Panetoz

Panetoz är gruppen från Jordbro som får alla att dansa och är kända för att skapa ett glädjande kaos på scenen. Den 18 mars 2023, klockan 18:00 i Sjuan, kliver Melloaktuella Panetoz upp på BingoLottos scen!

Panetoz bildades 1997 i Jordbro, en förort söder om Stockholm, och gruppens namn är en sammanslagning av de tre grundarnas förnamn; Pa Modou, Nebeyu och Tobias. Idag består gruppen av fem medlemmar, Pa Modou Badjie och Nebeyu Baheru från orginaluppsättningen samt Johan Hirvi, Daniel Nzinga och Njol Ismail Badjie som har tillkommit under resans gång.

Genombrottet kom när Panetoz deltog i programmet Hitmakers 2008 med låten Efterfesten. Efter medverkan gavs låten ut som digital singel i hela Skandinavien. Året därpå släppte bandet sin första officiella singel, Mama Africa. Låten fick ett stort genomslag och spelades flitigt på radio.

Det riktigt stora genombrottet kom dock 2012 med singeln Dansa Pausa som bland annat nådde första plats på Sverigetopplistan samma vår som den släpptes. 2014 debuterade Panetoz i Melodifestivalen med bidraget Efter Solsken som gick raka vägen till final där den slutade på nionde plats. Två år senare, 2016, var Panetoz tillbaka i Mello, denna gång hette låten Håll om mig hårt och via andra chansen tog den sig till final och slutade där på en åttondeplats.  

I år gjorde Panetoz comeback i Melodifestivalen med låten On My Way i den andra deltävlingen och gick raka vägen till final.

Panetoz samhällsengagemang

År 2005 startade Panetoz den ideella föreningen Vägen Ut för att ge ungdomar i förorten en plats att komma till där de kan få utlopp för sin kreativitet och skapa musik. På så vis hoppades man kunna erbjuda en gemenskap och samhörighet bland de unga för att motverka utanförskap, kriminalitet och droganvändning.

Föreningen blev en succé och sedan starten har omkring hundra ungdomar varje år fått komma till studion och spela in musik och idag hjälper ungdomarna till både med musikskapandet och att arrangera olika evenemang med föreningen. Konceptet har spridit sig till flera andra kommuner i Stockholmsområdet och föreningen har prisats för sitt engagemang.

Nu har det blivit dags för oss att välkomna Panetoz till BingoLotto. Den 18 mars 2023, klockan 18:00 i Sjuan och på TV4 Play, kliver de upp på vår scen, missa inte det!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

RELATERADE ARTISTER

Maria Sur | Nike Sellmar | Paul Rey | Jill Johnson | Marcus & Martinus | Tone Sekelius | Caspar Camitz | Nanne Grönvall | Chris Kläfford | Tusse 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Nu laddar vi upp för hela Sveriges Midsommarfest - BingoLottos MidsommarBingo! Kvällen kryddas med fyra bingospel och vinster för 13 somriga miljoner! Vi ses den 21 juni, klockan 20.00 i TV4!

Panetoz

On my way