andersson utgör årets midsommarpanel! 

 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Relaterade gäster i BingoLotto

Anders Jansson | Annika Andersson | Thomas Petersson | Carin da Silva | Daniel Norberg | Josefinito | Mauri Hermundsson | Claes Malmberg | Johan Östling 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Nu laddar vi upp för hela Sveriges Midsommarfest - BingoLottos MidsommarBingo! Kvällen kryddas med fyra bingospel och vinster för 13 somriga miljoner! Vi ses den 21 juni, klockan 20.00 i TV4!

Pia Johansson

Pias galna improvisationer