Marcus & Martinus

Tvillingduon Marcus och Martinus slog igenom blott tio år gamla när de vann norska Melodi Grand Prix Junior år 2012. Sedan dess har de levt i rampljuset och är snart aktuella med en skandinavisk turné, med start i Köpenhamn den 26 januari. Den 17 december 2023, kl. 18.30 i Sjuan och på TV4 Play, välkomnar vi Marcus och Martinus till BingoLotto!

Marcus & Martinus

Marcus och Martinus växte upp i den lilla orten Trofors i norra Norge. Efter genombrottet i Melodi Grand Prix Junior, den norska motsvarigheten till Lilla Melodifestivalen, släppte duon sitt första album, Hei, år 2015. På den fanns låten Elektrisk som fortfarande är deras mest framgångsrika – i skrivande stund har den streamats närmare 105 miljoner gånger på Spotify.

Sedan dess har succéduon hunnit släppa ytterligare två album, en EP och en hel drös med singlar, varav flera har toppat listorna runtom i Skandinavien. År 2016 blev de nominerade i tre olika kategorier i Spellemansprisen hemma i Norge; Årets popgrupp för debutalbumet, Årets låt för Elektrisk samt Årets nykomling. Samma år utsågs de till Årets Spelleman och blev därmed de första under 18 år att vinna priset.

Bröderna har dessutom hunnit med att göra en egen film, Sammen om drømmen, som de vann priset Folkets Amanda för samt den självbiografiska boken Vår histora.

År 2022 tävlade duon i Masked Singer Sverige och sjöng sig hela vägen till en förstaplats i dräkten Spelmannen där de sjöng varannan låt.

Marcus och Martinus i Melodifestivalen

Tidigare i år ställde den norska succéduon upp i svenska Melodifestivalen för första gången. Det gjorde de med bidraget Air i den tredje deltävlingen. Låten, som de skrivit tillsammans med Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb och Linnea Deb, tog sig till final för att slutligen landa på en ärofylld andraplats.

"Christmas To Me"

Den 10 november lanserade Marcus & Martinus sin senaste låt, "Christmas To Me" – en tidlös jullåt som förväntas bli en favorit under många kommande julsäsonger. "Christmas To Me" är resultatet av ett samarbete mellan Marcus & Martinus och den framstående trion Fredrik Kempe, David Kreuger och Niklas Carson Mattsson. Dessa låtskrivare har tidigare skapat internationella hits för artister som Britney Spears, Westlife, Backstreet Boys och Celine Dion, för att bara nämna några.

 

Senaste gången tvillingbröderna medverkade i BingoLotto var i januari i år. Nu är det äntligen dags igen! Den 17 december 2023, klockan 18.30 i Sjuan och på TV4 Play, äntrar Marcus och Martinus BingoLottos scen.

Och du, du vet väl om att du kan se artistuppträdanden från programmet när du vill på BingoLottos YouTube-kanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt, så du kan återuppleva dina favoritframträdanden när du vill!

Relaterade artister i BingoLotto

Ben Mitkus | Frans | Paul ReyOmar Rudberg | John LundvikTusse | Emil Assergård | Boris René | Anton Hagman

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Du missar väl inte söndagens program av BingoLottos Sommarkväll. Massa miljoner och nöje. Visst hänger du med?

Marcus & Martinus

Gimme Your Love