Triple & Touch

I flera decennier har den oumbärliga artistgruppen Triple & Touch berikat världen med underhållning. 2023 firar de 40 år med en storslagen jubileumsföreställning på Lorensbergsteatern i Göteborg! Men först väntar ett besök i BingoLotto. Den 20 maj 2023, klockan 18:00 i Sjuan, kliver duon upp på vår scen!

TRIPLE & TOUCH

Historien om Triple & Touch sträcker sig tillbaka till 1983, då de tre musikstudenterna Göran Rudbo, Ken Wennerholm och Håkan Glänte började musicera tillsammans på Göteborgs och Paris gator. Framgångarna som gatumusikanter blev ett faktum och året därpå begav dem sig vidare ut i Europa för att spela i städer som Nice, Florens och Zürich. Samma år fick de sitt allra första tv-framträdande i morgonprogrammet ”Gomorron’ Sverige”.

Lasse Kronér blir medlem i bandet

Året är 1985 och en vikarie hoppar in för Wennerholm som reser till Kuba. Vikarien jobbar vid detta tillfälle på posten och verkar som gatumusikant i Göteborg, men kommer med tiden att bli en stående medlem i bandet. Namnet är Lasse Kronér och han blir kvar i Triple & Touch ända fram till 1999, då han kliver in som programledare för BingoLotto efter självaste Loket. Vid den här tiden har Glänte redan vinkat adjö åt bandet flera år tidigare, varpå Rudbo och Wennerholm fortsätter med Triple & Touch som duo. 

TV-succéer och hyllade shower

Redan från och med 1985 är framgångssagan ett faktum för Triple & Touch. De turnerar för Rikskonserter, medverkar i varietén ”Uppståndet” som blir omskriven som ”Norra Europas roligaste show”, anordnar krogshower och sätter upp fullsatta konsertturnéer. 1991 har TV-succén ”Musikjägarna” premiär, där Triple & Touch är programvärdar fram till 1993. Mellan 2005 och 2008 är de dessutom en del av orkestern i det populära TV-programmet ”På spåret”.

Melodifestivalen

1988 är det dags för Triple & Touch att tävla i Melodifestivalen tillsammans med Lotta Engberg och låten ”100%”. Det hela slutar med en tredje plats följt av en förstaplacering på Svensktoppen. 1993 är Triple & Touch tillbaka på Melodifestivalens scen – fast som programledare för hela tävlingen. Rudbo och Kronér ställer dessutom upp i Melodifestivalen med enskilda bidrag 1995 och 1996.

På andra sidan bron

I september 2021 släppte duon låten "På andra sidan bron" tillsammans med sångerskan Jennifer Brown. Låten framförde de för första gången vid invigningen av nya Hisingsbron i Göteborg. 

Triple & Touch 40 år

År 2023 firar Triple & Touch hela 40 år på den svenska musikscenen, och det gör man med pompa och ståt genom en jubileumsföreställning på Lorensbergsteatern i Göteborg. Där bjuds publiken på en sprängfylld förställning med musiknummer och händelser från den långa karriären, med besök från gästartister, musikaner och körsångare från när och fjärran. 

Starskottet för 40-årsfirandet går den 20 maj 2023 när Triple & Touch gästar BingoLotto, klockan 18:00 i Sjuan och på TV4 Play. Missa inte det!

Testa dina kunskaper!

Nu är det dags för förhör! Testa dina kunskaper om Triple & Touch i BingoLottos miniquiz genom att klicka på bilden nedan.

Pressbild på Triple & Touch

Relaterade artister i BingoLotto

Sven Ingvars | Sannex | Thomas Järvheden | Elisa Lindström | Lasse Stefanz | Björn Skifs | Kikki Danielsson | Donnez | Scotts | Nordman | Hasse Andersson | Bo Kaspers Orkester | Nick Borgen 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Triple & Touch

Efter regn kommer sol