Erik Segerstedt

Erik Segerstedt slog igenom med buller och brak i Idol 2006 och gjorde under åren som följde succé som en del av E.M.D. Han har tävlat i Melodifestivalen och gjort TV, och nu kommer han till BingoLotto! Den 30 juli 2023, klockan 19:30 i TV4, välkomnar vi Erik Segerstedt till BingoLottos Sommarkväll.

Erik Segerstedt slog igenom 2006 efter att han slutade på andra plats i Idol 2006. Vägen dit var inte spikrak, men kanske var det ändå menat. Erik åkte först ut i slutaudition men fick komma tillbaka efter ett avhopp. I kvalveckan förlorade han men kom igen i andra chansen och tog sig sedan hela vägen till final och har sedan dess gjort sig en karriär som både soloartist och medlem i trion E.M.D.

Efter succén i Idol fick Erik skivkontrakt och släppte debutalbumet A different shade i början av 2007. Senare samma år bildade Erik och de före detta Idol-deltagarna Danny Saucedo och Mattias Andréasson gruppen E.M.D. Gruppens första singel var en cover på Bryan Adams, Rod Stewarts och Stings hit All for love. Låten klättrade snabbt upp till Hitlistans tredjeplats och senare samma år följde de upp med Jennie let me love you. Låten toppade svenska singellistan under våren 2008 och vann en Grammis för Årets låt 2008.

Melodifestivalen

År 2009 deltog Erik tillsammans med E.M.D. i Melodifestivalen med bidraget Baby Goodbye. Låten slutade på tredje plats i finalen och blev en stor hit som spelades flitigt runtom i landet.

2013 gjorde Erik comeback i mello, denna gång tillsammans med den norska artisten Tone Damli och låten Hello Goodbye. Duon tog sig till andra chansen men inte hela vägen till finalen.

Tv-framträdanden

Erik har genom åren medverkat i en rad TV-program. Bland dessa finner vi Let’s Dance 2013 där han dansade tillsammans med Sigrid Bernson och kom fyra, Körslaget 2008 där han slutade på andra plats och TV-serien Mitt liv som Hellner där han under åtta veckor tränade och levde som längdskidåkaren Marcus Hellner.

Under en period var han en av programledarna för Rampljuset på SVT:s Barnkanalen och han har även programlett webb-TV-programmet Sportlabbet där han utmanade svenska elitidrottare i deras egna sporter.

Erik har även gästat BingoLotto förr, senast hösten 2022 då han tillsammans med gänget från showen Return to the 90’s bjöd på 90-talsnostalgi i BingoLotto-studion.

Piece of me

Våren 2023 var Erik återigen aktuell med ny musik då han släppte EP:n Piece of Me. Den nya EP:n har ett delvis nytt sound som har inspirerats av Eriks kärlek till organisk musik och americana, country och bluegrass tillsammans med den lugna och vackra pop som har format Eriks musikskapande de senaste åren.

I sommar välkomnar vi Erik Segerstedt tillbaka till BingoLotto! Den 30 juli 2023, klockan 19:30 i TV4, gästar han BingoLottos Sommarkväll.

Relaterade artister i BingoLotto

Martin Stenmarck | Sebastian Widman | Babben Larsson | Fredrik Nylén | Dotter | Linnea Henriksson | My Feldt | Kiana | Jonas von Essen | Chris Kläfford | Anders Wallensten | Arvingarna | Louise Scott | Emma Brink Rask

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Erik Segerstedt

Piece of me