Anders Ekborg

Efter drygt 25 år i kultursveriges trogna tjänst är Anders Ekborg är räkna som en av underhållningsbranschens absolut största ikoner. Den 12 december, kl. 18.00 i TV4, gästar han BingoLotto tillsammans med musikalartisten Gunilla Backman!

Anders Ekborg

Anders stora genombrott kom 1995 när han spelade Karl-Oskar i musikalen Kristina från Duvemåla, en succé som pågick i fyra år. Sedan dess har han gjort ett flertal betydande musikalroller. Bland annat i uppsättningarna Jekyll & Hyde, Evita, Chess och Jesus Christ Superstar.

Musikaler 

Under spelåret 2017-2018 spelade Anders huvudrollen som baron Rutger Macklean i den nyskrivna musikalen Bläck eller blod, ett samarbete mellan Riksteatern och Örebro Länsteater, som turnerade runt om i Sverige.

Hösten 2018 axlade Anders rollen som prästen Stig i musikalen ”Så som i himmelen”, tillsammans med Malena Ernman, Philip Jalmelid och Tuva B Larsen, på Oscarsteatern i Stockholm. I maj-juni 2022 sätts den påkostade och hjärtevärmande musikalen upp på Scandinavium i Göteborg. I februari 2022 är han dessutom åter aktuell med en av huvudrollerna i den svenska versionen av Broadway-musikalen Chess. 2002, när Chess på svenska sattes upp för första gången i Stockholm, spelade han bland annat mot Tommy Körberg, Helen Sjöholm och Josefin Nilsson. Nu är det Helsingborg Arena som gäller, där vi förutom Anders kommer att få se Loa Falkman, Gunilla Backman, Karoline Dons och Gert Fylking i huvudrollerna. 

Turnéer, filmer & TV-produktioner

Utöver musikalerna har Anders, som den mångbegåvning han är, även deltagit i flera stora arenaturnéer och krogshower runt om i landet, såsom ”The Best of the West End”, ”QUEEN – Another kind of magic” och ”Härifrån till Broadway”.

Vidare har Anders figurerat i otaliga filmer och TV-serier i rutan. Till Anders filmografi hör bland andra ”Tomten är far till alla barnen”, ”Wallander – Byfånen”, ”Snapphanar”, ”Maria Wern” och filmatiseringen av Maria Langs ”Rosor, kyssar och döden”.

Till råge på allt förfogar Anders dessutom en stor musikalisk begåvning, och till cv:t hör därmed även gedigen artistkarriär. Första soloplattan ”Äkta vara” utkom 2006 och 2010 gav han ut sitt andra album ”Painted Dreams”. Samma år äntrade Anders scenen i Melodifestivalen och framförde bidraget ”The Saviour”. Nu är ett tredje album, ”Klassiker”, är under arbete.

Och inte har ni väl missat Anders julklassiker ”När juldagsmorgon glimmar”? En klar favorit det svenska julhemmet, med närmare 3 miljoner spelningar på Spotify.

En stilla jul

I skrivande stund ser Anders Ekborg fram emot årets premiär av konserttraditionen ”En stilla Jul”, som tvingades ta en paus 2020. Han födde idén till den hyllade konserttraditionen 2010 och har tillsammans med fantastiska musiker trollbundit sin publik med klassiska julsånger och stämningsfulla mellansnack varje år sedan dess. I år har han dessutom bjudit med en av Sveriges absolut största och mest folkkära musikalartister genom tiderna – Gunilla Backman! Gunilla kommer att gästa julkonserten i ett antal utvalda städer.

Den 12 december, kl. 18.00 i TV4, får vi ett smakprov av den gnistrande julshowen då vi gör plats i rutan för Anders Ekborg och Gunilla Backman!

 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Relaterade artister i BingoLotto

Beata Ernman | Adrian MacéusGrease med Lotta Engberg | Loa Falkman | Tuva B Larsen | Annika HerlitzDavid & Kristina Lindgren | Rockmusikalen Noice | Emmi Christensson | Gunilla Backman | Tommy Körberg | Ernman & Jalmelid

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Du missar väl inte söndagens program av BingoLottos Sommarkväll. Massa miljoner och nöje. Visst hänger du med?

Anders Ekborg

O helga natt