Ida Redig

Hennes poppiga och dansvänliga låtar får det att koka på dansgolven runtom i landet, och lagom till sommaren släpper hon en ny sommardänga. På midsommarafton den 23 juni 2023, klockan 20:00 i TV4, välkomnar vi Ida Redig upp på BingoLottos scen!

Musiken har alltid legat Ida Redig varmt om hjärtat. Hon började spela piano redan som barn och i tonåren var hon med och startade bandet Leisure Lee som åkte runt i Sverige och uppträdde på olika fritidsgårdar.

Musikkarriären tog fart på allvar 2009 när Ida upptäcktes av Jonas Wikström på Universal Music. Hon fick sedan ett skivkontrakt med Capitol Records och släppte ditt debutalbum, Standing Here, 2010. I samband med albumsläppet började Ida bygga sin egen musikstudio och sedan 2010 producerar hon sin egen musik under pseudonymen GIRL.

Ida släppte sitt andra, men första egenproducerade, album, Thou Shall Not Be A Pussy, 2014. Till skillnad från hennes första album med mycket akustiska instrument och spröda sånger är det andra mer upptempo med låtar som får det att spritta i benen på lyssnaren.

Idas musikstil kan beskrivas som svensk pop med elektroinfluenser och en ambition att representera den svenska popmusiken.

Melodifestivalen 2018

2018 deltog Ida i den andra deltävlingen av Melodifestivalen med bidraget Allt som vi sa, som hon både skrivit och producerat själv.

”Inget stoppar oss nu”

I november 2021 släppte Ida en tolkning av Lasse Holms älskade klassiker Inget stoppar oss nu. Den klassiska låten fick i och med samarbetet med Lasse Holm ett nytt sound och liv, och i januari 2022 framförde Ida och Lasse den tillsammans i BingoLotto. Klicka här för att se hur det såg ut!

”Regniga nätter, soliga dagar”

Lagom till sommaren släpper Ida sommarsingeln Regniga nätter, soliga dagar, en enastående popsmakande, tävttäkta sommardänga som är skriven och producerad av Ida själv tillsammans med Kristofer Östergren från Melody Club.

På midsommarafton den 23 juni 2023, klockan 20:00 i TV4, välkomnar vi Ida Redig till BingoLotto!

Relaterade artister i BingoLotto

Kiana | Maja Kristina Strömstedt | Nike Sellmar | Maria Sur | Hanna Hedlund | Lina Hedlund | Tone Sekelius | Cazzi Opeia

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 14 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Ida Redig

Regniga nätter, soliga dagar