Smash Into Pieces

Smash Into Pieces gjorde tidigare i vår succé i Melodifestivalen där de slutade på en hedrande tredjeplats och har sedan dess legat stadigt på topplistorna. Den 27 maj 2023, klockan 18:00 i Sjuan och på TV4 Play, välkomnar vi bandet upp på BingoLottos scen!

Rockbandet Smash Into Pieces grundades i Örebro 2008 och är idag ett av Sveriges snabbast växande rockband. Grundarna till bandet träffades i sina pappors replokal i ett garage där de började spela tillsammans, och de första låtarna skrevs i garaget. I början spelade bandet på lokala pubar i och omkring Örebro, och år 2009 tävlade de i TV-programmet Talang. Idag består bandet av Chris Adam Hedman Sörbye på sång, Benjamin Jennebo på gitarr, Per Bergquist på gitarr och den hemliga ”The Apocalypse DJ” på trummor.

Bandet fick sitt första skivkontrakt i början av 2013 och släppte därefter debutalbumet Unbreakable, som tog sig ända upp till en tredjeplats på Svenska Rock-topplistan. Det första albumet följdes 2015 upp med The Apocalypse DJ som även det klättrade högt på Svenska Rock-topplistan, närmare bestämt ända till en andraplats.

Det stora genombrottet för Smash Into Pieces kom när bandet släppte sitt tredje album, Rise and Shine, 2017. Sedan dess har bandet släppt ytterligare fyra album, varav det senaste kom 2022.

Melodifestivalen 2023

2023 gjorde Smash Into Pieces mellodebut där de tog sig raka vägen till final och slutade på en stark tredjeplats. Låten, Six Feet Under, handlar om sångaren Chris Adams största livskris där han möter sin absoluta botten och det enda som kan ta honom upp igen är att se sig själv i spegeln och bryta sig fri från sin destruktiva skugga för gott.

– För mig handlar låten om den mörkaste perioden i mitt liv där allt jag någonsin trott om sig själv ställer sig på sin spets när kärnfamiljen bryts upp. Där och då inser jag hur jag levt mitt liv och hur skadligt och destruktivt det varit och hur det har påverkat mig och min omgivning negativt så pass mycket - att jag till slut valde att göra slut med mitt gamla jag för att ta upp kampen om att bli den absolut bästa versionen, av mig själv, säger Chris Adam.

Six Feet Under har efter Melodifestivalen sålt guld och legat stadigt bland de tio mest spelade låtarna i Sverige på Spotify. Dessutom har den skrivit historia genom att klättra ända upp till en andraplats på Svensktoppen, och blev därmed den rocklåt som har haft bäst placering på Svensktoppen.

Nu siktar Smash Into Pieces mot nya höjder och fortsätter sin framgångssaga. Bara under första halvåret av 2023 har de 100 inbokade spelningar på två kontinenter, och fler lär det bli i framtiden.

Nu har det blivit dags för Smash Into Pieces att inta BingoLottos scen. Du ser dem i programmet den 27 maj 2023, klockan 18:00 i Sjuan och på TV4 Play, missa inte det!

Relaterade artister i BingoLotto

Browsing Collection | Maria Sur | Marcus & Martinus | Nike Sellmar | Tennessee Tears | Panetoz | 250 kg kärlek | Secret Service | Patrik Isaksson 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Smash into pieces

Six feet under