Marsha Songcome

Hon är musikalstjärnan från Nybro som redan som barn gläntade på dörren till musikalvärldens scener. Idag pryds hennes CV av roller i stormusikaler som "Hamilton", "Miss Saigon" och inte minst "Moulin Rouge! The musical", som pågår i detta nu. Den 23 december, kl. 19.30 i TV4, kommer Marsha Songcome till BingoLottos Uppesittarkväll!

Marsha Songcome

Hon är i skrivande stund högaktuell med huvudrollen som Satine i "Moulin Rouge! The musical" på Chinateatern i Stockholm och har ett långt pärlband av musikalroller på West Ends legendariska scener i London i bagaget. Att Marsha Songcome är ett av musikalvärldens starkast lysande stjärnskott råder det inga som helst tvivel om!

I strålkastarens ljus

Att rampljuset hittade Marsha Songcome tidigt i livet är ett faktum. Att det skulle komma att bli hennes yrke var dock inte lika självklart, då allt började som en hobby i Fagerslättsskolans lokaler i Nybro, där hon som liten gick i barnteater. Sedermera började hon sjunga på "Artisten" och medverkade därigenom i föreställningar och konserter på Kristallen i Nybro och Hotell Witt i Kalmar. Tycket och intresset för att stå på scen växte allt mer, vilket ledde till en plats på Performing Arts School i Göteborg. Hon behövde därefter inte vänta länge innan hon fick sin första roll i en stor musikal, nämligen "Aladdin" i Danmark, som kom att fungera som en språngbräda ut till några av världens största scener. 

Världens mest berömda musikaler

Idag har Marsha en mängd fjädrar i hatten när det kommer till roller i stormusikaler. Hon har bland annat haft roller som Gigi i "Miss Saigon" som spelats både i Sverige och på West End i London samt Esmeralda i Disneys musikal "Ringaren i Notre Dame" på GöteborgsOperan, för vilken hon prisades som 'Best Actress in a Musical' 2018. Året därpå, 2019, spelade hon huvudrollen som Evita i "Evita" på Regent’s Park Open Air Theatre i London. I fjol medverkade hon i "The Bodyguard", som för första gången sattes upp på scen i Sverige och som blev rosad av såväl publik som media. Utöver sina enastående insatser på musikalscenerna har Marsha även medverkat i TV-produktioner som "Doobidoo" och "Lotta på Liseberg". År 2005 var hon dessutom med och tävlade i "Idol". 

Moulin Rouge! The musical

Baz Luhrmans Oscarsbelönade film Moulin Rouge! slog världen med häpnad för ungefär 20 år sedan. Nu, efter att musikalversionen erövrat både New York och London, har den äntligen kommit till Sverige. Den 14 september välkomnades publiken till premiären på Chinateatern i Stockholm, som med förförisk scenografi, färgsprakande kostymer, glödheta shownummer och en äkta hitkavalkad, bjöd på en explosion av intryck för alla sinnen. Utöver Marsha Songcome, som knappast lämnar någon oberörd i huvudrollen som nattklubbsstjärnan Satine, ser vi bland annat Andreas Wijk, Morgan Alling, Anton Ewald och Fred Johanson. 

Den 23 december, klockan 19.30 i TV4, får vi äran att ta emot Marsha Songcome som gäst i BingoLottos Uppesittarkväll!

Och du, du vet väl om att du kan se artistuppträdanden från programmet när du vill på BingoLottos YouTube-kanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt, så du kan återuppleva dina favoritframträdanden när du vill!

Relaterade artister i BingoLotto

Sarah Dawn Finer | Molly Hammar | Mollie Minott | Linnea HenrikssonAnna Stadling | Sonja Aldén | Pernilla Andersson | Lisa Ekdahl | Cecilia VennerstenLouise Hoffsten | Johanna Beijbom | Jessica Andersson 

Tillbaka till artistsidan

Köp Uppesittarlotter

Säkra din lott till hela Sveriges julmys!

KÖP LOTT