Jesus Christ Superstar

Jesus Christ Superstar är en av vår tids mest berömda musikaler som har satts upp både på Broadway och i West End. I fjol gjorde den senaste svenska uppsättningen av rockoperan succé på Dalhalla, och i sommar gör den comeback på den mäktiga utomhusarenan i Rättvik. Den 6 maj 2023, klockan 18:00 i Sjuan, gästas BingoLotto av Linus Wahlgren och Laila Adèle som gör två av huvudrollerna!

Jesus Christ Superstar, den numera världsberömda rockoperan skriven av Andrew Lloyd Webber och Tim Rice, sattes upp på Broadway för första gången 1972. Sedan dess har den satts upp på musikalscener världen över, bland annat i Londons West End där den spelades mellan 1972 och 1980, och därmed blev den dittills längst spelade musikalen i West End.

Handlingen kretsar kring Jesus Kristus ur både hans egen synvinkel, men även ur Judas, och börjar med intåget i Jerusalem och slutar med Jesus korsfästelse.

Första gången Jesus Christ Superstar sattes upp i Sverige var 1972 på Scandinavium i Göteborg och de nio fösta föreställningarna slog nytt publikrekord med 74000 besökare. Sedan den första uppsättningen har flera andra svenska versioner gjorts, varav en av de mest uppmärksammade är Ola Salos nyöversättning som hade premiär på Malmö Opera 2008.

Jesus Christ Superstar på Dalhalla

Sommaren 2022 sattes kortversionen av Jesus Christ Superstar upp på den mäktiga utomhusarenan Dalhalla och gjorde succé under tre sommarkvällar. I år gör succén comeback och den 7–8 juli har du chans att se denna storslagna uppsättning med Peter Stormare, Linus Wahlgren, Laila Adèle, Patrik Martinsson och Fred Johansson i de ledande rollerna i en fantastisk inramning på Dalhalla. Regin står Åsa Engman för, kapellmästare är Carina E Nilsson och Viktoria Tocca producerar.

”Mer än någon annan uppsättning som jag sett av Jesus Christ Superstar visar vi relationen mellan Jesus och Judas som barn, vilket gör att berättelsen griper tag extra mycket”, säger Viktoria Tocca. 

”Mottagandet från publiken förra sommaren var överväldigande. Det blev en väldigt stark uppsättning av Jesus Christ Superstar med stor orkester, kör och en magisk ensemble. Inramat av denna fantastiska spelplats. Så jag är så glad att få komma tillbaka till Dalhalla och bjuda på två extra konserter i sommar”, säger Linus Wahlgren.

Visste du att...

  • En av Linus Wahlgrens allra första teaterroller var som Skorpan i teaterversionen av "Bröderna Lejonhjärta" och att hans storebror Niclas spelade Jonathan?
  • Laila Adèle tävlade i Melodifestivalen 2006 med låten "Don't try to stop me"?
  • Linus sjunger ledmotivet till den första Pokémon-filmen?
  • Laila gjorde debut som sjuåring i Lasse Holms musikvideo till "Cannelloni macaroni"?

 

Den 6 maj 2023, klockan 18:00 i Sjuan och på TV4 Play, får vi ett smakprov på rockoperan i BingoLotto! Då kommer nämligen Linus Wahlgren och Laila Adèle och gästar programmet, det vill du inte missa!

Relaterade artister i BingoLotto

Mamma Mia! The Party | Musikalen Annie | After Dark | Champions of Rock | Ola Salo | Grease | Crossroads | Return to the 90s 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt.

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 21 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Linus Wahlgren

Gethsemane