Anders Ekborg

Efter drygt 25 år i kultursveriges trogna tjänst är Anders Ekborg är räkna som en av underhållningsbranschens absolut största ikoner. Den 23 december, kl. 19.30 i TV4, gästar han i BingoLottos Uppesittarkväll!

Anders Ekborg

Anders stora genombrott kom 1995 när han spelade Karl-Oskar i musikalen Kristina från Duvemåla, en succé som pågick i fyra år. Sedan dess har han gjort ett flertal betydande musikalroller. Baldna annat i uppsättningarna Jekyll & Hyde, Evita, Chess och Jesus Christ Superstar.

Under spelåret 2017-2018 spelade Anders huvudrollen som baron Rutger Macklean i den nyskrivna musikalen Bläck eller blod, ett samarbete mellan Riksteatern och Örebro Länsteater, som turnerade runt om i Sverige.

Hösten 2018 axlade Anders rollen som prästen Stig i musikalen ”Så som i himmelen”, tillsammans med Malena Ernman, Philip Jalmelid och Tuva B Larsen, på Oscarsteatern i Stockholm. Våren 2021 görs ett gästspel i Göteborg under maj månad.

Anders har därutöver, som den mångbegåvning han är, även deltagit i flera stora arenaturnéer och krogshower runt om i landet, såsom ”The Best of the West End”, ”QUEEN – Another kind of magic” och ”Härifrån till Broadway”.

Vidare har Anders figurerat i otaliga filmer och TV-serier i rutan. Till Anders filmografi hör bland andra ”Tomten är far till alla barnen”, ”Wallander – Byfånen”, ”Snapphanar”, ”Maria Wern” och filmatiseringen av Maria Langs ”Rosor, kyssar och döden”.

Till råge på allt förfogar Anders dessutom en stor musikalisk begåvning, och till cv:t hör därmed även gedigen artistkarriär. Första soloplattan ”Äkta vara” utkom 2006 och 2010 gav han ut sitt andra album ”Painted Dreams”. Samma år äntrade Anders scenen i Melodifestivalen och framförde bidraget ”The Saviour”. Nu är ett tredje album, ”Klassiker”, är under arbete.

Och inte har ni väl missat Anders julklassiker ”När juldagsmorgon glimmar”? En klar favorit det svenska julhemmet, med närmare 3 miljoner spelningar på Spotify.

Onsdagen den 23 december 2020, kl. 19.30, välkomnar vi Anders Ekborg till BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

I BingoLottos 30-årsjubileum, den 23 oktober, spelar vi fyra bingospel och kröner 30 extra miljonärer! Dessutom får vi besök av våra tidigare programledare och flera artister i världsklass! Vad väntar du på? Säkra din lott nu!

Anders Ekborg

O helga natt