Möt oss som jobbar med BingoLotto

BingoBloggens Malin! BingoMalin 2022-10-17

I oktober fyller BingoLotto hela 31 år och det ska vi självklart fira! Därför ställer vi till med BingoKalas under tre veckor då vi firar med massor av kalasfina vinster och annat skoj. Och med anledning av detta ska vi i det här inlägget få träffa några av alla de glada människor som jobbar med BingoLotto och som får allt att gå runt och fungera.

Bakom BingoLotto står, som du kanske vet, Folkspel – en ideell organisation som skänker allt sitt överskott till Sveriges föreningsliv. Folkspel är föreningslivets eget lotteribolag och allt vi gör, gör vi för att stärka Sveriges unika och viktiga föreningsliv. Här jobbar en massa glada folkspelare, och nu ska vi bekanta oss med ett par av dem.  

Lisa, marknadskoordinator

Först ut är Lisa, vår marknadskoordinator!

Porträttbild på marknadskoordinator Lisa i svartvitprickig blus

Hej Lisa! Berätta lite om ditt jobb på Folkspel.

Jag jobbar som marknadskoordinator för BingoLotto. Det innebär att jag är lite av en spindel i nätet mellan flera olika avdelningar på Folkspel och gör många olika saker. Jag koordinerar information till avdelningarna och ser till att de som behöver veta något får den informationen. Det kan handla om information om kampanjer som behöver komma ut till rätt medarbetare. Jag är också chefredaktör för BingoMagasinet som skickas ut till alla våra prenumeranter. Där planerar och bestämmer jag vilket innehåll som ska komma med i magasinet beroende på vad som är aktuellt och händer i BingoLotto just den perioden.

Innan jag började jobba som marknadskoordinator jobbade jag på prenumerationsavdelningen i nio år, så just prenumeration och BingoMagasinet ligger mig varmt om hjärtat. Sedan är jag också med och planerar och lägger beställningar på reklamfilmer och annat marknadsmaterial som rör BingoLotto, till exempel reklammaterial till butiker.

Hur kom det sig att du hamnade på Folkspel?

Det var faktiskt så att en före detta kollega till mig från ett tidigare jobb hörde av sig. Hon jobbade på Folkspel på den tiden och frågade om jag var intresserad av att börja här. Så blev det, och nu har jag jobbat här i snart tolv år! Jag hade kanske inte tänkt stanna här så länge först, men jag trivs himla bra så jag har blivit kvar.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag tycker det känns väldigt fint att mitt jobb leder till något bra, nämligen föreningslivet. Jag är själv mycket engagerad i föreningar eftersom jag har barn som spelar fotboll och basket. Sedan är det ett fantastiskt jobb med fantastiska kollegor och det är alltid väldigt roligt att gå till jobbet. Jag har knappt haft söndagsångest en enda gång sedan jag började jobba här.

Shara, vinstansvarig

Näst på tur står Shara som har hand om vinsterna och ser till att alla BingoLottos vinnare får sina vinster.

Porträtt på vinstansvarig Shara på Folkspels kontor

Hej Shara! Vad jobbar du med på Folkspel?

Jag är vinstansvarig och har hand om allt som har att göra med vinster på BingoLotto och Folkspel. Jag och min kollega Mayra hjälps åt på vinstavdelningen. Jag gör många olika saker, men bland annat tar jag emot alla vinstlotter och skickar ut vinster till vinnarna. Jag håller kontakten med företagen som levererar våra vinster och ser till att alla presentkort fungerar som de ska. Sedan är jag också med och utvecklar vinstsystemet och projektleder högvinstdragningar, också för Sverigelotten och skraplotten Färgfemman. Jag bokar också in vinnare till finalspelet som får komma och spela i BingoLotto-studion.

Hur länge har du jobbat här?

Jag började jobba på Folkspel 2017, och först jobbade jag på vårt kundcenter. Några månader senare fick jag fast anställning och det var då jag började jobba på vinstavdelningen.

Vad är det bästa med att jobba på Folkspel?

Det bästa med Folkspel är att jag trivs så bra på jobbet! Det finns många möjligheter att utvecklas och så har vi en väldigt bra vi-känsla bland alla kollegor. Och sedan är det ju såklart extra fint att jag genom mitt jobb bidrar till det svenska föreningslivet.

Ahmad-Shah, chef för kundcenter

Tredje man ut är Ahmad-Shah som är chef för vårt kundcenter.

Ahmad-Shah sitter med sin dator framför sig och tittar in i kameran

Hej Ahmad-Shah! Vem är du och vad jobbar du med på Folkspel?

Jag kommer från Borås och har ett stort intresse för sport och jag har varit aktiv i föreningslivet i många år. På min fritid umgås jag med min familj, springer och tränar på gym och ser mycket film.

Jag har faktiskt tre olika roller på Folkspel kan man säga, men min främsta roll är som chef för vårt kundcenter. Det innebär att jag leder avdelningen och alla grymma medarbetare för att vi ska kunna hjälpa Folkspels kunder på ett så bra sätt som möjligt med frågor eller problem som de kan tänkas ha. Vi vill att varje kund som ringer till oss ska känna att ”jag fick hjälp och jag är nöjd”. Sedan är jag också ansvarig för telemarketing och event på Folkspel.

Varför tycker du om att jobba på Folkspel?

Jag tycker att vi känns som en familj här på Folkspel. Vi är en platt, snäll och viktig organisation där alla är lika viktiga och behövs lika mycket för att Folkspel ska kunna dela ut så mycket överskott som möjligt till föreningar och organisationer. Det bästa är att jag kan gå och lägga mig på kvällarna och känna att jag jobbar på ett företag som drivs av att hjälpa andra. Vi är en väldigt samhällsnyttig organisation och det känns fint att vara en del av det!

Jennifer, sociala medier-producent

Sist men inte minst har vi Jennifer som sköter och är ansvarig för BingoLottos sociala medier.

Jennifer sitter i ett mötesrum med datorn framför sig

Hej Jennifer! Vad jobbar du med på Folkspel?

Jag sköter BingoLottos konton på sociala medier, främst på Facebook och Instagram. Där kommunicerar jag med våra följare och svarar på kommentarer och meddelanden. Det är också jag som planerar innehållet och skapar en del av det material som jag publicerar. Jag anordnar våra tävlingar i sociala medier och ibland hänger jag backstage i BingoLotto-studion och tar bilder och snackar med programledarna. Man kan säga att jag bygger ett community för våra BingoLotto-spelare, en gemenskap för alla som tycker om BingoLotto.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa är att jag får göra olika saker varje dag, det blir aldrig tråkigt!

Hur kom det sig att du började jobba här?

Jag ville ha ett jobb som kändes givande, och sedan brinner jag för sociala medier. Jag tyckte att det här var en bra kombination eftersom BingoLotto stärker föreningslivet, och det känns väldigt viktigt. Här får jag jobba med sociala medier, som ligger mig varmt om hjärtat, samtidigt som det är roligt och utvecklande.

Det var allt från folkspelarna för den här gången! Är du sugen på att läsa mer om människorna bakom BingoLotto? Då ska du spana in hemligheterna bakom spelmomenten i BingoLotto där vår spelmakare Jonas berättar om sitt jobb. Du kan också läsa intervjun med bingopappan Jens eller I huvudet på BingoLottos spelmakare

Varmt välkommen att fira BingoKalas med oss! Du köper dina lotter till kalaset här.

malin-signatur-bingobloggen-412x195.jpg

Tillbaka till bloggen

Tips på vidare läsning

2021 - Ett mycket viktigt år med BingoLotto | Uppesittarkvällen - Så viktig för alla föreningar | Artister - Uppesittaren och Nyår


Arkiv