Så skapar du den ultimata Uppesittarkvällen

BingoBloggens Malin! BingoMalin 2023-12-18

Årets bästa TV-kväll, Uppesittarkvällen, är bara dagar bort och det är dags att börja ladda upp. Årets uppesittare bjuder på julstämning, rimstuga, matlagning och sång från några av våra mest omtyckta artister – och bingo såklart! Men hur förbereder man sig för BingoLottos Uppesittarkväll på bästa sätt? Läs vidare för mina bästa tips!

Införskaffa en lott

Först och främst – se till att skaffa dig en Uppesittarlott! Visst kan man se programmet utan att spela bingo, för det är ju en fullspäckad kväll med massa underhållning, artister och julstämning, men jag vill påstå att det blir snäppet roligare med en lott. Om du inte har hunnit köpa dig en lott ännu när det är fem minuter kvar till programstart kan du alltid köpa dig en digital bingolott här.

Enkellott, dubbellott och trippellott till BingoLottos Uppesittarkväll 2023 på röd bakgrund

Duttpenna

Se till att du har en penna redo när bingot börjar! Det går såklart bra med vilken penna som helst, men det är ju lite extra roligt att dutta sina nummer med en duttpenna! Har du ingen sådan är en överstrykningspenna nog det närmsta du kan komma, men BingoJohanna tipsar om att det också funkar att dutta med ett läppstift om du har ett sådant nära till hands.

Julstämningen

För att få ut det mesta av Uppesittarkvällen rekommenderar jag att du ser till att ha julkänslan något sånär på plats även där hemma. BingoLotto-studion kommer vara julpyntad från topp till tå, så varför inte göra likadant där hemma? Kvällen innan julafton är det hög tid att klä granen, så har du inte gjort det ännu kan du alltid göra det med Uppesittarkvällen i bakgrunden för maximalt julmys. Se bara till att vara beredd när det är dags för bingo så du inte missar något!

skapa-optimala-uppesittarkvallen-jul-bingolotto-450x300.jpg

Uppesittar-snacks

Vad är väl en Uppesittarkväll utan lite godsaker? Jag rekommenderar att du ser till att komma in i ordentlig julstämning med juliga godsaker som sällskap till uppesittaren. Pepparkakor, lussebullar, knäck eller kola – det finns så mycket gott! Och kanske lite julmust eller glögg till det?

En påse med pepparkakor dekorerade med kristyr

Om du behöver lite inspiration kommer här ett enkelt recept på hemmagjord trillingnöt, för visst saknar vi alla den i chokladasken?

Du behöver:

200 gram ljus bakchoklad
25 gram mörk bakchoklad
2 dl rostade hasselnötter

Gör så här

  1. Hacka och smält den ljusa bakchokladen, antingen i en bunke över ett vattenbad eller i mikron.
  2. Häll i hasselnötterna i den smälta chokladen och rör runt.
  3. Skeda upp nötterna tre åt gången och lägg varje trio tätt ihop på ett bakplåtspapper.
  4. Låt chokladen stelna i kylen eller något annat svalt ställe.
  5. Smält den mörka chokladen och häll över den i en spritspåse men ett litet hål.
  6. Spritsa den mörka chokladen över trillingnötterna i smala streck och låt stelna.
  7. Klart att servera! Gör dig redo framför uppesittaren och njut!

Visste du det här om uppesittaren?

I år, 2023 blir 29:e året i rad med BingoLottos Uppesittarkväll. Den första Uppesittarkvällen med BingoLotto sändes den 23 december 1995 med Leif ”Loket” Olsson som programledare och gästartister var Christer Sjögren, Kikki Danielsson och Siw Malmqvist. Det blev en omedelbar succé! Tre miljoner tittare såg programmet och det såldes hela 6,5 miljoner Uppesittarlotter. Och sedan dess har BingoLottos Uppesittarkväll blivit en självklar tradition och startskottet på julen i de svenska hemmen!

Uppesittaren på Nordiska museet

År 2016 fick BingoLottos Uppesittarkväll den stora äran att tas in i Nordiska museets samlingar, något som är få TV-program förunnat. Uppesittarkvällen har gott sällskap i samlingen av bland andra Melodifestivalen, Nobelfesten och Kalle Anka och hans vänner firar jul. 2019 besökte Rickard Olsson Nordiska museet och fick träffa museiintendent Cecilia Wallquist som berättade om varför Uppesittarkvällen har tagits in i muséets samling. Spela klippet nedan för att se hur det såg ut!

 

Jag hoppas att du nu känner dig något mer rustad och redo för Uppesittarkvällen. Följer du stegen i detta inlägg vågar jag garantera en underbar uppesittare. Och kom ihåg – här börjar julen!

malin-signatur-bingobloggen-412x195.jpg

Tillbaka till bloggen

Tips på vidare läsning 

BingoBloggarnas bästa julklappstips | Billiga julklappar du kan göra själv | Roliga lekar i jul | Ordspråk du trodde du hade koll på | Klä din julgran som ett proffs 


Arkiv