Marcus & Martinus

Tvillingduon Marcus och Martinus slog igenom blott tio år gamla när de vann norska Melodi Grand Prix Junior år 2012. Sedan dess har de levt i rampljuset och i vår är de aktuella som deltagare i den svenska Melodifestivalen. Den 7 januari 2022, klockan 18:00 i Sjuan, välkomnar vi Marcus och Martinus till BingoLotto!

Marcus och Martinus växte upp i den lilla orten Trofors i norra Norge. Efter genombrottet i Melodi Grand Prix Junior, den norska motsvarigheten till Lilla Melodifestivalen, släppte duon sitt första album, Hei, år 2015. På den fanns låten Elektrisk som fortfarande är deras mest framgångsrika – i skrivande stund har den streamats över 96 miljoner gånger på Spotify.

Sedan dess har succéduon hunnit släppa ytterligare två album, en EP och en hel drös med singlar, varav flera har toppat listorna runtom i Skandinavien. År 2016 blev de nominerade i tre olika kategorier i Spellemansprisen hemma i Norge; Årets popgrupp för debutalbumet, Årets låt för Elektrisk samt Årets nykomling. Samma år utsågs de till Årets Spelleman och blev därmed de första under 18 år att vinna priset.

Bröderna har dessutom hunnit med att göra en egen film, Sammen om drømmen, som de vann priset Folkets Amanda för samt den självbiografiska boken Vår histora.

År 2022 tävlade duon i Masked Singer Sverige och sjöng sig hela vägen till en förstaplats i dräkten Spelmannen där de sjöng varannan låt.

Marcus och Martinus i Melodifestivalen

Senare i vår kommer den norska succéduon att ställa upp i svenska Melodifestivalen för första gången. Det gör de med bidraget Air i den tredje deltävlingen. Låten har de skrivit tillsammans med Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb och Linnea Deb.

– Det känns väldigt bra, det är väldigt kul! Alltså vara med på Melodifestivalen är ju något som är väldigt stort för oss. Vi har gjort mycket i Sverige, men detta är det största vi har gjort i Sverige än så länge. Vi kommer att ge allt och det kommer att bli en jättebra upplevelse, säger de om förväntningarna inför deltagandet i Melodifestivalen.

Men innan dess väntar ett besök i BingoLotto! Den 7 januari 2023, klockan 18.00 i Sjuan, äntrar Marcus och Martinus BingoLottos scen.

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

På söndag den 1 oktober, kl. 18:30 i Sjuan och på TV4 Play, är det månadsfinal i BingoLotto! Prognosen visar vinstregn med 50 000 kronor var femte minut, så sitt inte lottlös på söndag!

Marcus & Martinus

Gimme Your Love