Tennessee Tears

Tennessee Tears, countryduon från Åseda i Småland, debuterade i Melodifestivalen tidigare i år och tog sig till semifinal. I höst ger de sig ut på turné och den 8 oktober 2023, klockan 18:30 i Sjuan och på TV4 Play, välkomnar vi dem upp på BingoLottos scen!

Tennessee Tears består av Tilda Feuk och Jonas Hermansson. De två möttes 2014 genom ett låtskrivarsamarbete tillsammans med Billy Burnette från Fleetwood Mac. Sedan dess har duon rest till Nashville flera gånger och spelat in musik, och det är även därifrån som inspirationen till namnet Tennessee Tears kommer.

Duon spelade in sina första singlar i Nashville och deras sound kan beskrivas som klassisk country som möter svensk pop. I repertoaren hittar vi titlar som I love you whatever, Do you still think of me och Head over heels.

Tennessee Tears blev förra året det första bandet att signas av Jill Johnson och Maria Ljunggren Molins nystartade skivbolag Jimajomo. Under våren 2022 följde duon med som förband på Jill Johnsons turné Havanna Tour.

Och våren 2023 var det så dags för debut i Melodifestivalen! I den andra deltävlingen ställde duon upp med låten Now I know som tog dem till semifinal.

Under one roof tour

I höst släpper Tennessee Tears sin debut-EP och firar detta med att ge sig ut på turné tillsammans med Chris Kläfford. Turnén, som går under namnet Under One Roof Tour har premiär den 19 oktober i Askersund och besöker därefter en rad svenska städer. 

Om turnén säger trion: ”Vi kommer från en liknande musikalisk bakgrund och kände att det hade varit så kul att ge sig ut på en gemensam turné där vi dels gör våra original-låtar tillsammans, men även versioner av våra egna favoritlåtar. Vi har valt att kalla turnén för ”Under One Roof” då vi vill skapa känslan av att två musikaliska akter sammanstrålar och vad som helst kan hända på scen. Vi ser så mycket fram emot att få göra den här turnén ihop och vi hoppas att publiken ska känna glädjen i det här musikaliska samarbetet". 

Den 8 oktober 2023, klockan 18:30 i Sjuan och på TV4 Play, välkomnar vi Tennessee Tears upp på BingoLottos scen!

Och du, du vet väl om att du kan se artistuppträdanden från programmet när du vill på BingoLottos YouTube-kanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt, så du kan återuppleva dina favoritframträdanden när du vill!

Relaterade artister

Maria Sur | Nike Sellmar | Paul Rey | Jill Johnson | Marcus & Martinus | Tone Sekelius | Caspar Camitz | Nanne Grönvall | Chris Kläfford | Tusse 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Tennessee Tears

Now I know